William Kon - Senior Planeconoom in Leidschendam-Voorburg

“Als planeconoom reken ik aan gebiedsontwikkeling, zowel van de gemeente zelf als aan die van derden, waar we als gemeente ook kosten aan hebben, bijvoorbeeld doordat ons bestemmingsplan moet worden gewijzigd. Het leuke van werken voor de gemeente vind ik het dienen van het publieke belang. Het gaat niet om direct rendement in geld, maar veel meer om maatschappelijk rendement. En dat is veel mooier. Daarnaast, en dat maakt het ook interessant, heeft iedereen te maken met de gebouwde omgeving. We leven en werken erin en we fietsen er iedere dag doorheen. Dat maakt mijn werk heel zichtbaar, concreet en heel bijzonder.”

“Klein Plaspoelpolder is zo’n project waar ik later misschien vol trots over ga vertellen. Daar wordt in de toekomst mogelijk een extra oeververbinding gelegd om de Sijtwendetunnel te ontlasten van verkeer. Een politiek gevoelig punt maar er moet wel iets gebeuren zodat het gebied bereikbaar blijft. Als senior planeconoom reken ik verschillende scenario’s door. Wat kost het, wat zijn de risico’s en wat levert het op?”

“Ik ben gek op rekenen, maar toch gaat mijn hart niet sneller kloppen van cijfers alleen. De mensen die moeten besluiten over een bepaalde gebiedsontwikkeling of over de verkoop van een pand, die moeten gevoel krijgen bij de cijfers. Ik vind het geweldig om ze te helpen een goede afweging te maken.”

 

 

 

bouwen en wonen