Beleidsadviseur Jeugdhulp (Netwerkregisseur)

Gemeente Zoetermeer Master/doctoraal 32 uur

Omschrijving

Dit is de rol

Zoetermeer is de afgelopen jaren sterk gegroeid in inwonersaantal en dat geldt ook voor het werkveld van onze afdeling Sociaal Domein. In team Jeugd werken we onder andere aan projecten en activiteiten voor de tienduizenden kinderen en jeugdigen in Zoetermeer. Van preventief aanbod tot (hoog)specialistische jeugdhulp. Wij willen dat Zoetermeer de beste stad is om in op te groeien. Uitgangspunt in het jeugdbeleid is:

  • normaliseren, preventie en vroegsignalering
  • verbinding versterken in het sociaal domein, in het bijzonder tussen onderwijs en jeugdhulp
  • kwalitatief hoogwaardige, duurzame, kosteneffectieve en resultaatgerichte jeugdhulp

Bestaanszekerheid, kansengelijkheid en positieve gezondheid zijn daarbij voor ons de kernbegrippen. Jouw taak/rol bevindt zich op het snijvlak van beleidsontwikkeling, netwerkregie, integrale en regionale samenwerking. Samen met 3 andere collega’s maak jij het Zoetermeers jeugdbeleid (binnen het vrijwillig en gedwongen kader) en zorg je voor een lokale vertaling van regionaal beleid. Je hebt een korte lijn met de wethouder Jeugd en zorgt voor heldere adviesstukken, bestuurlijke ondersteuning en vertegenwoordiging in regionale werkgroepen.

 

Dit zijn wij

De afdeling Jeugd valt onder het Sociaal Domein. Afdeling Jeugd is verdeeld in 3 clusters t.w. preventie, beleid en contractmanagement.  In deze rol word jij onderdeel van het cluster beleid. Je komt terecht in een gedreven en ambitieus team waar de werkdruk soms hoog is, maar waar professioneel en met veel collegialiteit en onderlinge verbondenheid wordt gewerkt. Je krijgt alle ruimte om een brug te slaan tussen verschillende partijen om zo te komen tot de best mogelijke oplossing voor de jeugdigen van Zoetermeer. Belangrijk daarbij is de juiste verbinding van beleid en uitvoering met expliciet aandacht voor integraal werken.

Functie eisen

Dit ben jij

Jij combineert de ambitie om de Zoetermeerse jeugd de beste kansen te geven met een zakelijke en analytische instelling en een hoge mate van zelfsturing. Door jouw goed ontwikkelde sociale vaardigheden onderhoud je makkelijk contact met veel verschillende partijen – van bestuurders tot instellingen – om zo de samenwerking tot stand te brengen. Je bent een kei in heldere beleidsstukken schrijven en je vindt het leuk om de wethouder Jeugd van het beste advies te voorzien.


Dit neem je mee

  • Aantoonbaar hbo werk- en denkniveau
  • Kennis van en meerdere jaren ervaring op het terrein van jeugdhulpbeleid
  • Ervaring in het opstellen van beleidsdocumenten, bestuurlijke stukken en bestuurlijke advisering
  • Integrale blik op de uitdagingen binnen het sociaal domein
  • Kennis van en ervaring met financiële instrumenten (P&C-cyclus, subsidies)

Arbeidsvoorwaarden

Organisatie
Gemeente Zoetermeer
Min. Salaris
€3701 bruto per maand
Max. Salaris
€5372 bruto per maand
Standplaats
Zoetermeer
Contractduur
1 jaar, met uitzicht op een vast dienstverband
Maximum aantal uren per week
32

Bijzonderheden

Competentieprofiel
Klik hier voor het competentieprofiel.

 

Functieprofiel
De gemeente Zoetermeer werkt met generieke functiebeschrijvingen. Klik hier voor het profiel van de generieke functie.

Over de werkgever

Gemeente Zoetermeer

Sociaal Domein

Het Sociaal Domein is actief op een breed terrein. Sinds de decentralisaties vanaf begin 2015 zijn de taken van de gemeente toegenomen. Wij zijn beleidsmatig verantwoordelijk voor de maatschappelijke ontwikkelingen in Zoetermeer. Onze afdeling ontwikkelt strategie, adviseert het bestuur en werkt nauw samen met zowel externe als interne partners om gemeenschappelijke doelen te bereiken. De positie van inwoners staat hierbij centraal. Extern werken we onder andere samen met (jeugd)zorg- en welzijnsaanbieders en onderwijsinstellingen. Het sociaal Domein bestaat uit een beleidsteam en uit uitvoeringsteams Inkomensondersteuning, Zorg & Inkomen en Jeugd en Gezinshulp (JGH). De uitvoeringsteams zijn o.a. verantwoordelijk voor ondersteuning rond schulden, inkomensondersteuning en/of zorg waarbij steeds meer onderscheid wordt gemaakt naar unieke behoeften, mogelijkheden en omstandigheden. Belangrijk daarbij is de juiste verbinding van beleid en uitvoering met expliciet aandacht voor integraal werken, en het zorgen voor een klimaat van leren en ontwikkelen voor de medewerkers.

Solliciteren?

Onze samen­werkings­partner heeft ervoor gekozen om je door te verwijzen naar een andere website waar je een sollicitatie­formulier kan invullen.

Direct solliciteren

Tip een collega