Adviseur Inkomende Subsidies

Gemeente Delft Master/doctoraal 24 uur

Omschrijving

Werken voor Delft

Informatie
Functieomschrijving Je rol

De adviseur heeft tot doel inkomende subsidieprocessen te verbeteren door externe financieringsmogelijkheden, die bijdragen aan de realisatie van de gemeentelijke opgaven en doelen, proactief in beeld te brengen en te houden. In dit kader ontwikkelt de adviseur meerjarig subsidiebeleid op basis waarvan de focus en inzet op de inkomende subsidies wordt bepaald. De adviseur legt verbindingen tussen gemeentelijke vakafdelingen, maatschappelijke organisaties en (regionale-)partners. Verder treedt de adviseur op als aanspreekpunt voor het bestuur. In samenwerking met het Subsidieservicepunt worden trajecten voor het verkrijgen van beoogde subsidies gestart en uiteindelijke verantwoord.

Belangrijkste taken zijn:

 • Adviseren over subisidiebeleid, -proccessen en – mogelijkheden aan bestuur, strategen en vakafdelingen;
 • Signaleert, volgt en adviseert over trends van actuele ontwikkelingen op internationaal-, Europees-, nationaal-, regionaal- en lokaal subsidiegebied;
 • Monitort de voortgang van gemeentelijke doelen bij (strategische) subsidiepartners en beoordeelt of zij voldoen aan gestelde voorwaarden;
 • Treedt op als aanspreekpunt voor het bestuur en is gesprekspartner voor relevante ambtelijke contacten, werkrelaties en afdelingen, alsmede voor strategische partners van de gemeente.

Je werkplek

cluster Samenleving levert een bijdrage aan de gemeentelijke doelen die samenhangen met twee pijlers: stad van innovatie en participatiesamenleving. Samenleving realiseert samen met zijn maatschappelijke partners een gezamenlijke sociale visie. Het cluster Samenleving bestaat uit de afdeling Advies, Erfgoed en de afdeling Regie op Uitvoering.

De afdeling Regie op Uitvoering voert de wettelijke taken uit en levert interne dienstverlening voor met name de collega’s van het sociaal domein. Verder biedt de afdeling een kader voor ondersteuning bij de opstart van innovaties, processen en maatschappelijke initiatieven.

Regie op Uitvoering bestaat uit de volgende disciplines:

 • Wettelijke taken & ondersteuning
 • Bedrijfsvoering Sociaal Domein (S.D.)
 • Publiek Belang

De adviseur is ondergebracht binnen de discipline Bedrijfsvoering S.D. en werkt in nauwe samenwerking met de functiegroep Subsidieservicepunt (SSP). Het SSP is een integraal servicepunt waarin de in- en uitgaande subsidiestromen van de organisatie worden gemonitord en vastgelegd. Het team bestaat in totaal uit 6 personen variërend in de rol van procesregisseur en -ondersteuners en adviseur.

Functie-eisen Je profiel

Wij zoeken iemand die goed kan samenwerken en resultaatgericht te werk gaat. Communicatief ben je sterk en je bent een echte netwerker. Je kunt goed een advies onderbouwen en bent sterk in projectmanagement.

Andere eisen

 • WO werk- en denkniveau;
 • Kennis van wet en regelgeving omtrent inkomende subsidies;
 • Ervaring met relevante processen, voorwaarden, procedures, administratieve voorschriften van verschillende overheden;
 • Evaring met relevante systemen (bv. Verseon, GFS en Cognos);
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Arbeidsvoorwaarden

Ons aanbod

Je salaris is, afhankelijk van opleiding en ervaring, € 5.067 ter indicatie, – bruto (schaal 11) bij een 36-urige werkweek. De vacature is voor 24 uur in de week.

Door het Individueel Keuze Budget heb je maandelijks de beschikking over een deel van je vakantiegeld en eindejaarsuitkering. Je kunt een bedrag laten uitbetalen of o.a. gebruiken voor de aanschaf van een fiets of het kopen van bovenwettelijk verlof. Het ouderschapsverlof wordt gedeeltelijk door ons betaald.

Tot slot: je werkt in ons moderne en duurzame kantoorgebouw boven station Delft. Gemakkelijk per openbaar vervoer te bereiken en midden in de binnenstad. De werktijden zijn flexibel en er zijn thuiswerkmogelijkheden.

Meer informatie of direct solliciteren Wil je eerst meer informatie ontvangen voordat je op de solliciteer-knop drukt? Neem dan contact op met Roderick Zegers de Beyl, via rzegers@delft.nl

Direct solliciteren kan natuurlijk ook! Overtuig ons kort en krachtig waarom jij de meest geschikte kandidaat bent voor deze functie en upload cv en motivatie voor 13 april via de button rechtsboven.

Binnen 5 werkdagen ontvang je een reactie van ons over jouw sollicitatie.

De jongste oude stad van Nederland Delft, een stad van contrasten. Tot ver in het buitenland beroemd om de prachtige, historische binnenstad (en om Delfts blauw). Maar ook om innovatieve kenniscentra als de TU, TNO en Deltares. Een stad van monumenten en experimenteren. Delft heeft een rijke historie én is, mede door tienduizenden studenten, jong gebleven. De jongste oude stad van Nederland. Vernieuwing is al eeuwenlang onderdeel van het DNA van Delft. Ook vandaag kijkt de stad reikhalzend uit naar morgen. Het bepaalt de agenda van het bestuur en de gemeentelijke organisaties. Spraakmakende infrastructurele projecten, sociale en bestuurlijke vernieuwing. De organisatie omarmt nieuwe inzichten en creatieve oplossingen.

Werken voor de stad die zich steeds opnieuw uitvindt

De gemeentelijke organisatie van Delft is compact, maar heeft te maken met alle ontwikkelingen die ook in de grootste steden van Nederland een rol spelen. Ontwikkelingen die vragen om een voortvarende en vernieuwende aanpak. Wij zoeken ambitieuze, initiatiefrijke professionals.

Salaris
schaal 11

Functie eisen

Carrièreniveau: Midcareer (ervaren)
Opleiding: WO

Arbeidsvoorwaarden

Organisatie
Gemeente Delft
Standplaats
Delft
Maximum aantal uren per week
24

Over de werkgever

Gemeente Delft

Werken aan een stad die zich steeds opnieuw uitvindt.
Al sinds we stadsrechten kregen in 1246 zijn we continu in beweging. Hier werd het beroemde Delfts blauw uitgevonden, bouwde Antonie van Leeuwenhoek een microscoop en vernieuwde Johannes Vermeer de schilderkunst. We zijn de stad van de TU, van DSM en van IKEA. Van studenten en carrièremakers. Van Delvenaren en Delftenaren. In ons stadskantoor werkt een vernieuwende netwerkorganisatie aan de stad van morgen. Wil jij meewerken aan het Delft van de toekomst?

Solliciteren?

De opdrachtgever heeft ervoor gekozen om je door te verwijzen naar een andere website waar je een sollicitatieformulier kan invullen.

Direct solliciteren

Tip een collega