Haaglanden12 een succes!

Op 1 juni was het zo ver. Jonge collega’s van de samenwerkende organisatie Werken in Haaglanden waren samen om 12 uur lang het event Haaglanden12 te beleven.

De lege 9e verdieping van de gemeente Rijswijk was omgebouwd zodat we er een dag konden vertoeven. Zo was er een Haaglanden-draait-door-studio gebouwd, een plek om te chillen plus 1 om te borrelen, was er een fotohokje om met je nieuwe collega’s op de foto te gaan, kon er geluncht worden aan biertafels en was elke workshopruimte goed aangekleed.

Tijdens Haaglanden-draait-door werd er gesproken met en vragen gesteld aan Teun Meulenmans, jonge ambtenaar van het jaar 2017, Sanne Schwarte, traineeship expert en programmamanager ICT bij de gemeente Weert, en aan Ben Kuipers, professor aan de universiteit van Leiden. Het was interessant om deze sprekers te ontmoeten en te luisteren naar de verhalen maar zeker ook naar de tips die zij voor ons hadden.

6 gemeenten hadden een workshop voorbereid voor ‘ Haaglanden ontmoet’. Zo werden er spellen gespeeld, presentaties gegeven over opgave gestuurd en LEAN werken, waren er bevlogen collega’s ingevlogen en werd er een melkproeverij gehouden.

Voor en na de lunch en de pizza-truck speelden 5 teams fanatiek mee met de business games. Binnen, maar ook buiten op het plein en in de winkels. Het team ‘gemeente Doorgroeien’ is de winnaar en mag nagenieten tijdens een lunch op een Haaglandenstrand!

Haaglanden12 krijgt een vervolg. Naast de afgesproken borrels-met-inhoud in september 2017 (gemeente Pijnacker-Nootdorp), november 2017 (gemeente Westland) en januari 2018 (gemeente Zoetermeer) zijn er tijdens de brainstormsessies in de namiddag, uitgevoerd door het regionale adviesbureau De Frisse Blik, genoeg ideeën binnengehaald om Haaglanden12 in 2018 een andere invulling te geven. Ben jij er (weer) bij de volgende keer!