Beleidsmedewerker Groen

Gemeente Westland Bachelor - HBO 36 uur

Omschrijving

Hoe het werk er ongeveer uitziet
Als beleidsmedewerker groen werk je aan het realiseren van een gezond, toekomstbestendig leefklimaat voor de inwoners van Westland. Groen in de woonomgeving is daarvoor een cruciale, essentiële basis. Als wij nu en in de toekomst invulling willen geven aan de groene ambitie, dan is voldoende groene ruimte in Westland van grootste belang. Als beleidsmedewerker groen zal je uitwerking gaan geven aan de centrale opgave “het verder vergroenen van Westland’ door de onderstaande speerpunten nader uit te werken in samenwerking met afdeling ruimte (beheer en uitvoering):

 1. Naar een robuust groenblauw netwerk
 2. Naar een kwalitatiever, groener woonomgeving
 3. Naar een toekomstbestendige woonomgeving
 4. Naar een groenbewuster Westland

Om verandering op gang te brengen stellen wij in de groenvisie drie groenprogramma’s voor, met bijbehorende maatregelen en/of richtlijnen.

Groenprogramma

 1. Actief werken aan de groendragers
 2. Groenere woonomgeving: experimenten/ vergroeningsprojecten
 3. Groeninclusief ontwerpen

Hiervoor werk je samen met een aantal key-stakeholders zoals de provincie, Natuur Netwerk Nederland, Nationaal park Hollandse Duinen en Natuurlijk Delfland en natuurlijk ook de inwoners van Westland. Integrale samenwerking met de zowel de eigen uitvoeringsorganisatie als met regionale en landelijke organisaties bepalen het succes. Dat vraagt om eigenaarschap, integraal denken, resultaatgerichtheid, netwerkvaardigheden en innovatiekracht.

Als beleidsmedewerker ben je een stevige sparringpartner voor collega’s en externe partners. Je hebt visie en lef en weet waar je het over hebt als het de genoemde onderwerpen gaat. Maar bovenal kun je ambities omzetten in strategie en schakelen tussen theorie en praktijk. Ook wat betreft de inzet van middelen die binnen het programma ter beschikking zijn. Vanuit het werkveld Water, Klimaat, Groen en Bodem opereer je als vraagbaak voor zowel collega’s als management.

Je zit aan tafel bij bestuurders, directie en samenwerkingspartners en kunt hen vanuit verbinding en expertise adviseren en overtuigen. Daarbij lukt het je om de bestuurlijke wensen en de impact hiervan op de ambtelijke organisatie resultaatgericht op te pakken. Jij overziet met scherpe analytische blik hoe je complexe bestuurlijk vraagstukken aan moet pakken en resultaten haalt.

Functie eisen

 • Je hebt minimaal een HBO-opleiding
 • Je hebt kennis van een gemeentelijke organisatie
 • Je hebt 3 jaar ervaring in het vakgebied groen
 • Je kunt zowel zelfstandig als in een team goed uit de voeten
 • Je kunt je bewegen in een politiek-bestuurlijke omgeving

Arbeidsvoorwaarden

Organisatie
Gemeente Westland
Min. Salaris
€2973 bruto per maand
Max. Salaris
€5169 bruto per maand
Standplaats
Naaldwijk
Contractduur
één jaar
Maximum aantal uren per week
36

Overige arbeidsvoorwaarden

 • Een salaris van maximaal € 5.372,00 bruto per maand (bij 36 uur).
 • Een individueel keuzebudget van 17,05% met o.a. de mogelijkheid tot koop van vakantie-uren en aanschaf van een fiets.
 • Flexibele werktijden die passen bij eigentijds werken.
 • Mogelijkheid tot thuiswerken.
 • Laptop en mobiele telefoon van de zaak.
 • Een pensioenregeling via het ABP en een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een reiskostenvergoeding en een werkgeversbijdrage in de kosten van de zorgverzekering.
 • Goede faciliteiten op het gebied van opleiding (waaronder de Westlandse School).
Het betreft een functie voor 36 uur per week voor de periode van 1 jaar. Bij goed functioneren is er na 1 jaar uitzicht op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.

Bijzonderheden

Meer weten? Neem contact op met Bart Vegt teammanager (Beleid): bel 06-26889671 of stuur een bericht via WhatsApp.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Over de werkgever

Gemeente Westland

'Hoe zie jij dat?' Die vraag wordt bij ons vaak gesteld. Hou jij ervan om elke dag met creatieve oplossingen te komen voor allerlei vraagstukken? Schakel je makkelijk van strategisch naar tactisch en operationeel niveau? En heb je de skills om bestaande patronen te doorbreken als dat nodig is? Word dan Beleidsmedewerker Groen bij Gemeente Westland.

Westland. De Glazen Stad. Dankzij de meest innovatieve agri-sector ter wereld zijn we de vijfde economie van Nederland. Met meer dan 110.000 inwoners die hier wonen, werken, leren en recreëren. In een omgeving die snel verandert, zoeken we steeds opnieuw naar een nieuwe balans. Een balans tussen een groeiende economie en leefbaarheid. Tussen bereikbaarheid en een gezond leefmilieu. En tussen investeren in nieuwe ontwikkelingen en zorgen voor mensen die het moeilijk hebben.

Als je werkt bij gemeente Westland bouw je mee aan onze gemeentelijke organisatie en aan de groei van dit unieke gebied. De uitdagingen zijn groot. De kansen om te groeien ook.

Jouw team

 • Aantal collega's: 10
 • Onderdeel van het cluster Beleid

Solliciteren?

Onze samen­werkings­partner heeft ervoor gekozen om je door te verwijzen naar een andere website waar je een sollicitatie­formulier kan invullen.

Direct solliciteren

Tip een collega

Meer weten?

Heb je vragen en/of opmerkingen over deze vacature? Neem dan contact op via:

awbal@gemeentewestland.nl