Assetspecialist Wegen

Gemeente Zoetermeer Bachelor - HBO 36 uur

Omschrijving

Dit is de rol

Als assetspecialist op gebied van wegbeheer bij gemeente Zoetermeer ben je verantwoordelijk voor het realiseren van onderhoud op basis van het afgesproken kwaliteitsniveau binnen de openbare ruimte. Daarvoor maak je analyses met behulp van de beschikbare data en informatie afkomstig van de wijkbeheerders. En je wordt uitgedaagd om mee te denken over inzetten van innovaties en Artificial Intelligence.

De inspectieresultaten gecombineerd met wijkinformatie zet je in tot assetgeoriënteerde beheerplannen in het beheersysteem. Aan de hand van al deze informatie stel je een meerjarenprogramma op, waarbij je zorgt voor de beschikbare budgetten en een goede balans zoekt tussen prestaties, risico’s en kosten. Je stemt dit meerjarenplan goed af met je collega’s van de assets Groen, Riolering, Verkeer, Kunstwerken.

 

Dit zijn wij

Zoetermeer is een toekomstgerichte stad. Binnen de afdeling Stadsbeheer komen technische kennis, ervaring, innovaties en vernieuwing samen. De assetclusters zijn verantwoordelijk voor het zoeken en bewaren van de balans tussen de kosten, de resultaten en de risico’s van de assets. Databeheer en data-analyses ondersteunen dit proces. Deze betrokken clusters zijn de belangrijkste opdrachtgever voor het onderhoud en vervanging in de openbare ruimte. Voor het specifieke onderhoud wordt toezicht gehouden op contractpartners. Je vindt je thuisbasis binnen het cluster Civiele Techniek. Binnen dit cluster houden wij ons bezig met het beheer en onderhoud van o.a. Wegen, Kunstwerken en Riolering. Samen met in totaal 10 collega’s staan we voor kwaliteit.

Functie eisen

Dit ben jij

Een specialist en vernieuwer, die openstaat voor nieuwe technieken en anderen meeneemt in de toegevoegde waarde. Je bent omgevingsbewust waarbinnen veiligheid en bereikbaarheid de belangrijkste issues zijn. In deze sleutelpositie zorg je voor een goed netwerk zowel binnen als buiten de gemeente. Jij werkt samen met de markt, je laat pilots uitvoeren en evalueert deze. Je hebt een open houding, bent integer en communicatief vaardig. Zelfstandig en gestructureerd werken gaat jou van nature goed af. Beren op de weg zie jij niet, jij denkt in oplossingen. Je hebt oog voor de lange termijn en gaat voor een goede samenwerking met collega’s. In deze brede functie schakel je gemakkelijk  tussen operationele, tactische en strategische werkzaamheden en ben jij je bewust van de politiek-sensitieve omgeving waarin jij werkt.

 

Dit neem je mee

  • Hbo werk- en denkniveau, bij voorkeur op het vakgebied van Civiele Techniek

  • Ervaring in het opstellen en aansturen van beheerprogramma’s en bekend met moderne beheersystemen, bij voorkeur GeoVisia

  • Je bent bekend met assetmanagement

Arbeidsvoorwaarden

Organisatie
Gemeente Zoetermeer
Min. Salaris
€3090 bruto per maand
Max. Salaris
€4671 bruto per maand
Standplaats
Zoetermeer
Contractduur
1 jaar met uitzicht op een vaste aanstelling
Maximum aantal uren per week
36

Bijzonderheden

Competentieprofiel
Klik hier voor het competentieprofiel.

 

Functieprofiel
De gemeente Zoetermeer werkt met generieke functiebeschrijvingen. Klik hier voor het profiel van de generieke functie.

Over de werkgever

Gemeente Zoetermeer

Stadsbeheer

De missie van onze afdeling zegt genoeg: ‘Samen aan de kwaliteit van de stad werken'. Van (her)inrichting tot dagelijks beheer en service onderhoud: Stadsbeheer zorgt voor de kwaliteit van de leefomgeving. Als je op deze afdeling werkt, werk je voor alle mensen die in Zoetermeer wonen, werken of de stad bezoeken. En dat is waardevol!

Solliciteren?

Onze samen­werkings­partner heeft ervoor gekozen om je door te verwijzen naar een andere website waar je een sollicitatie­formulier kan invullen.

Direct solliciteren

Tip een collega