Business Controller Sociaal Domein

Werken in Haaglanden Bachelor - HBO 36 uur

Omschrijving

Wat ga je doen?

Als Business controller Sociaal Domein fungeer je als ogen en oren van het management van de afdeling Sociaal Domein, zodat deze in control blijft op de bedrijfsvoering.

  • Je houdt zicht op trends en ontwikkelingen en adviseert over wat dat betekent voor de bedrijfsvoering binnen het sociaal domein.
  • Je signaleert risico’s en vertaalt deze in adviezen.
  • Je adviseert het management over beleidsdoelen, mede in relatie tot de budgettaire kaders, en bewaakt en beoordeelt de realisatie hiervan.
  • Je leidt of draagt bij aan projecten gericht op beheersing en effectieve monitoring van kosten.

Je hebt een onafhankelijke en zelfstandige rol: het wordt van je verwacht dat je zelf een afweging maakt van belangen op inhoud en financiën, en hier indien nodig ook de directie en het bestuur van informatie in voorziet. Dit betekent ook dat je bepaalt welke stuurinformatie je nodig hebt en deze organiseert. Deze stuurinformatie helpt je de (beleidsmatige) besluitvorming te ondersteunen en het werk binnen de afdeling te evalueren en te verantwoorden. Doelmatigheid en rechtmatigheid van uitgaven speelt daarin een grote rol.

Je draagt daarnaast bij aan de strategische ontwikkeling van de afdeling en bouwt je netwerk door te participeren in relevante samenwerkingsverbanden binnen en buiten de organisatie.

Functie eisen

Wat neem je mee?

Als Business controller Sociaal Domein opereer je in een politiek-bestuurlijke context. De afstand tussen de afdeling, de directie en het bestuur is klein. Jij weet effectieve werkwijzen toe te passen voor succes in deze omgeving. Dat vraagt tact, overtuigingskracht, omgevingsbewustzijn en een enthousiaste, proactieve daadkrachtige houding. Je ziet de meerwaarde in van meedenken aan de voorkant van processen en wil je daarvoor inzetten.


Overige functie-eisen:

  • Je beschikt over minimaal een afgeronde hbo-opleiding op het gebied van bestuurs- of bedrijfskunde, bij voorkeur aangevuld met relevante vervolgopleidingen zoals CPC.
  • Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring op voornoemd vakgebied.
  • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring met complexe bestuurlijke en organisatorische besluitvormingsprocessen in gemeenten, en begrijpt hoe deze getoetst worden.
  • Je hebt affiniteit met het werkveld van het sociaal domein, met cijfers en een goed analytisch vermogen. Het is een pre als je tevens een bijdrage kan leveren door kennis van data en IT.
  • Je hebt kennis van en ervaring met gemeentefinanciën.

Wat bieden wij je

Afhankelijk van je opleiding en je ervaring is je salaris maximaal € 5.118 ,- (schaal 11 van de gemeentelijke salaristabel per 1 juli 2020). Daar bovenop ontvang je een individueel keuzebudget van 17,05% van je brutosalaris. Ook heeft onze gemeente een aantal aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een Persoonlijk Gezondheidsbudget, volledige vergoeding van reiskosten via het OV, flexibele werktijden en goede mogelijkheden om thuis te werken. Je bouwt pensioen op bij ABP waarbij de werkgever het grootste deel van de premie betaalt.

We bieden je in eerste instantie een jaarcontract. Wanneer het van beide kanten bevalt wordt dit na een jaar omgezet in een vast dienstverband.


Interesse?
Spreekt de functie je aan en herken jij jezelf in bovenstaande omschrijving? Dan ontvangen wij graag je CV en je motivatie voor deze functie. Een assessment of het opstellen van een Insights-profiel kan deel uitmaken van de procedure. Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Monique van Waardenberg, afdelingshoofd Sociaal Domein, telefoonnummer 06-22246819 of Wanda Bouwmeester, concerncontroller, telefoonnummer 06-30163129.


Over ons team

De afdeling Sociaal Domein voert gemeentelijke taken uit in het kader van de Participatiewet, de Jeugdwet en de Wet maatschappelijke ondersteuning. De afdeling bestaat uit de uitvoerende teams en een bedrijfsbureau waarin staftaken zijn belegd. Als business controller sta je hierbuiten; je bent lid van het managementteam Sociaal Domein en rapporteert rechtstreeks aan het afdelingshoofd.

Daarnaast werk je samen met je collega’s van het taakveld Control (afdeling Bedrijfsvoering), de business controller van de afdeling Ontwikkeling en de concerncontroller (Directiestaf). Op de inhoud werk je samen met de afdeling Beleid, waar de inhoudelijke en budgettaire kaders voor het sociaal domein worden ontwikkeld.


Over onze gemeente

De gemeente Pijnacker-Nootdorp is een groeigemeente, de komende jaren neemt het inwoneraantal toe van 55.000 naar 65.000. We werken de komende jaren aan grote projecten op het gebied van woningbouw, bedrijventerreinen, infrastructuur, voorzieningen, natuur en recreatie. Wonen in Pijnacker-Nootdorp is aantrekkelijk vanwege de goede voorzieningen en de prettige ligging in het groen met uitstekende verbindingen naar Den Haag en Rotterdam.

De ambtelijke organisatie bestaat uit circa 385 medewerkers. De organisatiecultuur kenmerkt zich door een informeel karakter, vertrouwen en veel ruimte voor eigen inbreng en ontwikkeling. Collega’s voelen zich gewaardeerd en zijn trots om te werken voor Pijnacker-Nootdorp.


Arbeidsvoorwaarden

Organisatie
Werken in Haaglanden
Standplaats
Pijnacker-Nootdorp

Over de werkgever

Werken in Haaglanden

Solliciteren?

De opdrachtgever heeft ervoor gekozen om je door te verwijzen naar een andere website waar je een sollicitatieformulier kan invullen.

Direct solliciteren

Tip een collega