secretaris voor de Adviescommissie bezwaarschriften (juridisch adviseur Rechtsbescherming) voor 16-24 uur per week

Klus
- Delft - 16 uur

Omschrijving

Delft zoekt wegens zwangerschapsverlof in de periode mei tot september 2020 een secretaris voor de Adviescommissie bezwaarschriften

Je rol
De gemeente probeert het wonen, werken en leven in Delft zo prettig mogelijk te maken voor iedereen. Maar het komt weleens voor dat een van onze burgers het niet eens is met een beslissing van de gemeente. Als juridisch adviseur rechtsbescherming speel jij een belangrijke rol in de afhandeling van deze bezwaarschriften (voor zowel Delft als de Veiligheidsregio Haaglanden). Je treedt op als secretaris van de Adviescommissie voor bezwaarschriften én als voorzitter bij bezwaarzaken via ambtelijk horen worden afgehandeld. Dit houdt in dat je hoorzittingen voorbereidt en/of begeleidt en verslagen en conceptadviezen opstelt en terugkoppelt aan het betrokken cluster. Daarnaast ben je continu bezig met het spotten van verbeterpunten. Wat had er beter gekund? Wat kan er nu nog beter? Zijn er leermomenten die je terug kunt koppelen aan de clusters? Dankzij jouw inzet kan de juridische kwaliteit van de gemeentelijke organisatie worden verbeterd.

Je werkplek
Kwaliteit, tijdigheid en betaalbaarheid: dat is nodig bij de afhandeling van bezwaarschriften. Minder complexe bezwaarschriften worden daarom via ambtelijk horen afgehandeld. Voor de complexe bezwaarschriften heeft de gemeente een Adviescommissie voor bezwaarschriften ingesteld. Deze bestaat uit drie kamers, met elk een eigen specialisatie.
– Kamer I: belast met zaken op het gebied van bouwen, wonen en verkeer
– Kamer II: belast met zaken op het gebied van werk, inkomen en zorg
– Kamer III: belast met zaken, anders dan genoemd onder I en II
Als juridisch adviseur rechtsbescherming word je ingezet op alle hiervoor genoemde onderwerpen. Voor deze klus zijn we op zoek naar een collega die thuis is in de wet- en regelgeving binnen het sociaal domein.

Ook geven we je graag nog wat extra informatie over het team Rechtsbescherming. Dit team maakt namelijk deel uit van de afdeling Juridische Zaken, waar ook een team van specialistisch juridisch adviseurs werkzaam is. De afdeling is aan de ene kant een businesspartner van alle clusters, aan de andere kant is onderneemt zij acties om het juridisch bewustzijn van de organisatie te vergroten.
Binnen de afdeling werken we nauw samen om onze inhoudelijke doelen te realiseren, maar ondernemen we ook regelmatig sociale activiteiten, zoals borrels en een periodieke afdelingsdag.

Gevraagde kennis / ervaring

Je profiel
Analytisch en resultaatgericht: dat is wat je moet zijn om deze functie goed te kunnen uitoefenen. Daarnaast ben jij iemand die niet terugdeinst voor het tonen van initiatief en heb jij veel empathisch vermogen. Je kunt goed samenwerken, hebt oog voor de belangen die spelen en kunt op basis van gezag en gepaste communicatie anderen overtuigen.
Ervaring als secretaris van een bezwarencommissie en met ambtelijk horen is een pré, maar niet vereist. We willen ambitieuze collega’s juist graag de kans bieden om ervaring op te doen en kennis te maken met de werkzaamheden van een juridisch adviseur rechtsbescherming.
Andere eisen:
- Je beschikt over academisch werk- en denkniveau en over een relevante juridische opleiding.
- Je hebt kennis van juridische processen bij (lokale) overheid.
- Je bent ervaren in het adviseren over juridische aangelegenheden.
- Kennis van relevante wet- en regelgeving, met name op het gebied van het sociaal domein is een pré.

Een klus bevordert talentontwikkeling, maakt medewerkers breder inzetbaar en vergroot mobiliteit. Iemand hoeft dus niet gelijk 100% geschikt te zijn. Mochten er meerdere belangstellenden voor een klus zijn kan het natuurlijk wel dat de meest geschikte (qua best aansluitende kennis en ervaring) kandidaat gekozen wordt.

Deze klus bied je de uitgelezen mogelijkheid om je kennis en ervaring te verbreden of te verdiepen.

Belangrijke informatie

Start op 17 mei 2020 - Eindigt op 11 september 2020
Aantal uren per week: 16
Locatie: Delft

Reageren

Contact

Heb je vragen en/of opmerkingen over deze klus? Neem direct contact op via: jvluijk@delft.nl.