Adviseur openbare orde en veiligheid

Gemeente Delft Bachelor - HBO 36 uur

Omschrijving

Werken voor Delft

Je rol
Bewoners en bezoekers moeten zich in Delft net zo veilig en op hun gemak voelen als thuis, vinden we. Van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat, op de drukste gracht in het centrum tot de stilste straat in een buitenwijk. Veiligheid is voor ons de basis van een aantrekkelijk woon- en leefklimaat. Daarom hechten we veel waarde aan onze afdeling Veiligheid Advies, waar adviseurs zich dagelijks buigen over alle aspecten van de veiligheid in Delft. Binnen het team werken we samen met diverse partners in de veiligheidsketen zoals politie, Openbaar Ministerie, brandweer, veiligheidsregio, reclassering, jongerenwerk, maar ook met Delftse burgers en ondernemers.

Als adviseur openbare orde en veiligheid (OOV) heb je een breed en uitdagend werkterrein. Je houdt zicht op de vaststelling van het beleid, stemt dat af op de wensen van burgers, ondernemers en interne partijen bij de gemeente en zorgt voor een vlekkeloze uitvoering. Daarnaast treed je op als projectleider voor het optimaliseren van processen binnen je werkveld van veiligheid. Je kent alle beleidsterreinen; van High Impact Crime, ondermijning tot jeugdoverlast en van evenementenveiligheid tot het horecabeleid. Je adviseert over ongeveer alles wat met veiligheid te maken heeft en begeeft je regelmatig op het grensvlak tussen zorg en veiligheid.

Je werkplek

Het team OOV bestaat uit 8 collega’s die met elkaar een zelforganiserend team vormen. Op dit moment zijn nog steeds zaken met betrekking tot corona actueel, maar er ontstaat steeds meer ruimte om weer te werken aan ondermijning, coffeeshopbeleid, overlast en weerbaarheid.

Functie-eisen
Je profiel

Je bent een persoonlijkheid en houdt ervan resultaten te boeken. Je werkt graag samen in een team en kunt je ideeën overtuigend overbrengen. Vanzelfsprekend zie je ernaar uit de stad nog veiliger te maken.

Verder heb je:

  • Een afgeronde hbo- of wo-opleiding; Integrale Veiligheid of Criminologie of vergelijkbaar relevante opleiding
  • Minimaal 3 jaar ervaring als adviseur op het gebied van openbare orde en veiligheid
  • Ervaring in het leiden van (complexe) projecten op OOV- gebied
  • Ervaring met advisering rondom het thema ondermijning
  • Je bent communicatief vaardig en extern gericht
  • Je weet veel van bestuurlijke processen en bent politiek sensitief
  • Je komt uit de regio en bent bereid om op vrijdag te werken
  • Je bent bereid deel te nemen aan een crisispiketdienst.

Arbeidsvoorwaarden

Ons aanbod

Je salaris is, afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal € 4.494,- bruto bij een 36-urige werkweek (schaal 10). Het betreft een functie voor 36 uur per week. Bij uitstekend functioneren is toekomstige doorgroei naar schaal 11 mogelijk. Je krijgt een arbeidsovereenkomst van één jaar, waarna een overeenkomst van onbepaalde tijd mogelijk is.

Door het Individueel Keuze Budget heb je maandelijks de beschikking over een deel van je vakantiegeld en eindejaarsuitkering. Je kunt een bedrag laten uitbetalen of o.a. gebruiken voor de aanschaf van een fiets of het kopen van bovenwettelijk verlof. Het ouderschapsverlof wordt gedeeltelijk door ons betaald.

Tot slot: je werkt in ons moderne en duurzame kantoorgebouw boven station Delft. Gemakkelijk per openbaar vervoer te bereiken en midden in de binnenstad. De werktijden zijn flexibel en er zijn thuiswerkmogelijkheden. Op dit moment wordt er vanuit huis gewerkt ivm de corona maatregelen.

Meer informatie of direct solliciteren
Wil jij meer informatie ontvangen voordat je op de solliciteer-knop drukt? Neem dan contact op met Anita de Bruijn (Coördinator team OOV) via telefoonnummer 06 52 73 90 15 of John-Paul Smolders (Hoofd Advies Veiligheid) via telefoonnummer 06 10 92 00 11.

Direct solliciteren kan natuurlijk ook! Upload jouw motivatie en cv uiterlijk dinsdag 27 april via de ‘solliciteer’ button. De eerste selectiegesprekken worden in overleg ingepland.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

De jongste oude stad van Nederland
Delft, een stad van contrasten. Tot ver in het buitenland beroemd om de prachtige, historische binnenstad (en om Delfts blauw). Maar ook om innovatieve kenniscentra als de TU, TNO en Deltares. Een stad van monumenten en experimenteren. Delft heeft een rijke historie én is, mede door tienduizenden studenten, jong gebleven.

De jongste oude stad van Nederland. Vernieuwing is al eeuwenlang onderdeel van het DNA van Delft. Ook vandaag kijkt de stad reikhalzend uit naar morgen. Het bepaalt de agenda van het bestuur en de gemeentelijke organisaties. Spraakmakende infrastructurele projecten, sociale en bestuurlijke vernieuwing. De organisatie omarmt nieuwe inzichten en creatieve oplossingen.

Werken voor de stad die zich steeds opnieuw uitvindt

De gemeentelijke organisatie van Delft is compact, maar heeft te maken met alle ontwikkelingen die ook in de grootste steden van Nederland een rol spelen. Ontwikkelingen die vragen om een voortvarende en vernieuwende aanpak. Wij zoeken ambitieuze, initiatiefrijke professionals.

Salaris
schaal 10

Functie eisen

Carrièreniveau: Midcareer (ervaren)
Opleiding: HBO

Arbeidsvoorwaarden

Organisatie
Gemeente Delft
Min. Salaris
€4494 bruto per maand
Max. Salaris
€4494 bruto per maand
Standplaats
Delft
Maximum aantal uren per week
36

Over de werkgever

Gemeente Delft

Werken aan een stad die zich steeds opnieuw uitvindt.
Al sinds we stadsrechten kregen in 1246 zijn we continu in beweging. Hier werd het beroemde Delfts blauw uitgevonden, bouwde Antonie van Leeuwenhoek een microscoop en vernieuwde Johannes Vermeer de schilderkunst. We zijn de stad van de TU, van DSM en van IKEA. Van studenten en carrièremakers. Van Delvenaren en Delftenaren. In ons stadskantoor werkt een vernieuwende netwerkorganisatie aan de stad van morgen. Wil jij meewerken aan het Delft van de toekomst?

Solliciteren?

Onze samen­werkings­partner heeft ervoor gekozen om je door te verwijzen naar een andere website waar je een sollicitatie­formulier kan invullen.

Direct solliciteren

Tip een collega