Inzoomen met Linda van het Hoogheemraadschap van Delfland: "Overstappen in deze tijd? Gewoon doen!."

Overstappen in deze tijd? Gewoon doen!.
Linda Stallinga - Afdelingsmanager Toezicht en Handhaving

Starten bij het Hoogheemraadschap van Delfland

Na verschillende leidinggevende rollen binnen Bedrijfsvoering was Linda (51 jaar) toe aan een nieuwe uitdaging. “Ik was benieuwd of ik nog wat anders kon.” Toen ze de vacature bij het Hoogheemraadschap van Delfland voorbij zag komen, was ze meteen verkocht. Een nieuw soort leidinggevende rol en werken voor een Waterschap. “Deze functie is mijn ideale nieuwe stap.”

Sinds 1 juli is zij Afdelingsmanager Toezicht en Handhaving en voelt ze zich als een vis in het water in haar nieuwe functie.

Werken voor het Hoogheemraadschap van Delfland is…

“Nog veel leuker dan ik in eerste instantie dacht.” Ik wist ongeveer wat een waterschap doet, maar de diversiteit aan taken en opgaven is zo breed. Dat heeft mij ontzettend verrast. Water is overal en ik ben trots op de maatschappelijke vraagstukken waar we als waterschap aan werken.

De onboarding

Binnenkomen bij het Hoogheemraadschap van Delfland voelde als ondergedompeld worden in een warm bad. Ik kreeg een buddy toegewezen, er stonden verschillende kennismakingsgesprekken gepland en er is een speciale onboarding app die je laat kennismaken met de organisatie. “Al deze dingen hebben ertoe geleid dat ik goed geland ben binnen de organisatie.”

Wat mij misschien nog wel het meest heeft verrast, is dat ik door de directeur en de Dijkgraaf werd uitgenodigd voor een kennismaking. Ik ben gewend dat je daarin zelf het voortouw moet nemen. “Dat geeft wel aan hoe welkom je je voelt als je gaat starten bij Delfland.”

Uitdagingen

Net voor de lockdown besloot ik om de overstap te maken. “Toen dacht ik, oh jee, heel Nederland gaat op zijn gat.” Gelukkig viel dat in de praktijk mee en ging alles gewoon door. Weliswaar op afstand, maar ik kon zonder problemen beginnen aan mijn nieuwe baan.
Als ik dan toch een uitdaging moet noemen dan is dat het beter leren kennen van de organisatie. Ik ben gewend dat je na één maand je weg weet binnen een organisatie, dat duurt nu wat langer. Een ontmoeting bij het koffiezetapparaat of in de kantine zit er simpelweg niet in. Ik heb dat opgelost door mensen te vragen met wie ik nog meer kennis zou moeten maken. En verder accepteer ik inmiddels dat het is zoals het is.

Waarom zouden we massaal moeten kiezen voor het Hoogheemraadschap van Delfland?

Het hoogheemraadschap gaat over water en daar heb je dagelijks mee te maken: het komt uit de kraan, je zwemt er zomers in en de duinen beschermen ons ertegen. Het is een ontzettend mooi doel om voor te werken. Of je nu van techniek, infrastructuur of natuur houdt. “We zijn van alle kanten vertegenwoordigd en hebben voor ieder een passende functie.”

Werken bij het Hoogheemraadschap