Applicatie-/gegevensbeheerder Inrichting Openbare Ruimte (IBOR) | 36 uur

Ben jij gek op de openbare ruimte van de gemeente Pijnacker-Nootdorp? Wil jij graag je bijdrage leveren aan het onderhoud en het beheer van de openbare ruimte? Heb jij ervaring met ICT en ben jij gek op data? Lees dan snel verder?


Wat ga je doen?

Als gegevensbeheerder voor de afdeling IBOR heb je een veelzijdige functie. Je bent applicatiebeheerder en in staat de verkregen data te begrijpen. Vanuit het team krijg jij specifieke vragen en opdrachten om projecten zo goed mogelijk te kunnen uitvoeren. Jij weet hierbij de juiste vraagstelling te formuleren in het systeem zodat je beschikt over de juiste data om het project een succes te maken.

De gemeente Pijnacker-Nootdorp werkt met de software van DataQuint. Als applicatie- en gegevensbeheerder ben jij in staat je collega’s uitleg te geven over het gebruik van deze software en te begeleiden bij eventuele problemen. Je neemt initiatief om het pakket verder te ontwikkelen om zo het werk voor je collega’s makkelijker te maken. Je hebt een dienstverlenende instelling en in staat goed samen te werken.

Het is een afwisselende functie waarbij je het ene moment checkt of de binnen gekomen data klopt en het andere moment instructies geeft aan je collega over het gebruik van de applicatie. Je zal je bezig houden met het databeheer van de volgende disciplines:

Kortom, een diverse functie die de nodige uitdagingen met zich mee zal brengen!

Managementassistent OR

Als managementassistent van de OR ben je dé spin in het web en kun je goed plannen en organiseren. Je bent nauwkeurig, klantgericht en verricht diverse werkzaamheden op een dag. In deze functie liggen jouw taken hoofdzakelijk in dienst van de Ondernemingsraad (OR) waarbij jouw werkzaamheden bestaan uit het verlenen van inhoudelijke, secretariële en administratieve ondersteuning. Je organiseert de OR-vergaderingen en zorgt voor alle faciliteiten. Ook ondersteun je de OR bij de organisatie van de verkiezingen. Je bent het aanspreekpunt voor collega’s met betrekking tot vragen en onderwerpen aan de OR. Je bent verantwoordelijk voor de postbus/mailbox. Ook plan en bereid je vergaderingen organisatorisch en administratief voor, stel je besluiten-/-actielijsten op en bewaakt daarbij de actiepunten en stukkenstromen. Daarnaast bereid je diverse bijeenkomsten voor, zowel fysiek (klaarzetten ruimtes, instellen apparatuur, organiseren van lunches/activiteiten etc.) als digitaal.

Medewerker salarisadministratie

Jij maakt alle collega’s blij met jouw nauwkeurigheid. Omdat jij samen met een aantal andere collega’s verantwoordelijk bent voor het tijdig uitbetalen van de salarissen. Daarnaast ben je ook betrokken bij het genereren van rapportages, berekeningen maken bij bijzondere personele situaties en je voert steekproefsgewijs controles uit. Ook beantwoord je alle vragen die binnenkomen over salarissen. Van makkelijke tot moeilijke vragen, jij geeft een duidelijk antwoord.
Bij nieuwe cao & wetswijzigingen ga je, samen met je collega’s en de adviseur arbeidsvoorwaarden, na wat dat betekent voor de informatievoorziening en de administratieve processen. Tot slot verstrek je salarisgegevens aan en onderhoudt contacten met externe instanties, zoals de Belastingdienst, het UWV en het pensioenfonds ABP.

Medewerker operationele ondersteuning

Als medewerker operationele ondersteuning zorg jij ervoor dat de 3 afdelingsmanagers en je collega’s van de afdelingen Facilitaire Zaken, ICT en Informatiemanagement en Gegevensbeheer hun werk optimaal kunnen uitvoeren. Denk hierbij aan agendabeheer, het plannen van vergaderingen, notuleren van overleggen en verwerken van de post binnen deze afdelingen. Verder ondersteun je het inkoopproces van de afdeling. Je legt zaken vast in het financiële systeem en verzorgt correspondentie. Al met al ben je ondersteunend aan alle processen binnen deze 3 afdelingen.

Handhaver verkeer/APV

Je controleert de openbare ruimte op de naleving van de verkeersregels, de algemeen plaatselijke verordening (APV) en overige lokale regelgeving. Je treedt daarbij op als toezichthouder en ook als buitengewoon opsporingsambtenaar. In het algemeen worden overtredingen geverbaliseerd. Echter, waar dat gewenst is worden tekortkomingen door aanwijzingen of overleg gecorrigeerd, zonder dat sanctionering plaatsvindt. In alle gevallen worden rapporten opgemaakt. Je voert signaaltoezicht uit en ondersteunt partners.

Naast je aanwezigheid in de openbare ruimte, vormt de administratieve verwerking van gegevens en de ondersteuning van collega’s hierin een belangrijk onderdeel van je werk. Je ben flexibel en dienstverlenend ingesteld. Het ondersteunen, plannen en organiseren is je op het lijf geschreven.

Op de momenten dat je wordt ingezet in de openbare ruimte voer je controles uit en verbaliseer je overtredingen.

Servicedeskmedewerker ICT

Jij voelt je als een vis in de digitale vijver. Als servicedeskmedewerker zet jij je kennis in om anderen op weg te helpen, hier word jij blij van! Jouw voornaamste taak is het ondersteunen van jouw directe collega’s op het gebied van ICT. Zo verhelp je verstoringen aan ICT-diensten/-producten, beantwoord je ICT gerelateerde vragen en voer je wijzigingen uit binnen en via het ITIL-proces waar nodig. Kortom, jij bent de eerstelijns servicedesk! Naast de dagelijkse serviceverlening ondersteun je (nieuwe) collega’s bij het in gebruik nemen van hun apparatuur. Zo kan jouw nieuwe collega goed van start gaan. Dit alles maakt jouw werk zinvol en vooral ook dankbaar!
Verder vallen onder jouw taken en verantwoordelijkheden onder andere:

Junior servicedesk medewerker

De Servicedesk is onderdeel van taakveld Informatisering & Automatisering binnen de 1ste lijn waar zo veel mogelijk klantvragen direct worden afgehandeld. Deze collega’s zijn het visitekaartje van het cluster Bedrijfsvoering. Klantgerichtheid en kwaliteit zijn belangrijke waarden voor het team. En door integraal te werken willen we dat onze klanten zich geholpen voelen: door een gevoel van vertrouwen te geven, oplossingsgericht mee te denken en proactief te handelen.

Als Servicedesk medewerker ben je het eerste aanspreekpunt voor eindgebruikers die IT-problemen ervaren. Denk hierbij aan problemen met software, documenten, printers of mobiele apparaten. Je registreert en prioriteert de incidenten in een Service Management Systeem (TOPdesk). In eerste instantie probeer je het incident zelf op te lossen. Als dat niet lukt dan zet je de melding door naar een van je collega’s waarbij je de gebruiker informeert over de voortgang. Je zorgt er te allen tijde voor dat de eindgebruiker zo snel mogelijk weer zorgeloos aan de slag kan. Je wordt ingezet om telefonisch, on-site of aan de balie aan de slag te gaan.

Als Junior Servicedeskmedewerker:

MBO – Stagiaire gezocht voor team Financiële Administratie

De processen van de AM medewerkers betreft; de Postbehandeling, vastleggen van verplichtingen, vastleggen van inkoopfacturen, invorderingen, betalingen, vastleggen dagafschriften, aanmaken en muteren van relatie gegevens, aangifte IB47, memoriaalboekingen, vastleggen betalingsverkeer.

Jouw takenpakket zal voornamelijk op de volgende onderdelen komen te liggen. Het vastleggen van verplichtingen en inkoop facturen, de postbehandeling en verdere lichte administratieve werkzaamheden ter ondersteuning van de (AM) Administratieve medewerkers.

Onderhoudsmedewerker groen

Ben je hovenier of onderhoudsmedewerker groen en spreekt het dagelijks buiten werken van medewerker groenonderhoud je aan? Als jij met je groene vingers onze gemeente een stuk fleuriger maakt, dan zoeken we jou!

Dit ga je doen

Je gaat alle voorkomende werkzaamheden uitvoeren op het terrein van onderhoud en aanleg of beheer in het openbaar groen van de openbare plekken en ruimtes samen met je collega’s. Je werkt dagelijks in het groen en in de straten van Wassenaar. Groen is helemaal jouw ding. Aan het einde van de dag kijk je met trots terug op het resultaat van je harde werk: het terrein dat er weer perfect bij ligt.

Je bedient de gereedschappen en je rijdt in de voertuigen van de gemeente. En in de werkplaats verricht je klein onderhoud aan machines en gereedschappen. Alle gereedschappen liggen er weer “spic en span” bij als ze door jouw handen zijn gegaan.

Jij bent het visitekaartje van de gemeente. Je beweegt je immers de hele dag door de straten van Wassenaar. Je hebt een representatief en verzorgde uitstraling en bent uiteraard van onbesproken gedrag. Daarbij vind je een goede dienstverlening belangrijk. Klantvriendelijkheid in denken en doen, evenals het denken in mogelijkheden is vanzelfsprekend voor jou. Je vindt het belangrijk verantwoordelijk en veilig te werken en houd je dan ook aan de verschillende veiligheidsvoorschriften en stemt hierover af met je collega’s. Je vindt het leuk om in een team te werken, maar je kan ook zelfstandig werken. Zo ben je je onder meer bewust van de gewenste beeldkwaliteit bij de uitvoering van je werkzaamheden.

Inspecteur openbaar gebied

Jouw opdracht
Rijswijk is leefbaar, schoon en veilig, en dat houden we graag zo! Door efficiënt samen te werken met interne en externe partijen, versterken we elkaar en werk je als inspecteur openbare ruimte direct mee aan het leefbaar, schoon en veilig houden van de stad. We handhaven de normen en waarden over gewenst gedrag in de openbare ruimte. We zijn de ogen en oren in de wijk en we controleren op de grootste ergernissen. Dat betaalt zich terug in de vorm van tevreden inwoners, bezoekers en bedrijven. Daar doen we het voor.

Wij zoeken meerdere enthousiaste collega’s die het voortouw nemen in het bijdragen aan een leefbaar, schoon en veilig Rijswijk. Die samenwerking zoeken met inwoners, bedrijven en collega’s. Die denken in kansen en mogelijkheden en hoe die op proactieve wijze gerealiseerd worden. Je bent integer (zowel in handelen en denken), geniet ervan om buiten op pad te zijn en vindt het geen probleem om op onregelmatige tijden te werken.

Met je positieve houding en uitstraling ben je het visitekaartje van de gemeente. Als medewerker van de gemeente Rijswijk weet je wat er politiek speelt, ben je maatschappelijk betrokken en wil je een bijdrage leveren aan een optimale leefomgeving. Samen met ketenpartners zoals politie, brandweer, buurtpreventie, Welzijn Rijswijk en Avalex (zowel intern als extern) worden de krachten gebundeld voor een optimale samenwerking.

De gemeente Rijswijk zoekt meerdere enthousiaste collega’s

Solliciteer
Word je bij het lezen enthousiast over deze functie en voldoe je aan de bovenstaande beschrijving? Ben jij de collega die we zoeken? Solliciteer dan uiterlijk 23 oktober 2022 via de sollicitatiebutton of mail je sollicitatiebrief en CV naar stadhuis@rijswijk.nl, onder vermelding van vacaturenummer MJ 2216. .

Meer informatie

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met de heer Anice Hagui (Coördinator Handhaving & Toezicht parkeren): telefoonnummer 14 070.

Heb je vragen die betrekking hebben op de sollicitatieprocedure, dan kun je contact opnemen met Jeroen van Keulen (medewerker HRM) via telefoonnummer 14 070. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.