Etienne- Klantmanager Jongeren bij de gemeente Midden Delfland

“Naast mijn werk als klantmanager jongeren ben ik DJ, sportinstructeur en burn-out coach. Het geeft mij energie om mijn werk en hobby’s te kunnen combineren en houdt mijn blik fris.”

Met een baan die het mogelijk maakt om je werk en hobby’s te combineren, breng je meer balans aan in je leven. Zo ervaart ook Etienne, klantmanager jongeren bij de gemeente Midden-Delfland. Vanuit de gemeente krijgt hij alle ruimte om zijn werk te combineren met zijn passie voor muziek en sport.

“In mijn werk krijg ik te maken met jongeren met uiteenlopende problematiek zoals verslaving of dakloosheid. Het is mijn taak om ze te helpen hun leven op de rit te krijgen en zelfredzaam te worden. Bijvoorbeeld door ze te coachen naar betaald werk of een studie.

Mijn baan is niet altijd makkelijk en vraagt een hoop van me. Om mijn blik op de wereld fris te houden, ben ik op zoek gegaan naar een tegenhanger. Die uitlaatklep heb ik gevonden in muziek en sport.”

Een goede balans

“Op het moment dat ik bij de gemeente kwam werken, dacht ik: ik wil hier geen veertig uur in de week werken. Ik sport 5 uur per week, 2 tot 3 keer in de maand sta ik achter de draaitafels en op mijn vrije dag ben ik burn-out-coach. Ik merk dat ik die afwisseling echt nodig heb.

Het is soms zoeken naar een goede balans en ik draai wel eens weken van 60 uur. Tegelijkertijd, geeft het me ook energie om met zoveel verschillende dingen bezig te zijn.

Lessen uit muziek en sport

“Mijn hobby’s houden me ook scherp. Met DJ’en bijvoorbeeld moet je inspelen op het publiek. Ik ben geen Martin Garrix of Armin van Buuren en moet ervoor zorgen dat ik muziek draai die het publiek wil horen. Ik heb wel eens muziek gedraaid waarvan ik dacht dat het goed zou passen bij een oudere doelgroep. Halverwege de avond vroegen ze me of ik top 40 muziek kon draaien. Dan word je met je neus op de feiten gedrukt en uitgedaagd om je eigen ideeën los te laten en ook eens ‘out of the box’ te denken.

Sport is een goede manier om mensen op de proef te stellen en ze letterlijk in beweging te krijgen. Dat probeer ik in mijn werk als klantmanager jongeren ook te doen. Jongeren uitdagen om met zichzelf aan de slag te gaan en zelf met oplossingen te komen.

De lessen vanuit muziek en sport pas ik toe op mijn werk waardoor ik blanco en met een frisse blik jongeren kan coachen en begeleiden”.

Wil jij net als Etienne een baan waarin je jouw hobby’s kunt combineren met je werk? Bekijk onze vacatures.