Adviseur Publieke Dienstverlening

Werken in Haaglanden Bachelor - HBO

Omschrijving

Als adviseur publieke dienstverlening zorg jij ervoor dat de dienstverlening van de gemeente Rijswijk voor inwoners, ondernemers en maatschappelijke instellingen optimaal is.

Wat ga je doen?

Of het nu gaat om het verkorten van de wachttijd aan de telefoon voor burgers, of het versoepelen van de digitale aanvraagprocessen voor ondernemers. Jij snapt dat een eerste indruk goud waard is en zorgt door jouw werk voor een toegankelijke en servicegerichte dienstverlening.

Taken en verantwoordelijkheden

Het Klantcontactcentrum en de afdelingen Burgerzaken en Belastingen vormen het team Publieke Dienstverlening. Samen zijn zij het visitekaartje van onze organisatie. Inwoner, ondernemer of maatschappelijke instelling kloppen vaak als eerste aan bij deze afdelingen. Het is van belang dat zij hierbij kunnen rekenen op een uitstekende dienstverlening die voorziet in hun wensen en behoeften. De doorontwikkeling van dienstverlening beperkt zich echter niet alleen tot team Publieke Dienstverlening. De ambitie is om dienstverlening te verankeren in en door heel de organisatie.

Op deze manier waarborg jij als adviseur publieke dienstverlening een excellente ervaring voor de ‘klant’:

 • Je monitort de voortgang van deelprojecten binnen het project ‘Excellente Dienstverlening’, en waar nodig ben je aanjager richting de projectcoördinatoren. Je hebt hierbij een adviserende rol en verfrissende ideeën over het toekomstbestendig maken van onze dienstverlening.
 • Je brengt de huidige dienstverlening in kaart en initieert toekomstige projecten ter verbetering hiervan. Hierbij heb je oog voor digitalisering, heldere interne processen en de ontwikkeling van vaardigheden van onze medewerkers.
 • Je ontwikkelt beleid op het snijvlak van Digitale Dienstverlening, Informatiebeveiliging (specifiek voor Publieke Dienstverlening) en social media.
 • Je adviseert collega’s, wethouders en de raad over digitale vraagstukken en processen. Je schenkt daarbij speciale aandacht aan efficiency-, kwaliteitsverbeteringen en innovatie.
 • Je werkt samen met vakspecialisten en creëert draagvlak voor verandering.

Functie eisen

Wat neem je mee?

De adviseur publieke dienstverlening die wij zoeken, is iemand die met een (positief)kritische blik de dienstverlening van onze organisatie onder de loep neemt. Om dit te doen, kijk je van buiten naar binnen en stel je de behoeften van de inwoners, ondernemers en maatschappelijke instellingen centraal.

Verder halen we met jou graag de volgende kennis, eigenschappen en ervaring in huis:


 • Je hebt een afgeronde HBO opleiding. Daarnaast heb je ongeveer 5 jaar relevante werkervaring, bijvoorbeeld als projectleider (digitale) dienstverlening binnen een gemeentelijke of commerciële omgeving.
 • Je hebt een duidelijke visie als het gaat om (digitale) dienstverlening, informatiebeveiliging en social media.
 • Je begrijpt wat nodig is om de dienstverlening van onze gemeente naar een hoger niveau te tillen.
 • Je bent in staat om je visie te vertalen naar concrete organisatiebrede doelstellingen en maatregelen voor het verbeteren van de dienstverlening.
 • Je hebt ervaring met het analyseren en optimaliseren van dienstverleningsprocessen en bent bekend met de (juridische en beleidsmatige) ontwikkelingen die hierbij komen kijken.

Wat bieden wij je

 • Een bruto maandsalaris van maximaal € 5.169,00 ( functieschaal 11).
 • Een tijdelijk contract met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Een vrij te besteden individueel keuzebudget van 17,05% van je brutosalaris. Dit budget kun je aan verschillende doelen besteden, zoals extra inkomen, extra verlofuren, fiscalisering van de reiskosten of de aanschaf van een fiets.
 • Een vitaliteitsbudget die je kunt inzetten voor activiteiten en/of de hulpmiddelen die een bijdrage leveren aan jouw vitaliteit.
 • Voldoende ruimte voor persoonlijke ontwikkeling: Wij vinden het belangrijk dat jij jezelf op de best mogelijke manier voor Rijswijk kunt inzetten. Daarom investeren wij in jouw ontwikkeling.

Over ons team

Het team Publieke Dienstverlening bestaat uit drie team onderdelen: Burgerzaken, het Klantcontactcenter (KCC) en Belastingen. Als adviseur Publieke dienstverlening werk je in het kwaliteitsteam dat valt onder het KCC. Het team bestaat uit een aantal kwaliteitsmedewerkers die de dienstverlening analyseren en een digitaal specialist die verantwoordelijk is voor het digitale aspect van de dienstverlening. Het team valt onder de directe aansturing van de manager Publieke Dienstverlening. Samen streven jullie één gezamenlijk doel na: het 'toekomstproof' maken van de dienstverlening van de gemeente Rijswijk. 


Over onze gemeente

Rijswijk is volop in beweging. Dat geldt voor de stad zelf, maar ook voor de gemeentelijke organisatie. De organisatie richt zich op het realiseren van integrale (maatschappelijke) opgaven en stemt haar dienstverlening af op vragen en behoeften van inwoners, ondernemers en instellingen in Rijswijk. We zijn een toegankelijke organisatie, met ongeveer 470 medewerkers in 35 verschillende teams verdeeld over 4 domeinen. Wie in Rijswijk gaat werken, komt terecht in een open cultuur, waarin de lijnen kort zijn. Je hebt dus snel contact binnen alle bestuurlijke en gemeentelijke niveaus. Je werkt samen in een team op basis van jouw talent en kennis. Daarbij krijg je veel ruimte en eigen verantwoordelijkheid, om jezelf te blijven ontwikkelen. De open cultuur en de overzichtelijke omvang van de organisatie zorgen ervoor dat jij en je werk goed zichtbaar zijn. Niet alleen binnen de organisatie, maar ook daarbuiten. Werken bij Rijswijk betekent samen met inwoners en maatschappelijk partners aan de slag gaan om mooie doelen te bereiken. Samen zijn we Rijswijk!


Interesse?

Spreekt de functie je aan en herken jij jezelf in bovenstaande omschrijving? Dan heb jij alles in huis om aan de slag te gaan bij de gemeente Rijswijk! Klik op ‘solliciteer’ en laat ons weten waarom deze functie bij jou past. Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Marije Link (manager Publieke Dienstverlening) via 14070.


Arbeidsvoorwaarden

Organisatie
Werken in Haaglanden
Standplaats
Rijswijk

Over de werkgever

Werken in Haaglanden

Solliciteren?

Onze samen­werkings­partner heeft ervoor gekozen om je door te verwijzen naar een andere website waar je een sollicitatie­formulier kan invullen.

Direct solliciteren

Tip een collega