Adviseur / jurist ruimtelijke ontwikkeling

Gemeente Leidschendam-Voorburg Master/doctoraal 36 uur

Omschrijving

Als adviseur / jurist ruimtelijke plannen adviseer je bij vraagstukken op het vakgebied van ruimtelijke ordening en bestuursrecht (waaronder ook planschade). Je bent verantwoordelijk voor het vertalen van ruimtelijke initiatieven en projecten in passende ruimtelijke procedures en planvormen. Hierbij werk je nauw en integraal samen met collega’s en overleg met je projectontwikkelaars, woningbouwcorporaties, bewoners en ondernemers. Je bent projectleider of integraal casemanager van diverse ruimtelijke initiatieven. Je stelt zelf ruimtelijke plannen en procedurevoorstellen op, doorloopt deze procedures en stuurt deze procedures aan.

Functie eisen

Wie je bent
Voor deze vacature zoeken wij iemand met het volgende profiel:
 • Je bent in staat om afstand van de dagelijkse praktijk te nemen en zaken in een breder verband te zien.
 • Je hebt gevoel voor politieke verhoudingen, oog voor tegenstrijdige belangen en weet compromissen te sluiten.
 • Je bent een netwerker en weet relaties goed op te bouwen en te onderhouden.
 • Je bent communicatief zeer vaardig en je schrijfstijl is kort, bondig en helder.
 • Je signaleert kansen, denkt in oplossingen en neemt het initiatief om ideeën om te zetten in concrete acties.
 • Je bent in staat om zowel zelfstandig als in teamverband te werken.
Wat wij van je vragen
 • Je functioneert op een WO werk- en denkniveau.
 • Je beschikt over minimaal een afgeronde HBO-opleiding op het gebied van planologie of ruimtelijke ordering.
 • Je hebt minstens 2 jaar aantoonbare werkervaring als adviseur/jurist ruimtelijke ontwikkeling, bij voorkeur bij een gemeente.
 • Je hebt actuele kennis van ontwikkelingen en relevante wetgeving, zoals de Omgevingswet, binnen het werkveld en volgt ontwikkelingen op de voet.

Arbeidsvoorwaarden

Organisatie
Gemeente Leidschendam-Voorburg
Min. Salaris
€3212 bruto per maand
Max. Salaris
€4735 bruto per maand
Standplaats
Maximum aantal uren per week
36

Overige arbeidsvoorwaarden

 • Een arbeidsovereenkomst voor 36 uur per week, voor in eerste instantie de duur van 12 maanden.
 • Een maximaal salaris van €4735,- per maand (salarisschaal 10a) op basis van een 36-urige werkweek afhankelijk van je opleiding en ervaring. Afhankelijk van je kennis/ervaring behoort een arbeidsmarkttoelage tot de mogelijkheden.
 • Een individueel keuzebudget (IKB) ter waarde van 17,05% van het salaris (incl. vakantiegeld en eindejaarsuitkering). Dit budget is maandelijks opneembaar en in te zetten voor verschillende doeleinden.
 • Een thuisbasis bij een ambitieuze en dynamische werkgever waar aandacht voor elkaar vanzelfsprekend is.
 • Persoonlijke ontwikkelingsmogelijkheden die verder reiken dan jouw functie en goede studiefaciliteiten.
 • Een flexibele werktijdenregeling.
 • Een iPhone en Ipad of laptop.

Bijzonderheden

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Sheraida Julen, via telefoonnummer 0703009135.

Reageren op deze vacature kan tot en met zondag 26 januari. Sollicitaties worden alleen in behandeling genomen als ze voor de sluitingsdatum van de vacature binnenkomen via ons online sollicitatieformulier.

Integriteit
Wij hechten als organisatie veel waarde aan integriteit. Het aanvragen van een verklaring omtrent gedrag (VOG), een diplomacontrole en een identiteitscontrole behoren dan ook tot de selectieprocedure. Daarnaast kan het nagaan van referenties onderdeel uitmaken van het sollicitatieproces.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Over de werkgever

Gemeente Leidschendam-Voorburg

Over de organisatie
Gemeente Leidschendam-Voorburg is een ambitieuze organisatie met ca 650 medewerkers. Onze ambitie is om de Beste Gemeentelijke Dienstverlener van Nederland te zijn. Dit vraagt veel van onze medewerkers. Als organisatie doen wij er alles aan om onze medewerkers hier optimaal in te faciliteren, op een maatschappelijk verantwoorde manier (MVO). Bijvoorbeeld door vorm te geven aan Het Nieuwe Werken: slimmer, efficiënter en effectiever werken, gebruik makend van nieuwe technologieën. Ons moderne kantoor biedt alle mogelijkheden om optimaal te flexwerken (flexibel, tijd- en plaats onafhankelijk). Dit creëert nieuwe vormen van samenwerking, meer eigen verantwoordelijkheid; eigen creativiteit en oplossingsgerichtheid. Ook zoeken wij bewust de verbinding met elkaar. Dit alles doen we onder het motto: Vertrouwen, Verbinden en Verantwoordelijkheid.

Over het team
De ontwikkelafdeling Maatschappelijke en Ruimtelijke Ontwikkeling (MRO) kent ongeveer 85 enthousiaste medewerkers verdeeld over 3 teams: Maatschappelijke Ontwikkeling, Locatieontwikkeling, en Ruimte. De ontwikkelafdeling is verantwoordelijk voor het realiseren en faciliteren van ruimtelijke- en maatschappelijke opgaven en draagt hiermee bij aan een duurzame leefomgeving. De teams doen dit integraal, samen met burgers, bedrijven, plaatselijke en regionale partners.

Het team locatie-ontwikkeling bestaat uit circa 20 deskundigen op de vakgebieden stedenbouw, omgevings- & privaatrecht, planeconomie en geo-informatie. Het team initieert, begeleidt en faciliteert ruimtelijke ontwikkelingen met als doel een goed leefklimaat voor haar inwoners te realiseren en ruimte te bieden voor ondernemers. Dit doen we onder andere door middel van ontwikkelvisies, ruimtelijke kaders, contractvorming, planologische procedures en integrale strategische advisering van bestuur en management. Hierbij kunnen medewerkers zowel vakinhoudelijk als procesmatig ingezet worden. Verder levert het team een actieve bijdrage aan het programma Omgevingswet.

Solliciteren?

De opdrachtgever heeft ervoor gekozen om je door te verwijzen naar een andere website waar je een sollicitatieformulier kan invullen.

Direct solliciteren

Tip een collega

Meer weten?

Heb je vragen en/of opmerkingen over deze vacature? Neem dan contact op via:

psa@leidschendam-voorburg.nl