Inzoomen met Pieter van de gemeente Midden-Delfland: Na tien jaar terug op het oude nest

“Ik kijk er naar uit om weer op mijn fiets te stappen van Rijswijk naar Schipluiden. Het gevoel wanneer ik de polder in fietst met de zon die opkomt, dan krijg ik er wel zin in hoor.”
Pieter van der Brugge - Gemeente Midden-Delfland

Beginnen bij de gemeente Midden-Delfland

In coronatijd twee keer beginnen aan een nieuwe baan? Pieter (54 jaar) uit Rijswijk deed het. Na een interim opdracht bij de gemeente Zoetermeer koos hij voor het comfort van een vaste baan. “Ik zag het niet zitten om naar Zandvoort of Utrecht af te reizen voor werk. Gezien mijn thuissituatie was dat niet wenselijk.”
Hij ruilde het interimwerk in voor een vaste functie als beleidsmedewerker ruimtelijke ontwikkeling bij de gemeente Midden-Delfland. Geheel onbekend was zijn nieuwe werkgever niet. Pieter werkte tien jaar geleden ook al voor de gemeente. “Toen ik de vacature bij de gemeente Midden-Delfland zag, dacht ik: ‘daar is hij eindelijk, de functie waar ik al die tijd op heb gewacht.’. Het voelt als neerstrijken op het oude nest.”

Beginnen aan een nieuwe baan

Het is verre van ideaal om in deze tijd te beginnen aan een nieuwe baan. Hoewel het voor mij persoonlijk wel meevalt. Ik ben al een tijdje werkzaam als planoloog en ken de klappen van de zweep. Ik weet waar ik dingen moet vinden en wat er van mij verwacht wordt. Dat zal bij een onervaren collega anders liggen. Het blijft natuurlijk jammer dat je je collega’s niet in levende lijve kunt zien, voor een praatje of om te sparren over lopende projecten.

Onboarding

Ik ben bij de gemeente Midden-Delfland goed ontvangen. In het begin ben ik nog een aantal keer op kantoor geweest. Met de komst van de nieuwe maatregelen was dat snel over en moesten we allemaal thuis aan de slag. Gelukkig was ik toen al goed ingewerkt en had ik iedereen die ik moest zien (digitaal) gezien. Daarnaast heeft de gemeente Midden-Delfland meteen haar vertrouwen richting mij uitgesproken. Ik ben meteen een vast contract gekregen. In deze tijd verwacht je dat niet.

Het is een fijne basis om te beginnen bij een nieuwe werkgever..

Het werk

De vakinhoud blijft de vakinhoud. De procedures blijven de procedures en Ik ga nog steeds op locatie te kijken bij projecten. Inhoudelijk is mijn werk niet veranderd. Ik kan ook niet zeggen dat het rustiger is geworden. Mijn werk is voor een groot gedeelte afhankelijk van de bouw. Die draait op volle kracht door en er worden nog volop plannen gemaakt en gebouwd. “Je kan wel lopen duimen draaien maar dan krijg je het op je boterham terug, het werk dat wacht niet.”

Uitdagingen

Naast de sociale uitdagingen, zijn voor het voor mij vooral praktische zaken die soms gedoe opleveren. Bijvoorbeeld als MS teams weer eens niet wel meewerken of wanneer je een brief moet laten ondertekenen. “Ik kijk er dan ook naar uit dat ik weer op mijn fiets mag stappen van Rijswijk naar Schipluiden. Het gevoel wanneer ik de polder in fietst met de zon die opkomt, dan krijg ik er wel zin in hoor.”

Tips

Benut de reistijd die je anders hebt goed. Ga een half uurtje naar buiten aan het begin van je werkdag. Dan kan je met een fris hoofd aan je werk beginnen. Daarnaast ik het belangrijk om te investeren in je zichtbaarheid. Zeker als je net begint, is het belangrijk om niet alles via de mail te doen maar ook veel te bellen en beeldbellen. Denk ook eens aan het intranet. Reageer daar eens op collega’s of post een foto of grapje. Laten we het samen vooral leuk proberen te maken.

Waag jij net al pieter de sprong? Bekijk alle vacatures in onze regio.