Beleidsontwikkelaar Onderwijs

Gemeente Leidschendam-Voorburg Bachelor - HBO 32 - 36 uur

Omschrijving

Je werkt samen met het onderwijs, de (voorschoolse) partners en je regionale en lokale collega’s aan de ontwikkeling van de jeugd en het onderwijs. Binnen het brede jeugd- en onderwijsdomein werk je aan de volgende aandachtsvelden:

 1. Het onderwijsachterstandenbeleid: het kader waarbinnen wordt samengewerkt met het onderwijs en de kinderopvang aan het voorschools en vroegtijdig verkleinen van achterstanden bij kinderen;
 2. De lokale educatieve agenda: dit is het instrument waarin de gemeente, schoolbesturen en andere partners afspraken maken over ambities en samenwerken binnen het onderwijs- en jeugdbeleid;
 3. Andere onderwerpen op het terrein van onderwijs en de voorschoolse periode, zoals:
 • toezicht op de kinderopvang
 • ontwikkeling van integrale kindcentra
 • opvangklassen voor nieuwkomers
 • cultuureducatie

Je volgt voor deze aandachtsvelden de relevante ontwikkelingen, analyseert wat deze betekenen voor het gemeentelijke beleid en vertaalt dit naar adviezen of een voorstel. Het ontwikkelen van beleid doe je samen met je collega’s van de vakgroep jeugd en onderwijs. En natuurlijk met onze klanten, bestaande uit het bestuur, inwoners, onze partners en onze collega’s van de uitvoering. Je zoekt actief verbinding en samenhang met de maatschappelijke partners en je collega’s in de regio.
Je hebt een ondernemende instelling, maakt scherpe analyses en komt met innovatieve oplossingsgericht voorstellen. Je krijgt energie van het contact leggen met verschillende partijen. En je wilt graag het verschil kunnen maken in jouw werkveld.

Functie eisen

 • Je hebt een afgeronde HBO+/WO opleiding in het sociaal domein of bestuurskundig;
 • Je hebt minimaal 3 jaar werkervaring als beleidsmedewerker of beleidsadviseur op strategisch-tactisch niveau in een politiek-bestuurlijke omgeving;
 • Je beschikt over een goede dosis politieke en bestuurlijke sensitiviteit;
 • Je hebt kennis van en ervaring met het werkterrein jeugd en onderwijs;
 • Je kunt in een complexe context tot creatieve oplossingen komen op basis van draagvlak;
 • Je bent resultaatgericht;
 • Je krijgt energie van het schaken op meerdere borden! Je staat in contact met een breed scala aan interne en externe stakeholders en initieert graag in de samenwerking.

Arbeidsvoorwaarden

Organisatie
Gemeente Leidschendam-Voorburg
Min. Salaris
€3701 bruto per maand
Max. Salaris
€5372 bruto per maand
Standplaats
Leidschendam
Maximum aantal uren per week
36

Overige arbeidsvoorwaarden

Er is veel aandacht voor jou als persoon en voor je ontwikkeling als professional. We denken graag met je mee over welke taken bij je passen en waarin je kunt groeien. Regelmatig iets nieuws oppakken moedigen we van harte aan. Wij zorgen voor een goede begeleiding van jouw ontwikkeling.

 • Een jaarcontract voor 32-36 uur per week, bij goed functioneren wordt het jaarcontract omgezet in een vast contract;
 • Een salaris van maximaal € 5372,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek (salarisschaal 11), afhankelijk van je opleiding en ervaring;
 • Een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% die je vrij kunt inzetten voor bijvoorbeeld opleiding of extra vrije dagen;
 • Persoonlijke ontwikkelingsmogelijkheden en studiefaciliteiten via onze eigen Sijtwende Academy;
 • Flexibele werktijden en mogelijkheden voor thuiswerken
 • I-phone, surface of laptop;
 • Ons kantoor staat op tien minuten lopen van de Mall of the Netherlands.

Bijzonderheden

Neem voor meer informatie over deze vacature contact op met Angelique Noordhuis, Teamleider, via het telefoonnummer 14070.

Solliciteren
Reageren kan tot en met 22 augustus 2022. De eerste gesprekken vinden plaats op 29 augustus 2022.

Sollicitaties worden alleen in behandeling genomen als ze voor sluitingsdatum van de vacature binnen komen via het online sollicitatieformulier.

Integriteit
Wij hechten als organisatie veel waarde aan integriteit. Het aanvragen van een verklaring omtrent gedrag (VOG), een diplomacontrole en een identiteitscontrole behoren dan ook tot de selectieprocedure. Daarnaast kan het nagaan van referenties onderdeel uitmaken van het sollicitatieproces.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Over de werkgever

Gemeente Leidschendam-Voorburg

De ontwikkelafdeling Maatschappelijke en Ruimtelijke Ontwikkeling (MRO) kent ongeveer 75 enthousiaste medewerkers verdeeld over 3 teams: Maatschappelijke Ontwikkeling, Locatieontwikkeling, en Ruimte. De ontwikkelafdeling is verantwoordelijk voor het realiseren en faciliteren van ruimtelijke- en maatschappelijke opgaven en draagt hiermee bij aan een duurzame leefomgeving. De teams doen dit integraal, samen met burgers, bedrijven, plaatselijke en regionale partners.

Het team Maatschappelijke Ontwikkeling (MO) bestaat uit ongeveer 25 medewerkers. Wij zijn de (beleids-)ontwikkelafdeling voor maatschappelijke vraagstukken. We voeren regie op strategische vraagstukken waarbij we onze klanten adviseren. Onze klanten bestaan uit het bestuur, onze partners, onze collega's van de dienstverlening en onze inwoners. Wij realiseren opgavegericht de beste duurzame oplossingen en voorzieningen voor en met de inwoner. Wij werken aan de missie: Ontwikkelen doen we samen! Dit doen we door integraal samen te werken met diverse beleidsterreinen en binnen diverse samenwerkingsverbanden. Daarbij werken we vanuit de vier uitgangspunten van het Sociaal Kompas:

 1. Inwoners groeien gezond en veilig op en kunnen zich maximaal ontwikkelen;
 2. Inwoners kunnen zo lang mogelijk regie over hun eigen leven houden en zelfstandig functioneren;
 3. Leidschendam-Voorburg is een solidaire en inclusieve gemeente;
 4. Inwoners die hulp nodig hebben krijgen de juiste hulp op tijd.
Binnen ons team wordt een aantal leidende principes gehanteerd:
 • Van zorgen voor naar helpen zorgen dat;
 • Van hoe naar wat;
 • Van curatief naar preventief;
 • Van categoraal naar integraal.

Solliciteren?

Onze samen­werkings­partner heeft ervoor gekozen om je door te verwijzen naar een andere website waar je een sollicitatie­formulier kan invullen.

Direct solliciteren

Tip een collega

Meer weten?

Heb je vragen en/of opmerkingen over deze vacature? Neem dan contact op via:

psa@leidschendam-voorburg.nl