Adviseur Wegen en Civiele Kunstwerken

Werken in Haaglanden Bachelor - HBO 36 uur

Omschrijving

Als Adviseur Wegen en Civiele Kunstwerken geef je sturing aan de uitvoering van plannen, projecten, programma´s en procedures om de openbare ruimte van Rijswijk te beheren. Samen met je collega-adviseurs weet je alle belangen zodanig af te wegen dat de openbare ruimte voor de bewoners, bezoekers en bedrijven in Rijswijk optimaal wordt ingericht.

Wat ga je doen

 • Je creëert draagvlak, adviseert het management en het bestuur over het beleid en de uitvoering.
 • Je actualiseert de beheerplannen en werkt mee aan het opstellen van een integraal beheerplan openbare ruimte.
 • Je stelt een meerjarenplanning op voor de civieltechnische kunstwerken en de wegen.
 • Je bent opdrachtgever aan het ingenieursbureau en verantwoordelijk voor de planning en financiën.
 • Je fungeert als sparringpartner voor de wegbeheerders bij het team Onderhoud Ruimtelijk Domein.
 • Je neemt, samen met beleidsmedewerkers en adviseurs uit andere disciplines, deel aan werk- en projectgroepen over bijvoorbeeld gebiedsontwikkeling, woningbouw en bedrijventerreinen.

Functie eisen

Wat wij van je vragen:

 • Je hebt minimaal een technische hbo-opleiding.
 • Je hebt kennis van, of affiniteit met de aanleg, het beheer en onderhoud van zowel civiele kunstwerken als van verharding van wegen.
 • Je hebt tactisch inzicht, je bent in staat om de consequentie van beslissingen op korte én langere termijn te overzien.
 • Je schakelt makkelijk tussen de politiek en de uitvoering.

  Verder heb je goede organisatorische vaardigheden en ben je communicatief zeer vaardig: je bent in staat om iedere vraag te vertalen in een heldere opdracht. Je bent resultaatgericht, kunt goed samenwerken en bent organisatie- en politiek sensitief.


  Wat wij je bieden

  • Een functie voor 32-36 uur per week.
  • Bruto maandsalaris: maximaal € 5.067,00 (afhankelijk van werkervaring en opleiding op basis van 36 uur per week; functieschaal 11).
  • Een tijdelijk contract van 1 jaar met uitzicht op een vast dienstverband.
  • Een uitdagende en inspirerende functie.
  • Een professionele, klantgerichte werkomgeving waarin veel ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling
  • Een informele werksfeer.
  • Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden: Individueel Keuzebudget, vitaliteitsbudget, vorming en opleiding, ADV-opbouw, generatiepact, mogelijkheid tot thuiswerken en zakelijke devices (iPhone én keuze uit een iPad of (mini)laptop);
  • We laten je snel ‘thuis’ voelen door een compleet speciaal voor jou opgesteld introductieprogramma.


  Over de organisatie

  Rijswijk is een groeigemeente in de directe nabijheid van grote steden als Den Haag en Delft, maar koestert zijn eigenheid. De stad is modern én historisch maar ook druk én rustig, grijs én groen. Rijswijk biedt een interessante werkomgeving in het ‘stedelijke hart’ van de Randstad. Rijswijk heeft een overzichtelijke schaal met veel dynamiek en complexe stedelijke opgaven. Ideaal om je werkervaring te verdiepen én te verbreden.


  In de gemeentelijke organisatie werken ongeveer 470 medewerkers in 35 verschillende teams, verdeeld over vijf domeinen. We werken op basis van eigen verantwoordelijkheid, vertrouwen en goed opdrachtgever- en opdrachtnemerschap. Dit biedt de kans om in teams nauw samen te werken aan het realiseren van (maatschappelijke) doelen. Het gaat daarbij vooral om het behalen van resultaat, waarbij flexibiliteit en creativiteit belangrijke eigenschappen zijn. Onze kernwaarden zijn ROTS wat staat voor Resultaatgericht, Ondernemend, Transparant en Samenwerken in teams.

  Samen zijn we Rijswijk!


  Over het team Stadsbeheer

  Je komt te werken binnen Team Stadsbeheer, een team van circa 30 personen dat onderdeel is van het domein Ruimtelijke Ontwikkelingen. Team Stadsbeheer is samen verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van de stad en de realisatie van (grote) projecten binnen het ruimtelijk domein. Binnen het team, dat onder andere bestaat uit beleidsadviseurs, technische projectleiders, werkvoorbereiders en toezichthouders, ligt de focus bovendien op continue verbeteren van onze dienstverlening en samenwerking. Iedereen draagt hieraan actief een steentje bij. Wij hebben een informele sfeer, houden van aanpakken en hebben hart voor de zaak!


  Meer informatie en solliciteren
  Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Wesley Ploeg (coördinator team beleid): telefoonnummer 070-3261468. Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kan je contact opnemen met Jitske Fennema, Coördinator Recruitment Werken in Haaglanden via 06 - 144 188 76.


  Je kunt je gemotiveerde reactie met CV uploaden via het sollicitatieformulier


  Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.
  Arbeidsvoorwaarden

  Organisatie
  Werken in Haaglanden
  Standplaats
  Rijswijk

  Over de werkgever

  Werken in Haaglanden

  Solliciteren?

  De opdrachtgever heeft ervoor gekozen om je door te verwijzen naar een andere website waar je een sollicitatieformulier kan invullen.

  Direct solliciteren

  Tip een collega