Beleidsadviseur Planning en Control

Werken in Haaglanden Bachelor - HBO 36 uur

Omschrijving

Als Beleidsadviseur Planning & Control bij de Gemeente Westland ben je, samen met enkele collega’s, de regisseur van de planning en control producten. Daarnaast ben je aanjager van veranderingen, werk je verbetervoorstellen uit en begeleid je complexe projecten. Met jouw financiële kennis en ervaring binnen gemeentelijke instanties draag jij bij aan de verdere ontwikkeling van de afdeling Financiële Concerntaken.

De werkzaamheden
Als Beleidsadviseur Planning en Control heb je een belangrijke rol in het tot stand komen van de begroting, de jaarrekening, de 1e actualisatie, de voorjaarsnota, de Prorap en de P-monitor. Je regisseert de planning van de P&C producten en voert de regie over de totstandkoming van de P&C producten binnen het team, richting het bestuur en naar de verschillende clusters. Daarbij bewaak je de kwaliteit van de P&C producten en regisseer je eventuele doorontwikkelingen.

Tevens ben je verantwoordelijk voor het verwerken van Gemeentefondscirculaires en het opstellen van programmarapportages.

Jij zorgt ervoor dat je continu op de hoogte bent van de laatste interne en externe ontwikkelingen. Je signaleert kansen en nieuwe regelgeving en vertaalt deze naar financiële en concernkaders. Je doet vervolgens, indien nodig, verbetervoorstellen. Als ervaren financial ben jij in staat om complexe projecten te initiëren en coördineren.

Je draagt daarnaast bij aan de ontwikkeling van het team en de organisatie met betrekking tot financiële kennis. Je zorgt voor heldere informatieverstrekking en kennisoverdracht aan je collega’s binnen het team en de organisatie. Denk hierbij aan nieuw of aangepast beleid, wet-en regelgeving of vernieuwde processen.

Functie eisen

 • Je hebt minimaal een WO- of HBO-diploma in financieel/economische richting.
 • Je beschikt over relevante en actuele vakkennis (gemeentefinanciën/BBV).
 • Je hebt gevoel voor politieke en bestuurlijke verhoudingen.
 • Je bent analytisch, resultaatgericht en communicatief sterk.


Verder ben je een verbinder: je coördineert projecten en werkt (daarbij) met diverse collega’s samen. Zodanig dat het financiële beleid en de processen van de Gemeente Westland worden geoptimaliseerd.


Wat je van ons kan verwachten:

 • Een salaris van maximaal € 5.067,- bruto per maand (bij 36 uur).
 • Een tijdelijk contract van 1 jaar met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Flexibele werktijden en de mogelijkheid tot thuiswerken.
 • Een laptop en mobiele telefoon.
 • Een pensioenregeling via het ABP en een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een reiskostenvergoeding en een werkgeversbijdrage in de kosten van de zorgverzekering.
 • Goede faciliteiten op het gebied van opleiding (waaronder de Westlandse School).
 • Een individueel keuzebudget met o.a. de mogelijkheid tot koop van vakantie-uren en aanschaf van een fiets.


Over de organisatie

Bouw mee met de gemeente Westland. De gemeente Westland is met ruim 100.000 inwoners één van de dertig grootste gemeenten in Nederland. Met haar duurzame en innovatieve glastuinbouwcluster is de gemeente Westland een belangrijke economische motor. Op een inspirerende manier biedt gemeente Westland haar inwoners ruimte, rust, groen en woonomgevingen met aantrekkelijke recreatiemogelijkheden en voorzieningen. Een vitale economie en een bloeiend verenigingsleven zorgen voor een dynamische en actieve gemeente. Slagkracht, ambitie, innovatie en professionaliteit, dat zijn de kernbegrippen waar het in Westland om draait!


Contactinfo

Vanwege de uitbraak van het coronavirus kan het selectieproces mogelijk meer tijd in beslag nemen dan u van de gemeente Westland gewend bent.

Wil je meer informatie, neem dan contact op met de heer M.H. du Chatinier, Teammanager Bedrijfsvoering, via telefoonnummer 06-82133096.


Een datum voor de eerste gesprekken wordt nader bepaald. De gesprekken vinden telefonisch plaats via beeldbellen.

Arbeidsvoorwaarden

Organisatie
Werken in Haaglanden
Standplaats
Naaldwijk

Over de werkgever

Werken in Haaglanden

Solliciteren?

De opdrachtgever heeft ervoor gekozen om je door te verwijzen naar een andere website waar je een sollicitatieformulier kan invullen.

Direct solliciteren

Tip een collega