Simone, Consulent toegang bij de gemeente Rijswijk

Jongeren uit deze regio die aandacht nodig hebben er weer bovenop helpen, daar doe ik het voor.

Als consulent WMO Jeugd werk ik vooral in de backoffice. Daar hou ik me bezig met het afgeven van beschikkingen voor jeugdhulpverlening. De casemanagers gaan op huisbezoek en zien welke hulp een kind nodig heeft en voor hoe lang.

Om die hulp ook daadwerkelijk in te zetten hebben ze natuurlijk officieel toestemming van de gemeente nodig. En dat gebeurt in de vorm van een beschikking en die geef ik af. Die hulp kan heel breed zijn. Van GGZ en hulp bij dyslectie tot crisisopvang. Kortom, alles wat met jeugd te maken heeft.

In mijn werk gaat het om veel geld, verantwoordelijkheid en precisie. Echt een uitdaging dus maar daardoor ook heel interessant. De nieuwe privacywetgeving komt er nu nog eens extra bovenop. Gegevens mogen niet zomaar zonder toestemming bij zorgverleners terechtkomen. Dus dat betekent dat ik nog nauwkeuriger te werk moet gaan. Maar dat vind ik juist leuk.

In mijn werk heb ik contact met een heleboel verschillende partijen. Dat maakt het afwisselend. Met de zorgaanbieders om te kijken of alles kloppen en of er niks ontbreekt. Maar ook met het jeugdteam die echt bij de jongeren over de vloer komen. Ik kan ze natuurlijk niet op de voet blijven volgen, maar soms hoor ik na verloop van tijd weer eens hoe het met een jongere gaat en hoe hij terecht is gekomen. Als het dan de goede kant op gaat, ben ik ook blij. Toch iets goeds gedaan, denk ik dan.