Haaglanden Got Talent: gezamenlijk opleidingstraject trainees afgerond

Haaglanden Got Talent

Vorig jaar mei zijn 12 trainees met hun opleidingstraject gestart. De trainees van de VRH, gemeente Rijswijk, gemeente Westland en van de werkorganisatie Duivenvoorde werden getraind door het opleidingsbureau Schouten & Nelissen. Tijdens deze start bij Outdoor Valley kregen zij van hun secretarissen en directeur een uitdagende opdracht. Aan deze opdrachten is hard gewerkt en afgelopen woensdag werden de uitkomsten op een creatieve wijze gepresenteerd. 

Creatieve presentaties

Na de opening door Irene de Jager, directeur VRH, en Jaco Hoogendoorn, programmamanager Werken in Haaglanden, startte de eerste groep trainees met ademhalingsoefeningen voor een relaxte start. Want, vitale medewerkers zijn productiever, dus adviseerden zij hun werkgevers daarmee aan de slag te gaan. 

Door het opzetten van speciale hoedjes werden de 40 aanwezigen meegenomen op een tijdreis langs de ontwikkelingen in de samenleving en de effecten daarvan op het werken bij onze organisaties. Steeds flexibelere inzet van talenten is de toekomst. Een regionale flexpool is daarvoor de eerste stap van hun advies! 

“Zou je de heg van een zieke inwoner knippen als je toch in het plantsoen aan de slag bent als medewerker van gemeente X?” Integriteit hoort bij ons werk en hoe weten onze medewerkers wat ze wel of niet kunnen doen. Vooral het voorbeeldgedrag van management en duidelijke regels was het advies. 

Tijdens de presentaties vertelden de trainees open over hun ontwikkelingen tijdens de opleiding en het samenwerken. Mooi om te horen dat een opleiding echt bijdraagt aan het functioneren in de praktijk. 

 

De bijeenkomst was geslaagd doordat de trainees met creativiteit en enthousiasme overtuigende presentatie gaven. En, daarmee duidelijk maakten dat ze hun talent nog beter kunnen inzetten voor onze organisaties. 

 Afsluiting

De trainees werden persoonlijk bedankt door de secretarissen van hun eigen organisatie met een woordje en bloemen. De trainees gaan nu hun eigen weg, het opleidingstraject is klaar. 

Wij wensen de trainees veel werkplezier toe en zien graag dat zij een volgende loopbaanstap maken bij ons in de regio!

Werken in Haaglanden