Adviseur Ondergrond

Gemeente Zoetermeer Bachelor - HBO 32 - 36 uur

Omschrijving

Dit is de rol

Als adviseur met aandachtsgebied ondergrond, specifiek kabels en leidingen en connectiviteit, ben jij de schakel als het gaat om de ontwikkelingen in en rondom de ondergrond. Jij bent het Zoetermeerse aanspreekpunt voor de vakinhoudelijke ontwikkeling en beleidsmatige kaders. In deze verbindende positie organiseer je de samenwerking met collega’s en externe partijen. Je bent verantwoordelijk binnen het vakgebied voor de integrale programmering. Je faciliteert en organiseert de afstemming van de lange termijnplanning met nutsbedrijven, telecompartijen, woningcorporaties etc.  Je adviseert zowel procesmatig als op de inhoud. Dat betekent dat je er dus wat van mag vinden! In je functie is er ruimte om samen met de andere (beleids)adviseurs het overige beleid vorm te geven zowel strategisch als tactisch. Samen met de technisch assetspecialist Kabels en Leidingen, de toezichthouder en de geodeet vormen jullie het adviesplatform ondergrond.

Naast de adviserende en beleidsmatige rol heb je ook een centrale rol in het tijdig verlenen van vergunningen en het intrekken daarvan op basis van wettelijke kaders en regelgeving. Ook zorg je voor het uitdragen van de AVOI en BOEI en bewaak je de uitvoering hiervan. Je bent verantwoordelijk voor de basisregistratie ondergrond. Vanuit de energietransitie is een andere kijk nodig op het benutten van de ondergrond en jij coördineert en bewaakt de indelingen in de ondergrond. Denk hierbij aan grote vervangings- en investeringsopgave in het elektriciteitsnet, WKO’s, etc. De digitalisering van ‘informatie zenden’ en de daarbij benodigde voorzieningen worden vanuit deze functie gecoördineerd: Connectiviteit in de breedste zin van het woord. Je volgt de Europese en landelijke ontwikkelingen op het vlak regelgeving en datastandaardisatie voor de bodem en ondergrond, onder andere InspireWibon en BRO.

 

Dit zijn wij

Je thuisbasis is de afdeling Stadsbeheer, het cluster Strategie, Beleid en Programmeren. Het cluster vormt de verbinding tussen de bestuurlijke ambities en opgaven en de uitvoering van beheer. Hier wordt het beleid voor het beheer van de openbare ruimte en afvalinzameling ontwikkeld en wordt de meerjarenprogrammering voor de openbare ruimte gecoördineerd in nauwe samenwerking met de medewerkers van de andere clusters. Jouw werkzaamheden als adviseur ondergrond / kabels en leidingen spelen hierbij een belangrijke rol.

Functie eisen

Dit ben jij

Als adviseur ondergrond zoek je actief de samenwerking op en heb je ervaring met het op integrale wijze organiseren van de werken. Je bent een kartrekker als het gaat om het verder brengen van ideeën in de organisatie en het creëren van draagvlak. Daarnaast zorgt jouw analytisch denkvermogen dat je makkelijk je mening vormt over andere beleidsmatige en innovatieve vraagstukken. Het combineren van doen en denken zorgt ervoor dat je kunt schakelen tussen beleid en uitvoering en consequenties van beleid bespreekbaar en inzichtelijk maakt. Je hebt technisch inzicht en weet anderen mee te nemen in jouw denkbeelden. Sterker nog, hier krijg jij energie van! Jouw enthousiasme voor het vak en voor het samen de gestelde doelen behalen, maakt dat jij je vastbijt in de projecten.

 

Dit neem je mee

  • Hbo werk- en denkniveau, bij voorkeur ondersteund met een afgeronde hbo opleiding in de richting van bestuurskunde of op juridisch gebied
  • Een aanvullende specifieke opleiding of training op gebied van kabels en leidingen is een grote pre
  • Het liefst heb je 3 – 5 jaar werkervaring in dit vakgebied
  • Kennis van juridische kaders

En als je niet voldoet aan bovengenoemde eisen en je bent wel enthousiast om aan de slag te gaan in deze functie? Dan staat de deur open om ons ervan te overtuigen dat je de ondergrond zichtbaar kan maken en gaan we ook graag met je in gesprek, een ontwikkelpad behoort tot de mogelijkheden.  

Arbeidsvoorwaarden

Organisatie
Gemeente Zoetermeer
Min. Salaris
€3701 bruto per maand
Max. Salaris
€5372 bruto per maand
Standplaats
Zoetermeer
Contractduur
1 jaar met uitzicht op een vast dienstverband
Maximum aantal uren per week
36

Bijzonderheden

Competentieprofiel
Klik hier voor het competentieprofiel.

 

Functieprofiel
De gemeente Zoetermeer werkt met generieke functiebeschrijvingen. Klik hier voor het profiel van de generieke functie.

Over de werkgever

Gemeente Zoetermeer

Stadsbeheer

De missie van onze afdeling zegt genoeg: ‘Samen aan de kwaliteit van de stad werken'. Van (her)inrichting tot dagelijks beheer en service onderhoud: Stadsbeheer zorgt voor de kwaliteit van de leefomgeving. Als je op deze afdeling werkt, werk je voor alle mensen die in Zoetermeer wonen, werken of de stad bezoeken. En dat is waardevol!

Solliciteren?

Onze samen­werkings­partner heeft ervoor gekozen om je door te verwijzen naar een andere website waar je een sollicitatie­formulier kan invullen.

Direct solliciteren

Tip een collega