Beleidsadviseur Veiligheid

Gemeente Westland WO bachelor 36 uur

Omschrijving

Jij adviseert en informeert de organisatie over veiligheid in brede zin en levert samen met je collega’s een aanzienlijke bijdrage aan het opstellen van nieuw beleid, de implementatie en de evaluatie daarvan. Hierbij volg en analyseer je landelijke en regionale ontwikkelingen op het gebied van Veiligheid nauwgezet en weet die om te zetten naar strategische adviezen en effectieve beleidsresultaten. Je bent een stevige sparringpartner voor collega’s en externe partners op het gebied van veiligheid. Om dit effectief te doen werk je samen met andere gemeenten en andere publieke en private partijen op het gebied van Veiligheid.

Samen met de andere beleidsadviseurs die zich meer focussen op een specifiek thema zorg jij voor de samenhang van het veiligheidsbeleid. Dit doe je door beleid te ontwikkelingen in opdracht van de Strategisch Regisseur Veiligheid waarvoor jij de sparringpartner bent. Ontwikkeld beleid moet ook worden uitgevoerd, daarom werk je ook nauw samen met je de Coördinator Veiligheid die zijn focus heeft op de beleidsuitvoering. Samen zorgen jullie ervoor dat het veiligheidsbeleid wordt opgesteld, geborgd en uitgevoerd.

Als Beleidsmedewerker Veiligheid hou je zicht op het vastgestelde ‘Westlandse Veiligheidsbeleid’ Je houdt daarbij de door raad vastgestelde doelstellingen scherp voor ogen en adviseert de strategisch regisseur hierover. In het WVB zijn de doelstellingen voor de thema’s vastgelegd. Hoewel voor elk thema een eigen beleidsadviseur aanwezig is zorg jij voor samenhang in beleid en spring je daar waar nodig bij. Daarnaast lever je en belangrijke bijdrage aan de planning- en controlcyclus en het invoeren van Opdracht Gericht Werken binnen de gemeente.

Je werkt in een politiek bestuurlijke omgeving, daarom stem je in deze functie voortdurend af met burgemeester, college en gemeenteraad, niet alleen mondeling maar ook via college- en raadsvoorstellen. Je bereid raadsdebatten en bestuurlijke overleggen voor en bent aanwezig bij relevante vergaderingen.

Jouw team
Ruim 25 professionals van het team Veiligheid staan klaar om samen met jou integraal te adviseren over veiligheid, ieder vanuit zijn eigen expertise en hieraan uitvoering te geven. Veiligheid is een thema dat iedereen raakt. Je werkt daarom veel samen met collega’s binnen de hele organisatie en daarbuiten.

Functie eisen

 • Je hebt een afgeronde WO-opleiding op het gebied van bijvoorbeeld recht, criminologie of bestuurskunde
 • Je hebt ruime werkervaring als adviseur in een politiek-bestuurlijke omgeving, waarvan minstens 3 jaar in een senior rol op het gebied van openbare orde veiligheid;
 • Je hebt uitstekende schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheden;
 • Je hebt ruime ervaring met het schrijven van beleid en beschikt over uitstekende adviesvaardigheden
 • Je kunt zowel zelfstandig als in een team goed uit de voeten
 • Je bezit soepelheid in het acteren in een complex bestuurlijk, ambtelijk en maatschappelijk krachtenveld en je staat stevig in je schoenen

Arbeidsvoorwaarden

Organisatie
Gemeente Westland
Min. Salaris
€3701 bruto per maand
Max. Salaris
€6103 bruto per maand
Standplaats
Naaldwijk
Maximum aantal uren per week
36

Overige arbeidsvoorwaarden

Wat we je bieden

 • Een salaris van maximaal € 6.103,00 bruto per maand (bij 36 uur).
 • Een prettige, informele werksfeer waar initiatief nemen wordt gewaardeerd
 • Flexibele werktijden en de mogelijkheid om thuis te werken
 • Een laptop en een mobiele telefoon van de zaak
 • Een individueel keuzebudget van 17,05% met o.a. de mogelijkheid tot koop van vakantie-uren en aanschaf van een fiets
 • Een pensioenregeling via het ABP en een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een reiskostenvergoeding en een werkgeversbijdrage in de kosten van de zorgverzekering.
 • Goede faciliteiten op het gebied van opleiding (waaronder de Westland Academie).
 • Volop ontwikkelingsmogelijkheden

Bijzonderheden

Als je interesse hebt in deze functie voor 36 uur, solliciteer dan vóór 6 oktober 2022. Meer weten? Neem contact op met Bart Vegt Teammanager Beleid: bel 06-26889671 of stuur een bericht via WhatsApp.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Over de werkgever

Gemeente Westland

Gemeente Westland. De Glazen Stad. Dankzij de meest innovatieve agri-sector ter wereld zijn we de vijfde economie van Nederland. Met meer dan 110.000 inwoners die hier wonen, werken, leren en recreëren. In een omgeving die snel verandert, zoeken we steeds opnieuw naar een nieuwe balans. Een balans tussen een groeiende economie en leefbaarheid. Tussen bereikbaarheid en een gezond leefmilieu. En tussen investeren in nieuwe ontwikkelingen en zorgen voor mensen die het moeilijk hebben.

Als je werkt bij gemeente Westland bouw je mee aan onze gemeentelijke organisatie en aan de groei van dit unieke gebied. De uitdagingen zijn groot. De kansen om te groeien ook.

Solliciteren?

Onze samen­werkings­partner heeft ervoor gekozen om je door te verwijzen naar een andere website waar je een sollicitatie­formulier kan invullen.

Direct solliciteren

Tip een collega

Meer weten?

Heb je vragen en/of opmerkingen over deze vacature? Neem dan contact op via:

jmesker@gemeentewestland.nl