Beleidsadviseur Mobiliteit

Gemeente Zoetermeer Master/doctoraal 36 uur

Omschrijving

In de komende jaren werken wij samen met de regio verder aan duurzame oplossingen voor mobiliteit om onze gemeente bereikbaarder te maken en te houden. Bereikbaarheid en verkeersveiligheid zijn belangrijke thema’s voor Zoetermeer. Ben jij projectmatig sterk en lever je graag een bijdrage aan bovengemeentelijke planvorming? Dan maken wij graag kennis met je!

Dit is de rol
Als Beleidsadviseur Mobiliteit ben jij de inhoudelijke vakspecialist op het gebied van verkeersveiligheid en pas je het beleid steeds aan op de actuele wetswijzingen. Je ontwikkelt realistisch en uitvoerbaar beleid al dan niet in samenwerking met in- of externe partijen, je hebt nauw contact met andere regio gemeentes, het Rijk en andere maatschappelijke organisaties. Je schept voorwaarden voor een doelmatige en efficiënte uitvoering van het beleid en doet aanbevelingen voor de toekomst, daarnaast houd jij je bezig met plannen op het gebied van verkeersmanagement. Je ondersteunt en adviseert daarbij de specialist / functioneel beheerder bij het domein Stadsbeheer. 

 

Je levert een belangrijke bijdrage aan bovengemeentelijke planvorming zowel op het gebied van verkeer als bij integrale advisering op ruimtelijke plannen. Je onderhoud de contacten met de buurtgemeenten en draait mee in verschillende verkeersprojecten waarbij je adviseert op lopende en toekomstige projecten. Daarnaast coördineer en dien je subsidieaanvragen in op het gebied van mobiliteit. Jij bent de schakel en specialist op het gebied van verkeersveiligheid in Zoetermeer en in relatie tot de omgeving van Zoetermeer. Ook heb je nauw contact met bewoners(groepen) en neem je deel aan wijkverkeersgroepen in het kader van burgerparticipatie. 

 

Als regiostad wil Zoetermeer goed bereikbaar blijven waarin verkeersveiligheid een belangrijk thema is. 

Functie eisen

Dit ben jij
Als een echte netwerker werk jij graag samen met in – en externe stakeholders op het gebied van verkeersveiligheid. Met jouw enthousiasme en kennis lever jij een belangrijke bijdrage om de ambities van de gemeente, als belangrijke regiogemeente, waar te maken. Je bent koersvast in je plannen maar bezit voldoende flexibiliteit om af te wijken als dat de samenwerking bevordert en de plannen verder helpen. Met jouw creativiteit bedenk je meerdere oplossingen voor een vraagstuk en houd je rekening met (complexe) omgevingsfactoren. Je adviseert proactief en het liefst vanuit mogelijkheden en oplossingen. Je beschikt over een goede politieke sensitiviteit en kunt op verschillende vlakken en niveaus goed schakelen en communiceren. Je zorgt voor het behalen van het best haalbare resultaat binnen het spanningsveld van de pijlers fysiek, economisch, sociaal-maatschappelijk en financiën. 

 

Dit neem je mee
Naast jouw ambitie en grote interesse in jouw vakgebied neem je mee:

  • Een afgeronde WO- of HBO opleiding richting mobiliteit/verkeerskunde 
  • Minimaal 3 tot 5 jaar kennis en ervaring op het gebied van mobiliteit en verkeersveiligheid binnen een politiek bestuurlijke omgeving
  • Kennis van verkeersregelinstallaties en verkeersmanagement.

 

Dit zijn wij
Het team Verkeer bestaat uit 6 collega’s in de volgende functies, Strategisch Adviseur Mobiliteit , Senior Beleidsadviseur Mobiliteit, Beleidsadviseur Mobiliteit (3) en Adviseur Mobiliteit. Je werkt ook nauw samen met de collega’s van Verkeersadviseurs van het team Stadsbeheer. Samen werken aan een toekomstgerichte stad waar bereikbaarheid en veiligheid voorop staat!

Arbeidsvoorwaarden

Organisatie
Gemeente Zoetermeer
Min. Salaris
€3561 bruto per maand
Max. Salaris
€5169 bruto per maand
Standplaats
Zoetermeer
Contractduur
1 jaar
Maximum aantal uren per week
36

Bijzonderheden

Competentieprofiel
Klik hier voor het competentieprofiel.

 

Functieprofiel
De gemeente Zoetermeer werkt met generieke functiebeschrijvingen. Klik hier voor het profiel van de generieke functie.

Over de werkgever

Gemeente Zoetermeer

Stedelijke Ontwikkeling

Zoetermeer is met 125.000 inwoners en 50.000 arbeidsplaatsen een grote dynamische stad in de Randstad. Een jonge stad ook waar het heel prettig wonen, werken en recreëren is. En een stad waarin volop wordt geïnvesteerd. In de komende jaren vindt een ingrijpende verbetering van het Stadshart plaats waarmee haar 10 mln. bezoekers per jaar nog prettiger kunnen winkelen en verblijven. Aan de oostkant van de Stad is een nieuw NS station met Randstadrail gerealiseerd. In samenwerking met de buurgemeente wordt gewerkt aan de verdere ontwikkeling van het gebied rondom dit station. Tevens wordt het naastgelegen Dutch Innovation Park verder ontwikkeld. En ook de zone rond de Mandelabrug zal komende jaren ingrijpend op de schop gaan. Naast deze grote gebiedsontwikkelingen lopen er meer dan 50 ruimtelijke projecten in de stad waaronder de herstructurering van de wijk Palenstein en de afronding van de wijk Oosterheem. De invoering van de Omgevingswet en de nog op te stellen Omgevingsvisie zorgen voor grote veranderingen in de taken en bevoegdheden van gemeenten binnen het ruimtelijk- fysieke domein.

Solliciteren?

Onze samen­werkings­partner heeft ervoor gekozen om je door te verwijzen naar een andere website waar je een sollicitatie­formulier kan invullen.

Direct solliciteren

Tip een collega