Beleidsmedewerker ruimtelijke ordening

Werken in Haaglanden Bachelor - HBO 32 - 36 uur

Omschrijving

Als beleidsmedewerker ruimtelijke ordening ben je verantwoordelijk voor adviseren en begeleiden van vraagstukken op het gebied van ruimtelijke ordening. Je werkt aan afwisselende projecten zoals kleinschalige verbouwingen, maar ook aan de ontwikkeling van bedrijventerreinen en (glas)tuinbouw.

De werkzaamheden

 • Je begeleidt initiatieven van derden met individuele planologische procedures (bestemmingsplannen en afwijkingsprocedures op grond van de Wro) met advisering aan college en gemeenteraad.
 • Je werkt aan het ontwikkelen of herzien van ruimtelijk beleid of beleid gerelateerd aan de Omgevingswet.
 • Je neemt deel aan projectgroepen voor de gemeentelijke ontwikkelopgaven (in het landelijk gebied, in de dorpen en op een modern bedrijventerrein).
 • Je begeleidt externe bureaus bij het opstellen van bestemmingsplannen, stedenbouwkundige ruimtelijke visies of beeldkwaliteitsplannen.
 • Je bent verantwoordelijk voor het adviseren, voorbereiden en laten opstellen van bestemmingsplannen (per 2022; omgevingsplannen).
 • Je behandelt juridische vraagstukken op het terrein van de ruimtelijke ordening, bezwaar- en beroepschriften.
 • Daarnaast zorg je voor vertegenwoordiging van de gemeente bij de rechtbank of Raad van State.

Functie eisen

 • Je bezit een afgeronde HBO-opleiding Bouwkunde, Ruimtelijke ordening of planologie.
 • Je hebt kennis van en werkervaring met relevante wet- en regelgeving, procedures en het toepassen daarvan binnen het brede terrein van de ruimtelijke ordening.
 • Je bent op de hoogte van de ontwikkelingen op het gebied van de Omgevingswet.
 • Je hebt werkervaring bij een - bij voorkeur - gemeentelijke organisatie op het gebied van ruimtelijke ordening of je wilt je ontwikkelen op dit vakgebied.

Verder beschik je uitstekende communicatieve vaardigheden. Je bent betrokken bij je werk, flexibel en klantgericht. Kwaliteit van je werk vind je heel belangrijk en je denkt in mogelijkheden.


Wat kan je van ons verwachten?

 • Een vast contract.
 • Een salaris van maximaal € 4.008,- of € 4.450,- bruto per maand bij 36 uur (functieschaal 9 of 10).
 • Doorgroei mogelijkheid naar de uitloopschaal.
 • Een individueel keuzebudget van ruim 17% van je bruto maandsalaris. Jíj bepaalt wanneer je die uitbetaald wilt hebben.


Over de organisatie

Midden-Delfland is niet zomaar ‘een gemeente’. Het grijze pak past ons niet. We hebben oog voor onze inwoners, het landschap, de karakteristieke dorpen en elkaar.


We zijn geïnteresseerd in jou
Bij ons werken mensen met idealen, goede ideeën, empathie, kennis en kunde. Inwoners en medewerkers voelen zich begrepen, geholpen, betrokken en thuis. We zijn benaderbaar, tonen oprechte belangstelling en luisteren écht. Naar elkaars verhalen, wensen en vragen. We kijken naar het geheel en zoeken naar een passend antwoord. Ook als we daarvoor van de gebaande paden af moeten wijken.

We staan open voor ideeën
Wij worden enthousiast van inwoners, ondernemers en collega’s met ideeën. Onze insteek is: ‘Ja, tenzij’. We denken graag samen na over onze gemeente. En we houden ervan als iemand een andere kijk heeft op de zaken. Zo blijven we ons ontwikkelen.

Meer weten over Midden-Delfland? Blader door ons Welkom in Midden-Delfland boekje (Link: https://www.middendelfland.nl/document.php) en verwonder je over onze prachtige groene plek tussen de steden. En kijk ook ons filmpje Link: https://www.youtube.com/watch?v=LZc9YDy2ppk

met streekondernemers en voel hun passie voor onze Cittaslow.


Midden-Delfland wacht op jou!

Gaat jouw groene hart sneller kloppen? Dan nodigen wij je uit om jezelf aan ons voor te stellen. Kies daarbij de manier die bij jou past. Een filmpje, een advertentie, een mindmap, een brief… Het mag allemaal. Wij zijn benieuwd wie jij bent. Solliciteer voor 30 juni 2020 via het sollicitatieformulier.


Misschien heb je nog wat vragen over de functie of de sollicitatieprocedure. Aarzel niet te bellen of stuur een mail.

Marthe Stallenberg, afdelingsdirecteur, telefoonnummer (015) 380 42 37, mailadres; mstallenberg@middendelfland.nl.

Ilze Groenewegen, P&O adviseur, telefoonnummer (015) 380 41 56, mailadres; igroenewegen@middendelfland.nl.

Arbeidsvoorwaarden

Organisatie
Werken in Haaglanden
Standplaats
Schipluiden
Maximum aantal uren per week
36

Over de werkgever

Werken in Haaglanden

Solliciteren?

De opdrachtgever heeft ervoor gekozen om je door te verwijzen naar een andere website waar je een sollicitatieformulier kan invullen.

Direct solliciteren

Tip een collega