Medewerker APV / Vergunningen

‘Hoe zie jij dat?’ Die vraag wordt bij ons vaak gesteld. Hou jij ervan om elke dag met creatieve oplossingen te komen voor allerlei vraagstukken? Schakel je makkelijk van strategisch naar tactisch en operationeel niveau? En heb je de skills om bestaande patronen te doorbreken als dat nodig is? Word dan Medewerker APV vergunningverlening bij Gemeente Westland.

Wat ga je doen
In deze functie ben jij verantwoordelijk voor het beoordelen en verlenen van vergunningen en ontheffingen op grond van de Algemeen Plaatselijke Verordening (APV) en Bijzondere wetten. Denk dan aan vergunningen en ontheffingen voor evenementen, horeca, kansspelen, terrassen, markten en standplaatsen.

Maar vergis je niet, je werk vraagt niet alleen om kennis van Wet- en regelgeving. Jij bent degene die bijvoorbeeld beoordeelt of een evenement doorgang kan vinden. Vele belangen spelen daarbij een rol. Een feestje wil iedereen wel op zijn tijd. Maar hoe zit het met de geluidsoverlast en de veiligheid? Dit zijn zomaar wat zaken waar rekening mee moet worden gehouden. Vergunningverlening is maatwerk, daarom stem je af met allerlei partijen zoals inwoners, collega’s, maar zeker ook met politie, brandweer en GHOR en niet te vergeten degene die de vergunning of ontheffing aanvraagt. Dit betekent dat je de aanvrager ook adviseert over de (on)mogelijkheden, hiermee help de aanvrager actief.

Nadat een vergunning of ontheffing is verleend blijf jij het aanspreekpunt voor de aanvrager. In het voorbeeld van het evenement ben jij dus het aanspreekpunt voor de organisatoren.

Jouw team