Beleidsmedewerker Bouw- en Woningtoezicht in Schipluiden

Werken in Haaglanden Bachelor - HBO 32 - 36 uur

Omschrijving

De belangrijkste taak van onze beleidsmedewerker Bouw- en Woningtoezicht is de behandeling van complexe aanvragen omgevingsvergunning en advisering daarover aan management en college. Een andere belangrijke taak is sparringpartner van direct betrokken collega’s over vraagstukken op het werkterrein van bouw- en woningtoezicht.

De werkzaamheden zijn:

 • Op de hoogte blijven en adviseren over nieuwe ontwikkelingen op het gebied van VTH (Omgevingswet en Wet kwaliteitsborging voor het bouwen)
 • Het verrichten van meer complexe werkzaamheden op het beleidsterrein en de afdeling overstijgende beleidszaken;
 • Uitvoeringsprogramma’s maken op basis van vastgesteld beleid;
 • Actualiseren van bestaande plannen/regelingen aan gewijzigde omstandigheden;
 • Eerste aanspreekpunt wat betreft de werkinhoud en ondersteunen van collega’s in  het team bouw- en woningtoezicht bij het oplossen van werkinhoudelijke problemen vanuit vakinhoudelijke kennis op het gebied van vergunningverlening;
 • Toezicht en handhaving.

Daarnaast heeft de functie ook technisch administratieve taken:

 • Behandelen van complexe aanvragen omgevingsvergunningen;
 • Toetsen van ontwerpbestemmingsplannen op praktische uitvoerbaarheid;
 • Technische ondersteuning verlenen bij gerechtelijke of administratieve procedures;
 • Toezicht houden op verleende vergunningen;
 • Vertegenwoordigen van alle aspecten van bouw- en woningtoezicht in een piket functie.

De afdeling en het team

Je werkt als beleidsmedewerker Bouw- en Woningtoezicht binnen de afdeling Landschap, Wonen en Economie, direct onder de verantwoordelijkheid van de afdelingsdirecteur. De afdeling bestaat uit de teams Ruimtelijk Ordening en Milieu, Bouw- en Woningtoezicht, Locatieontwikkeling en Kernopgaven. Jij maakt deel uit van het team Bouw- en Woningtoezicht (BWT). Een team van 9 betrokken medewerkers die aanvragen omgevingsvergunningen verwerken, constructieve gegevens beoordeling, toezicht houden, de basis administratie BAG en WKPB beheren en de technische aspecten en subsidieaanvragen voor monumenten behandelen.  

De collega’s hebben een grote betrokkenheid en loyaliteit naar het werk en elkaar. Wij werken klantgericht, zijn flexibel en samenwerkend. Jouw werkomgeving is bijzonder dynamisch en je moet snel schakelen tussen de verschillende dossiers waarvoor je verantwoordelijk bent. Dit maakt het werk afwisselend en interessant.

Functie eisen

Onze ideale kandidaat is gedreven, toegankelijk en heeft goede vakinhoudelijke kennis. Daarnaast ben je:

 • communicatief vaardig (schriftelijk en mondeling);
 • oplossingsgericht;
 • resultaatgericht met oog voor kwaliteit;
 • digitaal vaardig en planmatig sterk in het bewaken van termijnen.

Wat je in ieder geval meeneemt:

 • Een afgeronde HBO opleiding bouwkunde, ruimtelijke ordening of planologie;
 • Opleiding  Ambtenaar bouw- en woningtoezicht 1 en 2;
 • Aantoonbare kennis van de Wabo blijkend uit relevante werkervaring, opleiding en cursussen;
 • Minimaal 5 jaar werkervaring (in de laatste 10 jaar) in eenzelfde functie binnen een gemeentelijke organisatie;

Midden-Delfland geeft jou de ruimte!

We bieden jou een uitdagende functie waarin je laat zien wat je kunt, wie je bent en wat je ambities zijn. We geven je de ruimte om jezelf te ontwikkelen. En dat allemaal in een fijne organisatie!

Daarnaast ben je bereid mee te draaien in 24 uurs BWT piketfunctie (1 keer per 3 weken). Hiervoor krijg je maandelijks een wachtdienstvergoeding van € 244,75.

Arbeidsvoorwaarden

Organisatie
Gemeente Midden-Delfland
Min. Salaris
€2914 bruto per maand
Max. Salaris
€4735 bruto per maand
Salarisomschrijving

Het salaris voor deze functie bedraagt maximaal € 4.406,- bruto per maand (functieschaal 10). De functie is in te vullen voor 32 of 36 uur in de week.

En een individueel keuzebudget (vakantiegeld, eindejaarsuitkering) van 17% van het jaarsalaris. Zeer ervaren kandidaten, die voldoen aan alle functie eisen, bieden wij een maximaal salaris € 4.735,- per maand (uitloopschaal 10A).

Je wordt het eerste jaar aangesteld in tijdelijke dienst. Bij voldoende functioneren wordt de tijdelijke aanstelling omgezet in een vaste aanstelling.

Standplaats
Schipluiden
Contractduur
1 jaar met uitzicht op een vaste aanstelling
Maximum aantal uren per week
36

Overige arbeidsvoorwaarden

De gemeente Midden-Delfland heeft goede secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder de mogelijkheid door te groeien naar een volgende loonschaal, flexibele arbeidstijden, opleidingsmogelijkheden en een reiskostenvergoeding woon- werkverkeer.

Enthousiast geworden? Solliciteer voor 4 februari 2020!

We maken graag kennis met je. Stuur je CV via onze sollicitatiepagina.

Bijzonderheden

Wil je meer weten over onze gemeente? Kijk dan op www.middendelfland.nl en www.cittaslow-nederland.nl. Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je terecht bij Hans Verlinde, afdelingsdirecteur en telefonisch te bereiken op (06) 22455205. Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met recruiter Jeroen Botman op 06-48425873.

Over de werkgever

Gemeente Midden-Delfland

Midden-Delfland!

Midden-Delfland is een gemeente met een uniek landschap en een rijke historie.

De belangrijke kerntaken zijn:

 • Het behouden en verstreken van het open agrarische cultuurlandschap;
 • Het versterken van de dorpen en buurtschappen;
 • Goede dienstverlening voor onze burgers en ondernemers.

De organisatie telt ongeveer 160 medewerkers. Die werken bij de afdelingen Bedrijfsvoering, Beheer Openbare Ruimte, Dienstverlening en Landschap, Wonen & Economie. We hebben een informele organisatiecultuur en korte lijnen.

De organisatie omarmt Hostmanship: ‘Thuis! In Midden-Delfland’ als onderdeel van haar cultuur. Dit is verwoord als: ‘In de gemeente Midden-Delfland voel jij je begrepen, geholpen, betrokken en thuis. Daar zorgen we voor door oprechte belangstelling te tonen en deskundig, gedreven en naar de bedoeling te handelen’. Wij vinden het belangrijk dat medewerkers dit uitdragen.

Solliciteren?

De opdrachtgever heeft ervoor gekozen om je door te verwijzen naar een andere website waar je een sollicitatieformulier kan invullen.

Direct solliciteren

Tip een collega