Arie Cees, Manager stadsbeheer gemeente Zoetermeer

We geven mensen een nieuwe kans op de arbeidsmarkt, dat maakt mijn werk heel waardevol.

Regie voeren op het beheer van de openbare ruimte. Dat is in een notendop wat ik als manager stadsbeheer doe. En dat is heel breed. Ik maak plannen en programma’s die we door marktpartijen laten uitvoeren. Dat gaat over van alles en nog wat. Onderhoud van het groen in de wijk, de aanleg van wegen en parken en reconstructies van hele woongebieden.

Het sociale aspect is daarin heel belangrijk. En dat betekent dat we graag mensen inzetten met een afstand tot de arbeidsmarkt. Geweldig om te zien dat zij weer echt een plek vinden. De bedrijven die daar een goed plan van aanpak voor hebben, krijgen in de aanbesteding een streepje voor. Tegelijkertijd verwacht ik wél kwaliteit. Ze moeten hun werk natuurlijk wel goed doen. Soms is dat een zoektocht. Maar dat maakt mijn werk interessant.

Geen dag is voor mij hetzelfde. Ook dat is leuk. De ene dag zit ik met de wethouder rond de tafel om te praten over de ambities van het college voor de komende jaren. De andere dag krijg ik een klacht over een van onze aannemers en ga ik er naar toe om te kijken wat er aan de hand is. Continue schakelen dus, veel contact met mensen en het samen mooier maken.