Beleidsadviseur onderwijs

Werkorganisatie Duivenvoorde Master/doctoraal 32 uur

Omschrijving

Wat ga je doen?
Je bent breed inzetbaar binnen het sociaal domein, maar met speciale focus op het beleid ten aanzien van onderwijs. Thema’s die hierbij horen zijn onderwijshuisvesting, lokaal onderwijsbeleid, leerplicht, leerlingenvervoer en voortijdig schoolverlaten. Je werkzaamheden bestaan onder meer uit het initiëren, voorbereiden, vormgeven, uitdragen en het creëren van draagvlak voor visie en het beleid. Je adviseert je portefeuillehouders, je stelt collegeadviezen en beleidsnota’s op. Je signaleert ontwikkelingen en trends, en bestudeert nieuwe en in ontwikkeling zijnde wet- en regelgeving.

Je participeert namens de gemeente, met een grote mate van zelfstandigheid, in diverse netwerken/overleggen en onderhoudt een nauwe samenwerking met in- en externe partners, met name in het kader van de Wet Primair Onderwijs, Wet Voortgezet Onderwijs, Wet Passend Onderwijs, Jeugdwet en preventie. Je denkt buiten jouw werkgebied om mee met collega’s (en zij met jou) over diverse beleidsmatige vraagstukken.

Functie eisen


Wat breng je mee?
Om deze functie succesvol te kunnen uitvoeren:

 • Heb je een opleiding op WO-niveau en kennis van relevante regelgeving op het gebied van onderwijs.
 • Is kennis van een gemeentelijke organisatie een pré, eveneens als werken in het sociaal domein.
 • Heb je een pro-actieve werkhouding en je kunt je ideeën op overtuigende manier mondeling overbrengen, maar ze ook goed op papier zetten.
 • Ben je goed in verbinding leggen met andere beleidsadviseurs en professionals in de uitvoering.
 • Weet je wat het vak adviseren inhoudt en/of bereid je daarin verder te ontwikkelen.
 • Snap je hoe je omgaat met belangen in een politiek-bestuurlijke omgeving en ben je een adviseur waar mensen naar luisteren.
 • Kun je een goede balans hanteren tussen zelfstandig werken en samenwerken.
 • Toon je initiatief en ben je doortastend. 

Wat bieden we?
Je krijgt van ons een arbeidsovereenkomst voor één jaar met een proeftijd van één maand. Bij goed functioneren is er mogelijkheid tot verlenging of een vast dienstverband. We geven je een salaris in schaal 11 (maximum € 5.169,-) met daarbij een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% waar mee je bijvoorbeeld extra vrije dagen kunt kopen, een studie kunt betalen of je kunt dit bedrag laten uitbetalen. Je IKB bestaat onder andere uit je vakantiegeld en eindejaarsuitkering. 

Je salaris is afhankelijk van je kennis en ervaring. 

Verder kan je denken aan:

 • Een sportbijdrage van € 300,- bruto per jaar, ongeacht of je parttime- of fulltime werkt.
 • Een reiskostenvergoeding als je enkele reisafstand 10 kilometer of meer is. De maximum vergoeding bedraagt een enkele reisafstand van 50 kilometer.
 • Gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.
 • Een tegemoetkoming in de zorgkosten van minimaal € 168,- bruto per jaar.
 • Flexibele werktijden.
 • Thuis werken.
 • Hybride laptop plus smartphone.
 • Prima opleidingsfaciliteiten en mogelijkheden om je binnen onze organisatie te ontwikkelen. 

We hebben verschillende vestigingen in de gemeente Voorschoten en in de gemeente Wassenaar. Deze kun je allemaal bereiken met het openbaar vervoer. Als je met de auto naar ons kantoor komt, dan kun je op het parkeerterrein van de gemeente of in de nabije omgeving gratis parkeren. De kantoren liggen allebei in het centrum van de dorpen.

Wil je meer weten of solliciteren?
Voor meer informatie over onze organisatie, de afdeling of de functie kun je bellen naar de leidinggevende van het team, Silvester de Kleijn, bereikbaar op 088 – 6549 693. Je kunt je gemotiveerde reactie met CV uploaden in het sollicitatieformulier onder vermelding van het vacaturenummer 21-022. 

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern gepubliceerd, bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten de voorkeur van de WODV.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Arbeidsvoorwaarden

Organisatie
Werkorganisatie Duivenvoorde
Min. Salaris
€3561 bruto per maand
Max. Salaris
€5169 bruto per maand
Salarisomschrijving
Het salaris bedraagt maximaal € 5.169,- bruto per maand bij 36 uur per week.
Standplaats
Voorschoten
Contractduur
1 jaar
Maximum aantal uren per week
32

Over de werkgever

Werkorganisatie Duivenvoorde

WODV, dat zegt je misschien niets. Maar als we je vertellen dat WODV staat voor de Werkorganisatie Duivenvoorde en vernoemd is naar Kasteel en landgoed Duivenvoorde, gelegen tussen Den Haag en Leiden dan zegt het je misschien iets meer. Onze organisatie is opgericht in 2013 en werkt voor twee gemeenten: Voorschoten en Wassenaar.

Inmiddels is gebleken dat beide colleges andere ambities hebben en is er een besluit genomen tot ontvlechting van de WODV. Aan de hand van een Plan van aanpak en het inrichtingsplan zijn beide gemeenten bezig met het opbouwen van een eigen organisatie.

Dit is een kans om deel uit te maken van het veranderproces en te ervaren hoe je aan het begin van een nieuwe organisatie mee kan bouwen.

Afdelingen
We hebben vijf vakafdelingen:

 • Financiën, Facilitaire en Juridische Zaken (FFJ).
 • Maatschappelijke Ontwikkeling (MO).
 • Omgevingsbeheer (OGB).
 • Personeel, Organisatie & Informatie (POI).
 • Ruimtelijke Ontwikkeling (RO).

Maatschappelijke Ontwikkeling

Je komt te werken bij de afdeling Maatschappelijke Ontwikkeling (MO), team MO beleid. MO houdt zich bezig met alles rondom het ontwikkelen, implementeren en evalueren van beleidsvraagstukken op het gebied van maatschappelijke ontwikkeling. Denk hierbij aan de jeugdzorg, Wmo en onderwijs, cultuur en sport. Er werken ongeveer vijftig mensen op deze afdeling in de teams MO beleid en MO uitvoering.

Solliciteren?

Onze samen­werkings­partner heeft ervoor gekozen om je door te verwijzen naar een andere website waar je een sollicitatie­formulier kan invullen.

Direct solliciteren

Tip een collega

Meer weten?

Heb je vragen en/of opmerkingen over deze vacature? Neem dan contact op via:

vacatures@wodv.nl