David-verkeerskundige bij de gemeente Leidschendam-Voorburg

Omdat ik hier vandaan kom, heb ik een realistische kijk op wat er speelt. Ik ken de buurten waarin ik werk en vind het mooi om mensen te kunnen helpen, die ik in sommige gevallen persoonlijk ken.

David, verkeerskundige bij de gemeente Leidschendam-Voorburg, is geboren en getogen in Leidschendam. Hierdoor is hij zowel inwoner als werknemer. Dit ervaart hij als een voordeel.

“Ik ben hier opgegroeid, weet wat er speelt en ken de mensen persoonlijk. Hierdoor kan ik met mijn werk echt het verschil maken.”

Een gemeente met veel gezichten

Wat mijn werk als verkeerskundige uitdagend en divers houdt, is dat dit een gemeente is met veel gezichten. Je hebt Voorburg, een van de dichtbevolktes steden van Nederland. Qua stadsgevoel hetzelfde als Delft, Leiden of Amsterdam. Leidschendam heeft meer het karakter van een voorstad binnen een grote agglomeratie. Dan heb je nog Stompwijk, dat landelijk is met prachtige natuur om te fietsen en wandelen. Al deze gebieden vragen om een andere aanpak en zorgen dat geen dag hetzelfde is.

Omdat ik hier vandaan kom, heb ik een realistische kijk op wat er speelt. Ik ken de buurten waarin ik werk en vind het mooi om mensen te kunnen helpen, die ik in sommige gevallen persoonlijk ken. Dit komt van pas in mijn werk als verkeerskundige en zorgt ervoor dat ik me kan verplaatsen in de inwoners en hun vragen kan beantwoorden.

Hotspot Leidschendam

Toen ik de vacature bij de gemeente zag hoefde ik er niet lang over na te denken: ik ga er voor! Ik ben natuurlijk een beetje bevooroordeeld, maar ik vind dit de mooiste gemeente van Nederland. Ik ben op zoveel plekken geweest en er zijn weinig plekken waarvan ik dacht: daar zou ik ook wel kunnen wonen en werken.

Ik zat ooit in het vliegtuig vanuit de VS en ze draaiden een promofilmpje over Nederland. Eerst lieten ze Amsterdam zien, maar daarna zag je Leidschendam met zijn houtzaagmolen. Ik juichte: dat is mijn ‘hometown’! Dat mijn gemeente in een vliegtuig vol toeristen genoemd wordt als hotspot, vind ik prachtig. Wie wil er nou niet werken voor een internationaal geroemde hotspot?

Wil jij net als David meebouwen aan je eigen gemeente? Bekijk de vacatures.