Jongeren uit deze regio die aandacht nodig hebben er weer bovenop helpen, daar doe ik het voor.

Bekijk alle vacatures

Als consulent WMO Jeugd werk ik vooral in de backoffice. Daar hou ik me bezig met het afgeven van beschikkingen voor jeugdhulpverlening. De casemanagers gaan op huisbezoek en zien welke hulp een kind nodig heeft en voor hoe lang.

Om die hulp ook daadwerkelijk in te zetten hebben ze natuurlijk officieel toestemming van de gemeente nodig. En dat gebeurt in de vorm van een beschikking en die geef ik af. Die hulp kan heel breed zijn. Van GGZ en hulp bij dyslectie tot crisisopvang. Kortom, alles wat met jeugd te maken heeft.

In mijn werk gaat het om veel geld, verantwoordelijkheid en precisie. Echt een uitdaging dus maar daardoor ook heel interessant. De nieuwe privacywetgeving komt er nu nog eens extra bovenop. Gegevens mogen niet zomaar zonder toestemming bij zorgverleners terechtkomen. Dus dat betekent dat ik nog nauwkeuriger te werk moet gaan. Maar dat vind ik juist leuk.

In mijn werk heb ik contact met een heleboel verschillende partijen. Dat maakt het afwisselend. Met de zorgaanbieders om te kijken of alles kloppen en of er niks ontbreekt. Maar ook met het jeugdteam die echt bij de jongeren over de vloer komen. Ik kan ze natuurlijk niet op de voet blijven volgen, maar soms hoor ik na verloop van tijd weer eens hoe het met een jongere gaat en hoe hij terecht is gekomen. Als het dan de goede kant op gaat, ben ik ook blij. Toch iets goeds gedaan, denk ik dan.

Altijd een baan die bij je past

Geen gemeente of waterschap is hetzelfde en samen hebben we een werkgebied waar meer dan 1 miljoen mensen wonen. Binnen Haaglanden vind je dus altijd wel een uitdaging die past bij jouw wensen. Stippel je loopbaan maar uit, want op het Werken in Haaglanden platform vind je diverse soorten dienstverbanden op alle opleidingsniveaus en binnen uiteenlopende vakgebieden.

Hart voor Haaglanden

Onze organisaties zetten zich in voor de lokale samenleving. Jouw werk heeft dus een sociaal aspect. Voor ieder vakgebied geldt dat jouw talent en expertise op een manier bijdragen aan de maatschappij. Kies voor een loopbaan van betekenis en zie het resultaat van jouw inspanningen direct in jouw eigen omgeving.

Doorgroeien en ontwikkelen

Samen hebben we als Haaglanden meer te bieden dan een gemeente of waterschap alleen. En daar pluk jij de vruchten van. De drempel om te bewegen tussen onze organisaties is laag, waardoor je jouw expertise zowel horizontaal als verticaal kunt ontwikkelen. Daarnaast zorgen we samen voor een breed aanbod aan opleidingen, cursussen, workshops en loopbaancoaching.

Maar er is nog meer...

  • Woon je ook in Haaglanden? Dan werk je altijd op (elektrische) fietsafstand.
  • Je bouwt een netwerk op waar je de rest van je carrière van profiteert.
  • Je behoudt je vaste aanstelling als je van baan wisselt binnen de deelnemende gemeenten.

Blijf op de hoogte van de nieuwste vacatures

Meld je aan

Onze organisaties