Civiele Assetspecialist / Wegbeheerder

Gemeente Zoetermeer Bachelor - HBO 36 uur

Omschrijving

Bij jou is het beheer van de wegen in Zoetermeer in goede handen, je let op kwaliteit, duurzaamheid en bent innovatief. Ontwikkel jij het voorspelmodel wegen en assetmanagement verder door? En experimenteer jij mee met nieuwe data inwinningstechnieken op het gebied van wegbeheer? We zien graag je sollicitatie tegemoet!

Dit is de rol
Als asset specialist wegbeheer denk je na over de beste innovatieve manieren (bijvoorbeeld AI, drones, gegevens genereren uit voertuigen) om wegonderhoud te realiseren met behoud van het afgesproken kwaliteitsniveau, nu en in de toekomst binnen gemeente Zoetermeer. Daarvoor maak je analyses op basis van de beschikbare data, de data heeft betrekking op de kwaliteit, areaal, normen, eenheidsprijzen en revisie. Deze informatie analyseer je en verrijk je met informatie vanuit de meldingen en informatie van de wijkbeheerders. Vanuit Geovisia maak je assetgeoriënteerde beheerplannen en stel je meerjaren onderhoudsprogramma’s op gebaseerd op de uitgangspunten van assetmanagement. Hierbij zoek je een goede balans tussen prestatie, risico en kosten en zorgt voor beschikbare budgetten. Met jouw input draag je ook bij aan de integrale planning voor het onderhoud binnen de openbare ruimte. Je werkt hierbij nauw samen met je collega’s van de assets Groen, Verkeer, Kunstwerken en Riool. Ook adviseer je collega’s vanuit je inhoudelijke vakkennis. Zijn er vragen over het gebruik of aanleg van wegen, bijvoorbeeld vanuit projecten, dan geef jij als vakspecialist antwoord en zoekt naar oplossingen voor klachten en meldingen.

Functie eisen

Dit ben jij
Geïnteresseerd en nieuwsgierig als jij bent blijf je op de hoogte van innovatieve oplossingen in jouw vakgebied en bekijkt hoe het ons verder kan helpen. Een vernieuwer, die openstaat voor nieuwe technieken en anderen meeneemt in de toegevoegde waarde. Je bent omgevingsbewust waarbinnen veiligheid en bereikbaarheid de belangrijkste issues zijn. Samen met je collega’s zorg je voor het zoveel mogelijk integraal afstemmen van de uitvoering van werken en projecten. In deze sleutelpositie zorg je voor een goed netwerk zowel binnen als buiten de gemeente. Jij werkt samen met de markt, je laat pilots uitvoeren en evalueert deze. Je hebt een open houding, bent integer en communicatief vaardig. Zelfstandig en gestructureerd werken gaat jou van nature goed af. Beren op de weg zie jij niet, jij denkt in oplossingen binnen de beperkingen die er zijn. Je hebt oog voor de lange termijn en gaat voor een goede samenwerking met collega’s. In deze brede functie schakel je gemakkelijk  tussen operationele, tactische en strategische werkzaamheden en ben jij je bewust van de politiek-sensitieve omgeving waarin jij werkt. Koersvast en resultaatgericht maar flexibel genoeg om gezamenlijk de vastgestelde doelen en ambities te behalen. 

 

Dit neem je mee

  • HBO werk- en denkniveau, minimaal diploma Mbo 4 , bij voorkeur op het vakgebied van Civiele Techniek
  • Minimaal 5 jaar ervaring in de aansturing van contracten met marktpartijen in de openbare ruimte
  • Aantoonbare expertise en ervaring op het gebied van wegonderhoud
  • Je bent bekend met moderne beheersystemen, bij voorkeur GeoVisia


Dit zijn wij
Zoetermeer is een toekomstgerichte stad. Binnen de afdeling Stadsbeheer komen technische kennis, ervaring, innovaties en vernieuwing samen. De assetclusters zijn verantwoordelijk voor het zoeken en bewaren van de balans tussen de kosten, de resultaten en de risico’s van de assets. Data beheer en op basis hiervan data analyses ondersteunen dit proces. Deze betrokken clusters zijn de belangrijkste opdrachtgever voor het onderhoud en vervanging in de openbare ruimte. Voor het specifieke onderhoud wordt toezicht gehouden op contractpartners. Je vindt je thuisbasis binnen het cluster Civiele Techniek. Binnen dit cluster houden wij ons bezig met het beheer en onderhoud van de Wegen, Kunstwerken en Riolering. Samen met in totaal 10 collega’s staan we voor kwaliteit.

Arbeidsvoorwaarden

Organisatie
Gemeente Zoetermeer
Min. Salaris
€2973 bruto per maand
Max. Salaris
€4494 bruto per maand
Standplaats
Zoetermeer
Contractduur
1 jaar
Maximum aantal uren per week
36

Bijzonderheden

Competentieprofiel
Klik hier voor het competentieprofiel.

 

Functieprofiel
De gemeente Zoetermeer werkt met generieke functiebeschrijvingen. Klik hier voor het profiel van de generieke functie.

Over de werkgever

Gemeente Zoetermeer

Stadsbeheer

De missie van onze afdeling zegt genoeg: ‘Samen aan de kwaliteit van de stad werken'. Van (her)inrichting tot dagelijks beheer en service onderhoud: Stadsbeheer zorgt voor de kwaliteit van de leefomgeving. Als je op deze afdeling werkt, werk je voor alle mensen die in Zoetermeer wonen, werken of de stad bezoeken. En dat is waardevol!

Solliciteren?

Onze samen­werkings­partner heeft ervoor gekozen om je door te verwijzen naar een andere website waar je een sollicitatie­formulier kan invullen.

Direct solliciteren

Tip een collega