Hetty, Klantmanager werk en inkomen bij de gemeente Pijnacker-Nootdorp

Mensen een stapje verder helpen.

Ik werkte voornamelijk met Syriërs. Een ingewikkelde doelgroep en een behoorlijke uitdaging om ze op de juiste plek te krijgen. Kan iemand zijn eigen vak ook in Nederland blijven uitoefenen? Wat is daar voor nodig? En kan dat ook samen met een bijstandsuitkering? Of moet diegene toch lager geschoold werk zoeken en vervolgens vanuit daar de tijd nemen om zich zelf op een andere manier te ontwikkelen? Het is echt maatwerk. Als consulent help ik daarbij.

Sinds kort richt ik me vooral op de nieuw arbeidsbeperkten. Dat zijn jongeren met een doelgroep registratie vanuit het praktijkonderwijs of speciaal onderwijs. Maar ook jongeren met een beperking uit het hoger onderwijs voor wie het lastiger is om aan werk te komen. Allemaal zijn ze behoorlijk zoekende en ik help ze een beetje op weg. Een dagritme opbouwen, samenwerken met collega’s en uiteindelijk gewoon aan de slag gaan. Want dat is zo belangrijk.

Mijn werk heeft een heel menselijke kant maar ook een zakelijke kant. Dat maakt het afwisselend en uitdagend. Het feit dat ik voor de gemeente werk, en dat er daardoor ook wel echt budget beschikbaar is om deze mensen een stapje verder te helpen, is wel heel prettig. De energie die ik er in steek is nooit voor niks.

Ook iets betekenen voor een ander? Bekijk onze openstaande vacatures.

Klantmanager werk en inkomen