Renate Kool - Jurist in Pijnacker-Nootdorp

Aan het eind van de dag ga ik altijd met een goed gevoel naar huis, ik ben nuttig geweest en heb mooi werk geleverd voor mijn collega’s en de burger.

Na mijn studie Notarieel Recht ben ik een korte periode kandidaat-notaris geweest. Ik merkte dat dit werk niet bij mij paste. Via detachering ben ik bij gemeente Pijnacker-Nootdorp terecht gekomen. Een heel verschil met de commerciële omgeving waar ik uitkom. Bij de gemeente worden ideeën gewaardeerd, is het contact met collega’s laagdrempelig en krijg je als starter goede begeleiding.

Toen ze me na mijn detacheringsperiode vroegen om in vaste dienst te komen, heb ik volmondig ja gezegd. Ik ga nog steeds elke dag met veel plezier naar mijn werk. Als allround jurist werk je aan verschillende rechtsgebieden. De werkzaamheden zijn hierdoor erg divers en uitdagend. Geen dag is hetzelfde!

Mijn team Juridische Zaken heeft standaard werkzaamheden, zoals aansprakelijkstellingen, Wob-verzoeken en ingebrekestellingen. Naast deze standaard werkzaamheden, beantwoorden we uitlopende juridische vragen. Het ligt maar net aan, welke collega juridische hulp kan gebruiken. Aan het eind van de dag ga ik altijd met een goed gevoel naar huis, ik ben nuttig geweest en heb mooi werk geleverd voor mijn collega’s en de burger.

Bekijk alle juridische vacatures in de regio Haaglanden.

jurist in Haaglanden

Relevante vacature

Senior Jurist Stadsbeheer

Als Senior Jurist met affiniteit met verkeer en mobiliteit bij de gemeente Zoetermeer ben je een betrouwbare partner voor het bestuur. Je levert, samen met de adviseurs, een belangrijke bijdrage aan de grote maatschappelijke opgaven zoals de energietransitie, klimaatadaptatie en mobiliteit. Je staat midden in het maatschappelijke debat en...

Senior Jurist Veiligheid, Vergunningen en Handhaving (VVH)

Als senior Jurist bij de Gemeente Zoetermeer heb je maatschappelijke impact. Je houdt je bezig met (regionale) integrale handhavingsacties, het sluiten van (horeca) panden, ondermijning en andere (soms bestuurlijk gevoelige) zaken op gebied van handhaving.


De werkzaamheden

Primair ben je de behandelaar van (zeer) complexe handhavingszaken op...

Senior Juridisch adviseur Handhaving

Als senior juridisch adviseur Handhaving geef je samen met collega's juridisch advies aan het management, het bestuur en betrokken afdelingen. Je bent sparringpartner voor je collega's. Als breed inzetbare jurist houd je je onder andere bezig met afhandeling van complexere en politiek/bestuurlijk gevoelige handhavingszaken. Je hebt affiniteit met thematische handhaving...