Consulent Schuldhulpverlening

Gemeente Delft Bachelor - HBO 36 uur

Omschrijving

Werken voor Delft

Functieomschrijving

Je rol

Als consulent schuldhulpverlening ben je samen met collega’s actief bezig voor de Delftse inwoner die wel een steuntje in de rug kan gebruiken. Hierbij vinden we het heel belangrijk dat we laagdrempelig werken en een open gesprek aangaan met de inwoner die hulp vraagt.De consulent die we zoeken is goed in staat om op het dunne koordje tussen ‘ziel’ en ‘zakelijkheid’ te dansen. Je bent zowel vaardig in het werken met mensen die (financiële) problemen ervaren, maar je begrijpt ook dat er doelen behaald moeten worden.

 • Voert intakegesprekken en stelt een ‘op maat gesneden’ integraal plan van aanpak op;
 • Geeft uitvoering aan de oplossingsrichting(en) zoals beschreven in het plan van aanpak;
 • Geeft, waar nodig, uitvoering aan een stabilisatiefase;
 • Zorgt voor “warme” overdrachten of doorverwijzingen naar ketenpartners;
 • Vraagt vorderingen op en onderhandelt met schuldeisers,
 • Berekent de aflossingscapaciteit van schuldenaren en voert voortgangsgesprekken;
 • Hebt regelmatig afstemming met interne en externe samenwerkingspartners en draagt bij aan de voortdurende verbetering van de kwaliteit van schuldhulpverlening met je collega’s.
 • Levert een bijdrage aan de ontwikkeling van (aanvullend) beleid vanuit de dagelijkse uitvoeringspraktijk.

Je werkplek

In Delft is het klantcontactcentrum (KCC) de ingang voor de algehele gemeentelijke dienstverlening. De financiële winkel is onderdeel van de afdeling KCC3. Een afdeling dat zich begeeft in het hart van het sociaal domein. Vanuit deze afdeling wordt uitvoering gegeven aan de Participatiewet, Schuldhulpverlening en diverse lokale beleidsvormen. Het team van de financiële winkel bestaat uit een Senior, 9 consulenten schuldhulpverlening en 2 medewerkers schuldhulpverlening. Samen proberen we de effectiviteit van de dienstverlening aan de klant, onze burger, constant te verbeteren. Dit past helemaal in het motto van de gemeente: ons blijven onderscheiden met kwaliteit, diversiteit en verantwoordelijkheid. Niet alleen voor ons werk, maar ook voor elkaar en samen met én voor de stad.

Functie-eisen

Je profiel

Wij zoeken een enthousiaste medewerker met passie voor schuldhulpverlening. Je bent een goede onderhandelaar en kan snel problemen signaleren. Dit komt omdat je omgevingsbewust en klantgericht bent. Ook neem je verantwoordelijkheid en ga je resultaatgericht te werk.

Andere eisen

 • Relevante afgeronde HBO-opleiding;
 • De KIWA Certificering of bereid deze te behalen;
 • Minimaal 3 jaar relevante werkervaring bij een NVVK-organisatie;
 • Uitstekende kennis van de Wet gemeentelijke schuldhulpverlening (Wgs), Participatie-/faillissementswetgeving en goede kennis van wet- en regelgeving van onderhavige vakgebieden;
 • Een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
 • Kennis van ondersteunende systemen, waaronder Stratech, Suite en Verseon.

Arbeidsvoorwaarden

Ons aanbod

Je salaris is, afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal €3.968,- bruto bij een 36-urige werkweek (schaal 9). Deze vacature is voor 36 uur in de week.

Door het Individueel Keuze Budget heb je maandelijks de beschikking over een deel van je vakantiegeld en eindejaarsuitkering. Je kunt een bedrag laten uitbetalen of o.a. gebruiken voor de aanschaf van een fiets of het kopen van bovenwettelijk verlof. Het ouderschapsverlof wordt gedeeltelijk door ons betaald.

Tot slot: je werkt in ons moderne en duurzame kantoorgebouw boven station Delft. Gemakkelijk per openbaar vervoer te bereiken en midden in de binnenstad. De werktijden zijn flexibel en er zijn thuiswerkmogelijkheden.

Meer informatie of direct solliciteren

Wil je eerst meer informatie ontvangen voordat je op de solliciteer-knop drukt? Neem dan contact op met Jenna Buijsman, coördinator Financiële Winkel via 06 40 70 92 78 óf Valentine Boer plaatsvervangend Afdelingshoofd via telefoonnummer 06 40 53 39 46.Direct solliciteren kan natuurlijk ook! Overtuig ons waarom jij de meest geschikte kandidaat bent voor deze functie en upload jouw motivatie en cv vóór 27 januari 2020 via onderstaande button.

De eerste selectiegesprekken vinden plaats op 4 februari 2020 en de tweede gespreksronde zal zijn op 11 februari 2020.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Werken voor de stad die zich steeds opnieuw uitvindt

De gemeentelijke organisatie van Delft is compact, maar heeft te maken met alle ontwikkelingen die ook in de grootste steden van Nederland een rol spelen. Ontwikkelingen die vragen om een voortvarende en vernieuwende aanpak. Wij zoeken ambitieuze, initiatiefrijke professionals.

De jongste oude stad van Nederland

Delft, een stad van contrasten. Tot ver in het buitenland beroemd om de prachtige, historische binnenstad (en om Delfts blauw). Maar ook om innovatieve kenniscentra als de TU, TNO en Deltares. Een stad van monumenten en experimenteren. Delft heeft een rijke historie én is, mede door tienduizenden studenten, jong gebleven. De jongste oude stad van Nederland. Vernieuwing is al eeuwenlang onderdeel van het DNA van Delft. Ook vandaag kijkt de stad reikhalzend uit naar morgen. Het bepaalt de agenda van het bestuur en de gemeentelijke organisaties. Spraakmakende infrastructurele projecten, sociale en bestuurlijke vernieuwing. De organisatie omarmt nieuwe inzichten en creatieve oplossingen.

Salaris
schaal 9

Functie eisen

Carrièreniveau: Midcareer (ervaren)
Opleiding: HBO

Arbeidsvoorwaarden

Organisatie
Gemeente Delft
Min. Salaris
€3968 bruto per maand
Max. Salaris
€3968 bruto per maand
Standplaats
Delft
Maximum aantal uren per week
36

Over de werkgever

Gemeente Delft

Werken aan een stad die zich steeds opnieuw uitvindt.
Al sinds we stadsrechten kregen in 1246 zijn we continu in beweging. Hier werd het beroemde Delfts blauw uitgevonden, bouwde Antonie van Leeuwenhoek een microscoop en vernieuwde Johannes Vermeer de schilderkunst. We zijn de stad van de TU, van DSM en van IKEA. Van studenten en carrièremakers. Van Delvenaren en Delftenaren. In ons stadskantoor werkt een vernieuwende netwerkorganisatie aan de stad van morgen. Wil jij meewerken aan het Delft van de toekomst?

Solliciteren?

De opdrachtgever heeft ervoor gekozen om je door te verwijzen naar een andere website waar je een sollicitatieformulier kan invullen.

Direct solliciteren

Tip een collega