Renate Kool - Jurist bij de gemeente Pijnacker-Nootdorp

Aan het eind van de dag ga ik altijd met een goed gevoel naar huis, ik ben nuttig geweest en heb mooi werk geleverd voor mijn collega’s en de burger.

Na mijn studie Notarieel Recht ben ik een korte periode kandidaat-notaris geweest. Ik merkte dat dit werk niet bij mij paste. Via detachering ben ik bij gemeente Pijnacker-Nootdorp terecht gekomen. Een heel verschil met de commerciële omgeving waar ik uitkom. Bij de gemeente worden ideeën gewaardeerd, is het contact met collega’s laagdrempelig en krijg je als starter goede begeleiding.

Toen ze me na mijn detacheringsperiode vroegen om in vaste dienst te komen, heb ik volmondig ja gezegd. Ik ga nog steeds elke dag met veel plezier naar mijn werk. Als allround jurist werk je aan verschillende rechtsgebieden. De werkzaamheden zijn hierdoor erg divers en uitdagend. Geen dag is hetzelfde!

Mijn team Juridische Zaken heeft standaard werkzaamheden, zoals aansprakelijkstellingen, Wob-verzoeken en ingebrekestellingen. Naast deze standaard werkzaamheden, beantwoorden we uitlopende juridische vragen. Het ligt er maar net aan welke collega juridische hulp kan gebruiken. Aan het eind van de dag ga ik altijd met een goed gevoel naar huis, ik ben nuttig geweest en heb mooi werk geleverd voor mijn collega’s en de burger.

Bekijk alle juridische vacatures in de regio Haaglanden.

jurist in Haaglanden