Daphne- Communicatieadviseur bij de gemeente Delft

“Ik heb een uitdagende baan met ruimte om mezelf te ontwikkelen en tegelijkertijd kan ik er zijn voor mijn zoontje Bodhi.”

Als je kiest voor een baan bij de gemeente dan kies je voor een uitdaging, maar wel één die je kunt combineren. Voor communicatieadviseur Daphne (35 jaar) van de gemeente Delft is dit, naast de mooie projecten waar ze aan werkt, een van de belangrijkst redenen dat ze met plezier werkt voor de gemeente Delft.

“Ik werk nu bijna vijf jaar als communicatieadviseur bij de gemeente Delft op de afdeling Communicatie. In mijn werk ben ik betrokken bij verschillende programma’s en projecten die gaan over gebiedsontwikkeling, wijkversterking of realisatie. Een uitdagende rol, want Delft heeft te maken met grote opgaven als bereikbaarheid, verduurzaming en een toenemende vraag naar woningen en ruimte om te werken en recreëren. Daarnaast zijn mijn man Remco en ik sinds kort trotse ouders van ons zoontje Bodhi. Vanuit de gemeente krijg ik de ruimte om carrière te maken en tegelijkertijd kan ik er zijn voor mijn zoontje.”

Oog voor jou als mens

“Ze zeggen wel eens dat het een dorp kost om een kind op te voeden. Dit ondervinden we nu aan de levende lijve. Gelukkig hebben we een vangnet van opa’s, oma’s en lieve buren waar we op kunnen terugvallen. Daarnaast denkt de gemeente Delft goed mee. Toen ik weer begon met werken na mijn verlof bijvoorbeeld, heb ik samen met de gemeente mijn werklast opnieuw bekeken. Voorheen werkte ik vier volle dagen en ook wel eens langer als dat nodig was voor een project. Nu is dat anders, omdat ik tijd met Bodhi wil doorbrengen of hem van de opvang ga halen.

Zowel mijn leidinggevende, als andere collega’s bij de gemeente Delft hebben er begrip voor dat ik nu in een andere levensfase zit. Er is hier oog voor jou als mens en voor je persoonlijke situatie. Dat betekent natuurlijk niet dat je bij de gemeente geen goed werk hoeft te leveren. Maar, ze begrijpen dat je alleen goed werkt kunt leveren en resultaten kunt behalen als het met jou als mens ook goed gaat.”

Een leukere moeder

“Ik ben een leukere moeder als ik kan werken. Dat wil ik ook vooral blijven doen. Ik denk dat het voor Bodhi een goed voorbeeld is, dat zowel zijn vader als moeder werken en carrière maken. Tegelijkertijd is het fijn dat ik vanuit mijn werkgever de ruimte krijg om er voor hem te zijn. Naast een goede balans tussen werk en privé is er ook ruimte om mezelf verder te ontwikkelen. Ik heb bijvoorbeeld voor mijn verlof de leergang Professioneel Adviseren bij Van der Hilst gevolgd. Ik ben blij dat mijn werkgever zo goed meedenkt. Een uitdagende baan, jezelf ontwikkelen én tijd overhouden voor degene die je liefhebt, bij de gemeente kan het allemaal!”

Wil jij net als Daphne een uitdaging die je kunt combineren met degene die je liefhebt? Bekijk de vacatures!

communicatieadviseur_daphne
Daphne en zoontje Bodhi aan het werk