Consulent Inkomen

Gemeente Delft MBO - 3 32 - 36 uur

Omschrijving

Ben jij cijfermatig goed onderlegd? Wil jij een bijdrage leveren aan de inkomensvoorziening van uitkeringsgerechtigden? Dan zoeken wij jou als consulent Inkomen!

Je rol

Als consulent Inkomen houd jij je actief bezig met de Delftse inwoner die wel een steuntje in de rug kan gebruiken.

Allereerst beoordeel jij als consulent Inkomen het recht op uitkering en de mogelijkheden tot re-integratie van bestaande klanten. Natuurlijk hoort hier ook een stukje administratie bij: je rapporteert over de beoordeling en regisseert de afhandeling. Daarnaast handel je meldingen, aanvragen en beëindiging van individuele inkomensvoorzieningen af. De aanvragen voor levensonderhoud van nieuwe klanten vindt op een andere afdeling plaats. Het beheer van deze uitkeringen doe jij.

Je voert gesprekken met klanten m.b.t. aanvragen bijzondere bijstand en kinderopvang. Daarnaast stel je beschikkingen op, toets je de rechtmatigheid en registreer je rapportages en berekeningen. Je bent flexibel inzetbaar en beweegt mee met de maatschappelijke ontwikkelingen. Zo kan je bijvoorbeeld ineens helpen met het beoordelen van de eenmalige energietoeslag, of helpen met het uitkeren van leefgeld voor Oekraïense vluchtelingen.

Jouw werk doe je veelal zelfstandig, maar je stemt ook regelmatig af in teamoverleggen om casuïstiek te bespreken. Daarnaast werken wij nauw samen met Werkse!, de organisatie die ondersteunt bij de begeleiding naar werk. Je bewaakt de voortgang en onderhoudt contacten. Als consulent bewaak je het overzicht van je workload en ben je in staat de inwoner te wijzen op zijn/haar rechten & plichten. Je leest het al; jij kunt veel impact maken!

Je werkplek

In ons team richten we ons op een goede samenwerking ten behoeve van onze inwoners. Samen proberen we de effectiviteit van de dienstverlening aan de klant constant te verbeteren. Dit past helemaal in het motto van de gemeente: ons blijven onderscheiden met onze kwaliteit, onze diversiteit en onze verantwoordelijkheid. Niet alleen voor ons werk, maar ook voor elkaar en samen voor én met de stad.

Functie-eisen
Je profiel

Wat voor iemand zoeken we voor deze functie? Iemand die flexibel is: we verwachten dat je nauwkeurig omgaat met wet- en regelgeving maar tegelijkertijd volgens de bedoeling van de wet weet te werken. Je doet altijd je uiterste best voor de inwoners die dat van je verlangen. Je hebt inlevingsvermogen, bent klantgericht en hebt sterke communicatieve vaardigheden. Met stress kun je goed omgaan en je stelt je altijd integer op. Je bent zelfstandig, maar kunt ook goed samenwerken met zowel interne als externe partijen.

Andere eisen:

  • Je hebt mbo werk- en denkniveau
  • Je hebt de beschikking over minimaal een opleiding mbo S(J)D of TA/JK-GSD (Bestuursacademie) of bent daarmee in een afrondende fase
  • Je hebt affiniteit met de doelgroep
  • Je hebt kennis van de Participatiewet
  • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal
  • Kennis van het ondersteunende systeem Suite voor sociaal domein is een pre
  • Je bent flexibel in je werktijden.

Arbeidsvoorwaarden

Ons aanbod

Je salaris is, afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal €3.732,- bruto bij een 36-urige werkweek (schaal 8). Het betreft een dienstverband voor 32 tot 36 uur per week.

Door het Individueel Keuze Budget (17,05%) heb je maandelijks de beschikking over een deel van je vakantiegeld en eindejaarsuitkering. Je kunt een bedrag laten uitbetalen of o.a. gebruiken voor de aanschaf van een fiets of het kopen van bovenwettelijk verlof. Het ouderschapsverlof wordt gedeeltelijk door ons betaald.

Tot slot: je werkt in ons moderne en duurzame kantoorgebouw boven station Delft. Gemakkelijk per openbaar vervoer te bereiken en midden in de binnenstad. De werktijden zijn flexibel en er zijn thuiswerkmogelijkheden.

Meer informatie of direct solliciteren
Wil jij meer informatie ontvangen voordat je op de solliciteer-knop drukt? Neem dan contact op met Daniëlle Oudeman (Senior team Inkomen) via telefoonnummer 06-53634133 of Wytze van Tricht (Afdelingshoofd) via telefoonnummer 06-52739398.

Direct solliciteren kan natuurlijk ook! Upload jouw motivatie en cv uiterlijk zondag 21 augustus via de solliciteer button. De gesprekken vinden plaats op donderdag 25 en maandag 29 augustus.

De jongste oude stad van Nederland
Delft, een stad van contrasten. Tot ver in het buitenland beroemd om de prachtige, historische binnenstad (en om Delfts blauw). Maar ook om innovatieve kenniscentra als de TU, TNO en Deltares. Een stad van monumenten en experimenteren. Delft heeft een rijke historie én is, mede door tienduizenden studenten, jong gebleven.

De jongste oude stad van Nederland. Vernieuwing is al eeuwenlang onderdeel van het DNA van Delft. Ook vandaag kijkt de stad reikhalzend uit naar morgen. Het bepaalt de agenda van het bestuur en de gemeentelijke organisaties. Spraakmakende infrastructurele projecten, sociale en bestuurlijke vernieuwing. De organisatie omarmt nieuwe inzichten en creatieve oplossingen.

Werken voor de stad die zich steeds opnieuw uitvindt

De gemeentelijke organisatie van Delft is compact, maar heeft te maken met alle ontwikkelingen die ook in de grootste steden van Nederland een rol spelen. Ontwikkelingen die vragen om een voortvarende en vernieuwende aanpak. Wij zoeken ambitieuze, initiatiefrijke professionals.

Functie eisen

Arbeidsvoorwaarden

Organisatie
Gemeente Delft
Max. Salaris
€3732 bruto per maand
Salarisomschrijving
schaal 8
Standplaats
Delft
Maximum aantal uren per week
36

Over de werkgever

Gemeente Delft

Werken aan een stad die zich steeds opnieuw uitvindt.
Al sinds we stadsrechten kregen in 1246 zijn we continu in beweging. Hier werd het beroemde Delfts blauw uitgevonden, bouwde Antonie van Leeuwenhoek een microscoop en vernieuwde Johannes Vermeer de schilderkunst. We zijn de stad van de TU, van DSM en van IKEA. Van studenten en carrièremakers. Van Delvenaren en Delftenaren. In ons stadskantoor werkt een vernieuwende netwerkorganisatie aan de stad van morgen. Wil jij meewerken aan het Delft van de toekomst?

Solliciteren?

Onze samen­werkings­partner heeft ervoor gekozen om je door te verwijzen naar een andere website waar je een sollicitatie­formulier kan invullen.

Direct solliciteren

Tip een collega