Cheimaa - Manager Vastgoedregie en -ontwikkeling gemeente Zoetermeer

Heb je een goed idee, dan krijg je hier ook de ruimte om ze concreet te maken.

Ik werk nu tweeënhalf jaar bij de gemeente Zoetermeer en sinds kort ben ik manager van het team waar ik zelf al in zat. Binnen de vastgoedportefeuille hebben we 260 objecten, die allemaal heel verschillend zijn. Variërend van een stadstheater, een heleboel scholen, sportaccommodaties en de pompen en gemalen. Ik heb met zo veel verschillende partijen te maken. Dat maakt het werk interessant.

De sfeer in ons team is goed, de mensen zijn inhoudelijk heel divers en dat maakt dat we goed kunnen samenwerken. Met elkaar zorgen we voor de ontwikkeling – dus nieuwbouw en renovatie- van ons vastgoed en voor het beheer ervan. Wij zorgen dat er huurders komen en we leggen dwarsverbanden. Want als je scholen, kinderopvang en sportaccommodaties combineert, ontstaan multifunctionele gebouwen. En dat is natuurlijk mooi voor de inwoners van Zoetermeer en helemaal van deze tijd.

Bij de gemeente Zoetermeer krijg ik veel ruimte voor mijn eigen ideeën. Zo ben ik nu bezig met een pilot op het Zanzibarplein, waar ik kennis uit de gedragswetenschappen toepas om maatschappelijke problemen op te lossen. Door ‘nudging’, het positief stimuleren van positief gedrag, probeer ik vandalisme te verminderen. Door samen met de bewoners te zorgen dat de omgeving er positiever en sfeervoller uitziet en het plein op een positieve manier gebruikt gaat worden. Dat is het idee. Een geweldige kans natuurlijk en ik ben heel blij met de ruimte die ik daarvoor krijg.