Beleidsmedewerker Werk en Participatie

Gemeente Midden-Delfland Universitair Master 24 uur

Omschrijving

Je werkt bij de afdeling Dienstverlening in het team Beleid.

De afgelopen twee jaar heeft de gemeente fors geïnvesteerd in het versterken van de uitstroom naar werk van werkzoekenden onder het motto “iedereen werkt, werkt aan of werkt mee”. Elke werkzoekende wordt actief aangesproken op de eigen inzet, gemeente en werkgevers denken mee in het vergroten van de kans op werk. Als werk (nu nog) niet kan, zetten we in op het vergroten van de mogelijkheden richting werk.

Nu willen we doorgaan op de ingeslagen weg en zoeken daarvoor een beleidsmedewerker op de thema’s werk, participatie en inburgering. In die rol ben je verantwoordelijk voor de beleidstaken en de doorontwikkeling van initiatieven op de genoemde thema’s. Daarnaast ben je als contact- en contractmanager in gesprek met de samenwerkingspartners en opdrachtnemers. In je werk schakel je tussen strategie, beleid en randvoorwaarden voor de uitvoering. Je neemt deel aan het regionaal beleids- en arbeidsmarkt overleg in de regio. Samen met je collega’s ben je verantwoordelijk voor een breed palet aan taken.

Functie eisen

Wie ben jij?

Je ziet kansen, kunt denken in maatwerkoplossingen en initieert nieuwe contacten en  verbindingen die bijdragen aan de resultaten op het gebied van werk, participatie en activering in een kleine gemeente. Je beweegt je gemakkelijk door de organisatie en de netwerken en betrekt de juiste mensen bij jouw vragen.

Wat je in ieder geval meeneemt:

  • een academisch werk- en denkniveau
  • Ruime kennis van beleid en praktijk van de Participatiewet
  • Affiniteit met de wet inburgering en dienstverlening statushouders
  • Denken in kansen voor de doelgroep werkzoekenden, verbindingen leggen en oplossingen genereren binnen de beschikbare middelen
  • Je bent collegiaal en samenwerkingsgerichtJe legt en onderhoudt gemakkelijk contact intern en extern met partners en opdrachtnemers
  • Je communiceert  helder in woord en in geschrift
  • Je bent politiek en bestuurlijk sensitief
  • Kennis van en inzetbaarheid in het bredere sociaal domein is een pré

Arbeidsvoorwaarden

Organisatie
Gemeente Midden-Delfland
Min. Salaris
€2795 bruto per maand
Max. Salaris
€4225 bruto per maand
Salarisomschrijving

Ons aanbod

Wij bieden je een uitdagende functie aan waarin je kunt laten zien wat je kunt en wie je bent. We geven je de ruimte om jezelf te ontwikkelen.

Het salaris voor deze functie bedraagt maximaal € 4.225,- bruto per maand (functieschaal 10, bij 36 uur p.w.) en een individueel keuzebudget (vakantiegeld, eindejaarsuitkering) van 17% van het jaarsalaris.

De gemeente Midden-Delfland heeft goede secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder de mogelijkheid door te groeien naar een volgende loonschaal, flexibele arbeidstijden, opleidingsmogelijkheden en een reiskostenvergoeding woon- werkverkeer.

Standplaats
Schipluiden
Contractduur
tijdelijk contract voor de duur van 1 jaar daarna bij voldoende functioneren omzettinmg naar een vaste aanstelling
Maximum aantal uren per week
24

Bijzonderheden

Interesse? Reageer voor 1 april 2019

Voor meer informatie over de inhoud van de functie en voor vragen over de procedure kun je terecht bij Erna van den Brink, projectleider Werk en Participatie, telefoonnummer 06 513 857 41 en Alice van Woudenberg, telefoonnummer (015) 380 41 15.

 

Over de werkgever

Gemeente Midden-Delfland

Welkom in Midden-Delfland!

Midden-Delfland is een oer-Hollandse gemeente met een waardevol agrarisch veenweidelandschap. Typerend voor het gebied is de koe die nog gewoon in de wei staat. Ondanks oprukkende verstedelijking is het oorspronkelijk cultuurlandschap met de vele sporen uit het verleden bewaard gebleven. Het open groengebied is als recreatiegebied van groot belang voor de leefbaarheid voor de inwoners van de omliggende steden. Samen met inwoners, ondernemers, natuurorganisaties en andere overheden werkt de gemeente aan behoud en versterking van de bijzondere  kwaliteiten van het gebied.

Onze organisatie telt zo’n 160 medewerkers. Zij zijn verdeeld over de afdelingen Bedrijfsvoering, Beheer, Dienstverlening en Koers. We hebben een informele cultuur en de lijnen zijn kort. Wij vinden het belangrijk om oprechte belangstelling te tonen en deskundig, gedreven en naar de bedoeling te handelen. Zo voelt iedereen zich begrepen, geholpen, betrokken en thuis in de gemeente Midden-Delfland.