Assetmanager Civiel

Gemeente Zoetermeer Bachelor - HBO 36 uur

Omschrijving

Dit is de rol

De openbare ruimte kent van oudsher een veelheid aan functies, maar dynamiek, complexiteit en multifunctionaliteit nemen toe. De toenemende aandacht voor de lokale leefomgeving leidt tot een toenemende druk op de openbare ruimte. Er zijn steeds meer functies en activiteiten per km2. Diverse vraagstukken ontvouwen zich in de openbare ruimte. Deze opgaven en beleidsdomeinen moeten in samenhang met elkaar worden gezien. (www.detoekomstvanbeheer.com)

Als assetmanager op gebied van wegbeheer bij gemeente Zoetermeer ben je verantwoordelijk voor het realiseren van onderhoud op basis van het afgesproken kwaliteitsniveau binnen de openbare ruimte. Daarvoor maak je analyses met behulp van de beschikbare data en informatie afkomstig van de wijkbeheerders. Ook gebruik je innovatieve manieren zoals Artificial Intelligence en drones om dit te realiseren. De inspectieresultaten gecombineerd met wijkinformatie zet je in om tot assetgeoriënteerde beheerplannen in het systeem GeoVisia te komen. Aan de hand van al deze informatie stel je een meerjarenprogramma op, waarbij je zorgt voor de beschikbare budgetten en een goede balans zoekt tussen prestaties, risico’s en kosten. Je stemt dit meerjarenplan goed af met je collega’s van de assets Groen, Riolering/Water, Verkeer, Kunstwerken. Verder bestendig je de samenwerking met je collega’s door hen te adviseren vanuit je inhoudelijke vakkennis.

 

Dit zijn wij

Zoetermeer is een toekomstgerichte stad. Binnen de afdeling Stadsbeheer komen technische kennis, ervaring, innovaties en vernieuwing samen. De assetclusters zijn verantwoordelijk voor het zoeken en bewaren van de balans tussen de kosten, de resultaten en de risico’s van de assets. Databeheer en op basis hiervan data-analyses ondersteunen dit proces. Deze betrokken clusters zijn de belangrijkste opdrachtgever voor het onderhoud en vervanging in de openbare ruimte. Voor het specifieke onderhoud wordt toezicht gehouden op contractpartners. Je vindt je thuisbasis binnen het cluster Civiele Techniek. Binnen dit cluster houden wij ons bezig met het beheer en onderhoud van de Wegen, Kunstwerken en Riolering. Samen met in totaal 10 collega’s staan we voor kwaliteit.

Functie eisen

Dit ben jij

Geïnteresseerd en nieuwsgierig als jij bent blijf je op de hoogte van innovatieve oplossingen in jouw vakgebied en bekijkt hoe het ons verder kan helpen. Een vernieuwer, die openstaat voor nieuwe technieken en anderen meeneemt in de toegevoegde waarde. Je bent omgevingsbewust waarbinnen veiligheid en bereikbaarheid de belangrijkste issues zijn. In deze sleutelpositie zorg je voor een goed netwerk zowel binnen als buiten de gemeente. Als assetmanager wegbeheer werk je samen met de markt, je laat pilots uitvoeren en evalueert deze. Je hebt een open houding, bent integer en communicatief vaardig. Zelfstandig en gestructureerd werken gaat jou van nature goed af. Beren op de weg zie jij niet, jij denkt in oplossingen binnen de beperkingen die er zijn. Je hebt oog voor de lange termijn en gaat voor een goede samenwerking met collega’s. In deze brede functie schakel je gemakkelijk  tussen operationele, tactische en strategische werkzaamheden en ben jij je bewust van de politiek-sensitieve omgeving waarin jij werkt. Koersvast en resultaatgericht maar flexibel genoeg om gezamenlijk de vastgestelde doelen en ambities te behalen.

 

Dit neem je mee

  • Hbo werk- en denkniveau, bij voorkeur op het vakgebied van Civiele Techniek
  • Meerjarige ervaring in het opstellen en aansturen van beheerprogramma’s
  • Aantoonbare expertise en ervaring op het gebied van wegbeheer
  • Je bent bekend met moderne beheersystemen, bij voorkeur GeoVisia
  • Je bent bekend met assetmanagement

Arbeidsvoorwaarden

Organisatie
Gemeente Zoetermeer
Min. Salaris
€3090 bruto per maand
Max. Salaris
€4671 bruto per maand
Standplaats
Zoetermeer
Contractduur
1 jaar met uitzicht op een vaste aanstelling
Maximum aantal uren per week
36

Bijzonderheden

Competentieprofiel
Klik hier voor het competentieprofiel.

 

Functieprofiel
De gemeente Zoetermeer werkt met generieke functiebeschrijvingen. Klik hier voor het profiel van de generieke functie.

Over de werkgever

Gemeente Zoetermeer

Stadsbeheer

De missie van onze afdeling zegt genoeg: ‘Samen aan de kwaliteit van de stad werken'. Van (her)inrichting tot dagelijks beheer en service onderhoud: Stadsbeheer zorgt voor de kwaliteit van de leefomgeving. Als je op deze afdeling werkt, werk je voor alle mensen die in Zoetermeer wonen, werken of de stad bezoeken. En dat is waardevol!

Solliciteren?

Onze samen­werkings­partner heeft ervoor gekozen om je door te verwijzen naar een andere website waar je een sollicitatie­formulier kan invullen.

Direct solliciteren

Tip een collega