Adviseur Procesautomatisering

Werken in Haaglanden Bachelor - HBO 36 uur

Omschrijving

Ben jij een deskundige op het gebied van procesautomatisering met een frisse blik en heldere visie? Het team Proces-, Contract- en Afvalwaterketenbeheer kan niet wachten om jou welkom te heten bij het Hoogheemraaschap van Delfland.

Wat ga je doen?

Jij bent binnen Delfland een belangrijke speler op het gebied “proces control en automation” en aanspreekpunt voor de Procesautomatisering(PA) voor het management, de projectteams en de onderhoudsorganisatie. Je bent zowel technisch als bedrijfskundig in staat om vanuit een door jou op te stellen visie de procesautomatisering succesvol in te zetten voor het waterschap. Je doet dit met frisse inzichten. Uiteraard houd je hierbij oog voor techniek, kosten, veiligheid en draagvlak binnen de organisatie. Taken en verantwoordelijkheden die jou voldoende uitdaging zullen bieden zijn onder andere;

 • Het opstellen van een PA-visie die past binnen de missie en visie van ons waterschap.
 • De PA-visie te borgen en te bewaken, zowel in de voorbereiding (o.a. programma van eisen), als in de uitvoering van projecten, alsook tijdens de onderhoudsfase van de “proces control en automation” systemen.
 • Projectteams kaders te geven bij het implementeren van PA.
 • De doeltreffendheid van de PA-visie in de praktijk te volgen.
 • Het vorm geven aan contractuele afspraken met de ketenpartners.

De werkzaamheden vinden voor het grootste gedeelte plaats in ons fraaie gebouw in Delft. Je zal ook voor werkzaamheden moeten reizen naar Vlaardingen. Mobiliteit hiervoor wordt door ons geregeld.

Jouw team
Je hebt als thuisbasis team Proces-, Contract- en Afvalwaterketenbeheer. Dit is een multidisciplinair team dat bestaat uit circa 30 bevlogen medewerkers. Het team beheert en realiseert de publiek-private-samenwerkingsovereenkomst (PPS) met Delfluent en geeft vorm aan de samenwerking in de waterketen met gemeenten en ketenpartners. Daarnaast is het team verantwoordelijk voor het tactisch en operationeel beheer van de zuivering technische werken in de zuidelijke regio van ons beheersgebied.

Functie eisen

Wat maakt je succesvol
Jij blinkt uit in het contact leggen onderhouden met de organisatie. Je bent je bewust van de (in)formele regels en hebt gevoel voor politiek- bestuurlijke verhoudingen. Je bent sensitief en weet goed om te gaan met gevoeligheden en krachtvelden die je in dit werk tegen zal gaan komen. Je bent communicatief sterk, weet jouw visie helder te formuleren en hiervoor draagvlak te creëren bij je collega’s en de organisatie. De kernwaarde resultaatgericht, aanspreekbaar, dienstverlenend, integer, ondernemend en verbindend die wij bij Delfland belangrijk vinden passen ook bij jou als persoon. Daarnaast beschik je over de volgende kennis/ ervaring om deze functie sterk neer te zetten;

 • Je hebt een afgeronde hbo+ of academische opleiding, het liefst met een technische achtergrond.
 • Je hebt minimaal 10 jaar ervaring als deskundige op het gebied van procesautomatisering of industriële automatisering;
 • Je hebt ervaring in het opstellen, begeleiden en implementeren van PA-visietrajecten.
 • Je hebt ervaring met het ontwerpen, realiseren en testen van procesautomatiseringssystemen.

Waar kun je op rekenen

 • Delfland biedt jou een goed salaris dat afhankelijk is van je opleiding en werkervaring.
 • Deze functie is ingedeeld in schaal 12 van de CAO Waterschappen en kent een max van €5.713,- bruto per maand (fulltime/ 36 uur).
 • Het betreft een functie van 36 uur per week
 • Mogelijkheid tot flexibel werken: wij vinden de werk-privé balans erg belangrijk!
 • Een Individueel KeuzeBudget (IKB) ter waarde van circa 20% bovenop het salaris. Dit budget geeft jou de vrijheid om zelf te beslissen of je extra verlof wil kopen, een studie wil financieren of bijvoorbeeld je basissalaris maandelijks aan wil vullen.
 • Ambities? Met ons persoonlijke opleidingsbudget helpen wij jou deze waar te maken!

Solliciteren
Wil jij jouw kennis en ervaring inzetten en een bijdrage leveren aan de opgave die Delfland heeft? Stuur ons dan uiterlijk 15 maart 2020 jouw cv via de sollicitatie button.

Waar ga je werken?
Delfland is een van de meest dichtbevolkte waterschappen van Nederland. De drie kerntaken van Delfland - de zorg voor waterkering, waterbeheer en waterkwaliteit - hebben veel met elkaar te maken. Delfland voert zijn taken daarom uit rekening houdend met alle factoren die van belang kunnen zijn. Dat wordt ook wel integraal waterbeheer genoemd. Daarbij streeft Delfland naar samenwerking met andere overheden en instanties.

Arbeidsvoorwaarden

Organisatie
Werken in Haaglanden
Standplaats
Delft
Maximum aantal uren per week
36

Over de werkgever

Werken in Haaglanden

Solliciteren?

De opdrachtgever heeft ervoor gekozen om je door te verwijzen naar een andere website waar je een sollicitatieformulier kan invullen.

Direct solliciteren

Tip een collega