Adviseur Bestuurlijke Tafel Wonen regio Haaglanden

Gemeente Zoetermeer Master/doctoraal 36 uur

Omschrijving

Heb jij goede communicatieve en sociale vaardigheden, analyserend vermogen en ben je goed in coördineren en organiseren, dan is dit de functie voor jou!
Na de opheffing van het stadsgewest Haaglanden hebben de negen samenwerkende gemeenten in de regio besloten voor het beleidsterrein Wonen een Bestuurlijke Tafel Wonen Haaglanden op te richten. Voor deze Bestuurlijke tafel Wonen zijn we op zoek naar een Adviseur Wonen die zich graag voor de regio in wil zetten.

 

Dit is de rol

Als adviseur wonen is de belangrijkste taak voor de ondersteuning van de Bestuurlijke Tafel het vormgeven en onderhouden van de samenwerking tussen de 9 aangesloten gemeenten binnen de woningmarktregio Haaglanden en de afstemming met onze partners in de regio zoals de woningbouwcorporaties (SVH), provincie en andere partners. Je kerntaak is het gevraagd en ongevraagd adviseren van het ambtelijk overleg Wonen tussen de 9 gemeenten op de regionale volkshuisvestingdossiers en de landelijke beleidsdossiers die met regionaal samenwerken te maken hebben. Je bent verantwoordelijk voor het technisch inhoudelijk ondersteunen van de gemeenten in volkshuisvestelijke dossiers, onder andere over woonruimtebemiddeling (huisvestingsverordening). Tevens ga je je bezighouden met het trekken van complexe regionale dossiers, bijvoorbeeld het coördineren van gezamenlijk onderzoek, de halfjaarlijkse monitor- en aanbodrapportages, de jaarlijkse analyse van de woningbouwprogrammering voor de provincie, evaluatie van de huisvestingsverordening. Je bent voorzitter van het maandelijks ambtelijk overleg van de negen aangesloten gemeenten en ook verantwoordelijk voor het organiseren en adviseren van het overleg met de regionale corporaties.

Functie eisen

Dit ben jij

Voor de functie is het weten om te gaan met de verschillende partijen (bestuurders, gemeenten, woningbouwcorporaties, provincie en andere partners) essentieel. Dit vraagt naast kennis van de opgave van de Bestuurlijke Tafel Wonen, ook vooral sociale vaardigheden. Je bent dan ook sterk in communiceren, adviseren, faciliteren en participeren. Je weet gemakkelijk contact te leggen en je weg te vinden in een politiek-bestuurlijke omgeving. Je bent analytisch ingesteld, weet snel zaken te doorgronden en helder in advies en beleid om te zetten. Je krijgt energie van het schakelen tussen verschillende partijen en weet belangen te verenigen. Je hecht waarde aan het opbouwen en versterken van relaties. Projectmatig te werk gaan is waar jij bij vaart.

 

Dit neem je mee

  • Gerichte afgeronde academische / hbo-opleiding (bijvoorbeeld sociale geografie, stedenbouw, bestuurskunde)
  • Aantoonbare affiniteit, ervaring en kennis op het gebied van wonen, bij voorkeur opgedaan bij een gemeente of een woningcorporatie
  • Cijfermatig inzicht
  • Ervaring met werken in een politiek-bestuurlijke omgeving is een pre

 

Arbeidsvoorwaarden

Organisatie
Gemeente Zoetermeer
Min. Salaris
€3701 bruto per maand
Max. Salaris
€5372 bruto per maand
Standplaats
Zoetermeer
Contractduur
1 jaar, met uitzicht op een vast dienstverband
Maximum aantal uren per week
36

Over de werkgever

Gemeente Zoetermeer

Afdeling

De gemeente Zoetermeer is een toekomstgerichte organisatie, waarin de mens centraal staat. 'Samenwerken, daadkracht en vertrouwen' staan daarbij hoog in het vaandel. Dat betekent dat we met het bestuur, de medewerkers, de inwoners en onze netwerkpartners werken aan het realiseren van het beste resultaat voor de stad Zoetermeer. In onze organisatie werken we intensief samen met onze collega's over de grenzen van afdelingen heen, en met onze externe partners in de samenleving. Een breed Managementteam, waarin alle afdelingen zijn vertegenwoordigd, stuurt de organisatie aan. Op deze manier zijn we in staat snel en flexibel te blijven inspelen op de veranderingen in de wereld om ons heen.

Solliciteren?

Onze samen­werkings­partner heeft ervoor gekozen om je door te verwijzen naar een andere website waar je een sollicitatie­formulier kan invullen.

Direct solliciteren

Tip een collega