Assetmanager

Gemeente Zoetermeer Bachelor - HBO 36 uur

Omschrijving

Dit is de rol

Het werk als Assetmanager bij het Vastgoedbedrijf van de gemeente Zoetermeer stelt jou voor uitdagingen op diverse vlakken. Je streeft naar maximaal verhuurrendement en je zoekt proactief naar nieuwe kansen. Geen dag is hetzelfde doordat jij je met uiteenlopende vraagstukken bezighoudt en de vrijheid en zelfstandigheid hebt je dag zelf in te vullen. Het ene moment vertaal je huisvestingsvragen vanuit de huurders naar de juiste oplossingen. Het andere moment houd je je bezig met exploitatieberekeningen en -begrotingen. Op een ander ogenblik ben je weer bezig met een huurovereenkomst of ben je vastgoed aan het verkopen dat niet meer behouden behoeft te worden voor de gemeente.  Zoals je ziet geen dag is hetzelfde. Binnen deze vacature gaat het met name om commerciële en ambtelijke huisvesting.

 

Dit zijn wij
Je komt terecht op een dynamische afdeling waarin je autonoom opereert doch onderdeel bent van een hechte club. De collega’s hebben veel oog voor elkaar en ondersteunen elkaar waar nodig. Het team is vooruitstrevend en er is veel ruimte voor ontwikkeling.

Functie eisen

Dit ben jij

We vinden het belangrijk dat je klantgericht bent en goed kunt communiceren. De langdurige relatie met onze huurders is waardevol. Jij weet hoe relatiebeheer werkt en optimaliseert continu je vastgoedportefeuille. Uiteraard heb je affiniteit met vastgoed. Je hebt hier een opleiding in gevolgd of je bent hiertoe bereid. We zoeken een doortastende persoonlijkheid die altijd zorgt dat zaken goed draaien.

 

Jouw persoonlijke kenmerken zijn:

  • Zowel mondeling als schriftelijk ben je sterk: je kunt goed onderhandelen en overtuigen
  • Resultaatgericht
  • Gevoel voor ambtelijke en politieke verhoudingen
  • Prettig in de omgang
  • Je hebt verantwoordelijkheidsgevoel en je durft besluiten te nemen: je kan omgaan met de vrijheid die we geven
  • Je bent een aanpakker en oplossingsgericht

 

Dit neem je mee

  • Bachelor - HBO werk- en denkniveau
  • Bij voorkeur een vastgoed gerelateerde opleiding zoals; opleiding SVMNIVO, Nederlandse Opleiding voor Vastgoedmanagement (NOVAM), of opleiding Vastgoedmanagement
  • Enkele jaren relevante werkervaring 

Arbeidsvoorwaarden

Organisatie
Gemeente Zoetermeer
Min. Salaris
€2973 bruto per maand
Max. Salaris
€4494 bruto per maand
Standplaats
Zoetermeer
Contractduur
1 jaar
Maximum aantal uren per week
36

Bijzonderheden

Competentieprofiel
Klik hier voor het competentieprofiel.

 

Functieprofiel
De gemeente Zoetermeer werkt met generieke functiebeschrijvingen. Klik hier voor het profiel van de generieke functie.

Over de werkgever

Gemeente Zoetermeer

Vastgoedbedrijf

Het vastgoedbedrijf van de gemeente Zoetermeer beheert de totale vastgoedportefeuille van de gemeente, bestaande uit +/-260 objecten. Het vastgoedbedrijf zorgt voor realisatie van een optimaal maatschappelijk en financieel rendement van het Vastgoed. Belangrijk hierbij is het zo optimaal mogelijk matchen van vraag en aanbod van vastgoed en daarmee het leveren van adequate huisvesting en dienstverlening aan doelgroepen. Op jaarbasis maken zo'n 700 maatschappelijke organisaties, instellingen en verenigingen gebruik van het vastgoed. De portefeuille is zeer divers en bevat ondermeer schoolgebouwen, kantoren, musea, bibliotheken, sportcomplexen en zwembaden. Naast de exploitatie van de portefeuille is het Vastgoedbedrijf verantwoordelijk voor het administratieve, juridisch- en technisch beheer van de vastgoedportefeuille en beheert en onderhoudt het Vastgoedbedrijf circa 170 pompen en gemalen voor de waterhuishouding van schoon- en vuilwater in de stad. Tot slot is het Vastgoedbedrijf verantwoordelijk voor alle facilitaire processen, zowel voor het stadhuis als de andere panden. Het betreft een breed scala van diensten zoals ICT, bodediensten, vergaderservice, post, (mobiele) telefonie, schoonmaak, beveiliging, catering en toezicht.

Solliciteren?

Onze samen­werkings­partner heeft ervoor gekozen om je door te verwijzen naar een andere website waar je een sollicitatie­formulier kan invullen.

Direct solliciteren

Tip een collega