Adviseur VPT & Integriteit

Gemeente Westland WO bachelor 28 uur

Omschrijving

‘Hoe zie jij dat?’ Die vraag wordt bij ons vaak gesteld. Hou jij ervan om elke dag met creatieve oplossingen te komen voor allerlei vraagstukken? Schakel je makkelijk van strategisch naar tactisch en operationeel niveau? En heb je de skills om bestaande patronen te doorbreken als dat nodig is? Word dan Adviseur Veilige Publieke Taak (VPT) & Integriteit bij Gemeente Westland.

Hoe een werkdag er ongeveer uitziet

Als Adviseur VPT en integriteit werk je nauw samen met de Coördinator VPT en integriteit en vervang je deze wanneer dit nodig is. Alhoewel de Coördinator eindverantwoordelijk is heb jij de volledige regie over VPT.

In deze rol ben je zichtbaar in de hele organisatie en zorg je actief voor verbinding en bewustwording op dit thema. Je coördineert meldingen en casuïstiek. Jij bent het eerste aanspreekpunt op het gebied van VPT en sparringpartner voor directeuren, leidinggevenden en medewerkers.

In jouw rol geef je zowel gevraagd als ongevraagd advies. Denk hierbij aan het geven van advies over communicatie, het inkopen van trainingen en opleidingen op het gebied van agressie, geweld en wangedrag. Je analyseert gemeentebrede risico’s en incidenten en voert proactief, samen met de leidinggevende, regie wanneer een casus vastloopt.

Samen met de Coördinator adviseer je de algemeen directeur en burgemeester over de aanpak van meldingen en werk je mee aan integriteitsonderzoeken. Waar nodig organiseer je verbinding met HR, Control, en vertrouwenspersonen. Ook zorg je voor het beschikbaar krijgen én bekend stellen van de juiste protocollen.

Je gaat mensgericht te werk en onderhoudt goede (in)formele contacten met alle relevante partijen. Hierbij sta je stevig in je schoenen en laat je een tegengeluid horen wanneer dat nodig is. Je begeeft jezelf in een groot speelveld waar je te maken hebt met zowel medewerkers als leidinggevenden, maar ook met externe partijen zoals de politie, het Openbaar Ministerie, de rechtbank, het A&O fonds gemeenten, de VNG en het Ministerie van Binnenlandse Zaken.

Functie eisen

Je kan goed zelfstandig werken, staat stevig in je schoenen, houdt overzicht en relativeert. Je durft te denken buiten de gestelde kaders en bent niet bang om jouw deskundige mening te geven. Je gaat gestructureerd te werk, formuleert kort en bondig en bent goed in het bewaken van dossiers. Op zowel strategisch als operationeel niveau kan je goed schakelen, zorg je voor afstemming en verbinding.

Functie-eisen:
 • Je hebt minimaal een HBO-opleiding
 • Je hebt 3 jaar relevante ervaring
 • Je kunt zowel zelfstandig als in een team goed uit de voeten
 • Je kunt je bewegen in een politiek-bestuurlijke omgeving
 • Je hebt 3 jaar ervaring in het vakgebied integriteit
 • Je hebt 3 jaar ervaring in het vakgebied Veilige Publieke taak

Arbeidsvoorwaarden

Organisatie
Gemeente Westland
Min. Salaris
€3090 bruto per maand
Max. Salaris
€5372 bruto per maand
Standplaats
Naaldwijk
Maximum aantal uren per week
28

Overige arbeidsvoorwaarden

 • Een salaris van maximaal € 5.372,00 bruto (bij 36 uur), volgens de cao van de gemeente
 • Een prettige, informele werksfeer waar initiatief gewaardeerd wordt
 • Flexibele werktijden en de mogelijkheid om thuis te werken
 • Een laptop en een mobiele telefoon van de zaak
 • Een individueel keuzebudget van 17,05% met o.a. de mogelijkheid tot koop van vakantie-uren en aanschaf van een fiets
 • Een pensioenregeling via het ABP waarbij Gemeente Westland 2/3e deel zal betalen
 • Een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een reiskostenvergoeding en een werkgeversbijdrage in de kosten van de zorgverzekering
 • Volop ontwikkelingsmogelijkheden

Bijzonderheden

Als je interesse hebt in deze functie voor 28 uur, solliciteer dan vóór 30 september 2022.

Meer weten? Neem contact op met Bart Vegt Teammanager beleid: bel 0626889671 of stuur een bericht via WhatsApp.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Over de werkgever

Gemeente Westland

Westland. De Glazen Stad. Dankzij de meest innovatieve agri-sector ter wereld zijn we de vijfde economie van Nederland. Met meer dan 110.000 inwoners die hier wonen, werken, leren en recreëren. In een omgeving die snel verandert, zoeken we steeds opnieuw naar een nieuwe balans. Een balans tussen een groeiende economie en leefbaarheid. Tussen bereikbaarheid en een gezond leefmilieu. En tussen investeren in nieuwe ontwikkelingen en zorgen voor mensen die het moeilijk hebben.

Als je werkt bij gemeente Westland bouw je mee aan onze gemeentelijke organisatie en aan de groei van dit unieke gebied. De uitdagingen zijn groot. De kansen om te groeien ook.

Solliciteren?

Onze samen­werkings­partner heeft ervoor gekozen om je door te verwijzen naar een andere website waar je een sollicitatie­formulier kan invullen.

Direct solliciteren

Tip een collega

Meer weten?

Heb je vragen en/of opmerkingen over deze vacature? Neem dan contact op via:

wervingselectie@Gemeentewestland.nl