Sylvana, Inspecteur bouwen werkorganisatie Duivenvoorde

Soms kan ik echt het verschil maken.

Geen dag is hetzelfde. Het klinkt misschien cliché maar in mijn geval is dat echt zo. En dat maakt het leuk. De ene dag ga ik bouwplaatsen langs en kijk ik of alles conform de vergunning is gebouwd, de volgende dag check ik de brandveiligheid. Samen met de brandweer want dat is ons adviesorgaan. De andere dag kijk ik naar kraakpanden en illegale bewoning. Hoe is de staat ervan? Kunnen de bewoners er wel veilig verblijven? Weer een andere dag krijg ik een klacht van een bewoner over een schutting van de buren die te hoog is en al het zonlicht wegneemt en ga ik daar poolshoogte nemen. Zo ben ik ook echt met de techniek van het bouwen bezig en komt mijn opleiding bouwkunde goed van pas.

Leuk aan mijn werk vind ik de maatschappelijke betrokkenheid. Die hebben we als ambtenaar natuurlijk allemaal. Maar in deze functie kan ik echt wat voor mensen betekenen en dingen beter maken. Zoals laatst bijvoorbeeld, toen ik met een collega van de brandweer rondliep bij pas opgeleverde seniorenwoningen en we tot de conclusie kwamen dat er eigenlijk nauwelijks brandveiligheidsvoorzieningen waren aangebracht. Wat nou als wij er niet waren geweest en er was brand uitgebroken? Ik moet er niet aan denken. Ik vond het in elk geval heel fijn dat ik er wel was op dat moment en dat heb kunnen voorkomen. Dat is het mooie aan mijn werk. Soms kun je echt het verschil maken.

Als jonge ambtenaar heb ik me ook aangesloten bij ‘Frisse Blik’. Dat is een clubje gelijkgestemden met een adviserende rol binnen de regio. Samen met andere jonge collega’s heb ik brainstormsessies georganiseerd en bedenken we wat er beter kan. Dat werkt heel stimulerend. Je zit toch allemaal in hetzelfde schuitje. Doordat we elkaar nu echt kennen, zal ik ze ook eerder benaderen als ik even wil sparren.