Adviseur Economie

Gemeente Zoetermeer Master/doctoraal 36 uur

Omschrijving

Dit is de rol

Nergens is de ambitie van Zoetermeer beter zichtbaar dan in de manier waarop we met elkaar aan de stad bouwen. De afgelopen jaren zijn we van groeistad naar ontwikkelstad gegaan. Met de huidige ambities om binnenstedelijk te groeien met 10.000 woningen is ook de werkgelegenheid en dus economie een belangrijk onderwerp. Het juiste bedrijf op de juiste plaats. Zorgen dat de werkgelegenheid mee kan groeien met het aantal te bouwen woningen. Voor economie in de stad is dat een uitdaging en daarin kan jij een belangrijke speler zijn.

Een goede economie is een voorwaarde voor prettig wonen, werken en leven. Een aantrekkelijke binnenstad verhoogt het woongenot en leefbaarheid. Het realiseren van een nieuwe stadswijk ‘De Entree”. Waar samenwerken de regel is met partners in de stad. Waar we kansen benoemen en benutten. Het verduurzamen, vergroenen en kwalitatief beter benutten van bedrijventerreinen zorgen voor een fijne werkomgeving. Team economie werkt vanuit deze bedoeling aan de stad Zoetermeer. Hiervoor hebben wij versterking nodig en zijn daarom op zoek naar een ervaren adviseur economie die met onderstaande aandachtsgebieden aan de slag kan:

  • Economisch programma Entree: versterken vestigingspropositie en accountmanagement voor nieuw en bestaand bedrijfsleven
  • Contact onderhouden met internationaal/groot MKB
  • Koppeling onderwijs-arbeidsmarkt i.s.m. programma kenniseconomie/ beleidsadviseur kenniseconomie
  • Dienstverlening ondernemers: ondernemerspeiling
  • Secretarisschap Bestuurlijk overleg Bouwend Nederland
  • Bijdrage leveren aan versnellen organisatiegraad op bedrijventerreinen: aansterken accountmanagement/beleid

Je krijgt de ruimte om de breedte op te zoeken en je ervaring te laten gelden. Daarnaast hechten wij ook waarde aan kennisuitwisseling en -overdracht in het team economie en kun jij daar je steentje aan bijdragen.

 

Dit zijn wij

Economie is één van de teams binnen stedelijk beleid van de afdeling Stedelijke Ontwikkeling. Als adviseur economie ben je onderdeel van het enthousiaste team economie dat bestaat uit 2 strategische adviseurs en 5 accountmanagers voor de verschillende beleid- en bedrijventerreinen en 3 beleidsadviseurs economie. Wij hebben een goede balans van ‘nieuwe’ collega’s tot aan de ‘oude rotten in het vak’. Jij hebt de mogelijkheid om minder ervaren collega’s van kennisoverdracht te voorzien en zo mee te bouwen aan het versterken van team economie.

Functie eisen

Dit ben jij

Jij weet van nature mensen mee te nemen in je verhaal, je bent overtuigend en een verbinder pur sang. Jij bent de beleidsmatige schakel tussen de gemeente en het bedrijfsleven. Je weet wat het is om te bewegen in een politiek-bestuurlijke omgeving en kunt de vertaling van buiten naar binnen maken. Jouw streven is het in alle gezamenlijkheid toewerken naar een toekomstbestendig lokaal en regionaal beleid op economie. Jouw sterke mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden zijn hier ondersteunend aan. 

 

Dit neem je mee

  • Een afgeronde opleiding op hbo/wo-niveau
  • Aantoonbare ervaring als (beleids)adviseur economische zaken bij voorkeur bij een gemeente
     

Arbeidsvoorwaarden

Organisatie
Gemeente Zoetermeer
Min. Salaris
€3701 bruto per maand
Max. Salaris
€5372 bruto per maand
Standplaats
Zoetermeer
Contractduur
Jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband
Maximum aantal uren per week
36

Bijzonderheden

Competentieprofiel
Klik hier voor het competentieprofiel.

 

Functieprofiel
De gemeente Zoetermeer werkt met generieke functiebeschrijvingen. Klik hier voor het profiel van de generieke functie.

Over de werkgever

Gemeente Zoetermeer

Stedelijke Ontwikkeling

Zoetermeer is met 125.000 inwoners en 50.000 arbeidsplaatsen een grote dynamische stad in de Randstad. Een jonge stad ook waar het heel prettig wonen, werken en recreëren is. En een stad waarin volop wordt geïnvesteerd. In de komende jaren vindt een ingrijpende verbetering van het Stadshart plaats waarmee haar 10 mln. bezoekers per jaar nog prettiger kunnen winkelen en verblijven. Aan de oostkant van de Stad is een nieuw NS station met Randstadrail gerealiseerd. In samenwerking met de buurgemeente wordt gewerkt aan de verdere ontwikkeling van het gebied rondom dit station. Tevens wordt het naastgelegen Dutch Innovation Park verder ontwikkeld. En ook de zone rond de Mandelabrug zal komende jaren ingrijpend op de schop gaan. Naast deze grote gebiedsontwikkelingen lopen er meer dan 50 ruimtelijke projecten in de stad waaronder de herstructurering van de wijk Palenstein en de afronding van de wijk Oosterheem. De invoering van de Omgevingswet en de nog op te stellen Omgevingsvisie zorgen voor grote veranderingen in de taken en bevoegdheden van gemeenten binnen het ruimtelijk- fysieke domein.

Solliciteren?

Onze samen­werkings­partner heeft ervoor gekozen om je door te verwijzen naar een andere website waar je een sollicitatie­formulier kan invullen.

Direct solliciteren

Tip een collega