Contractmanager/Beleidsmedewerker Sociaal Domein

Gemeente Westland HBO bachelor 30 - 36 uur

Omschrijving

Als contractmanager/beleidsmedewerker Sociaal Domein met als eerste aandachtgebied zelfredzaamheid/Wmo ben jij voor Westland één van de deskundigen voor dit deel van de sector. Je draagt bij aan het ontwikkelen en implementeren van het lokale beleid op het gebied van zelfredzaamheid/Wmo en je bent niet alleen aanspreekpunt voor inhoudelijke vragen, maar ook voor vragen met betrekking tot de sturing op aantallen cliënten en de kosten. Hierbij maak je o.a. gebruik van het gemeentelijk informatiedashboard, waar je ook een (door)ontwikkelende rol hebt.

Wat betreft het contractmanagement werkt Westland samen met vier andere gemeenten in de Haaglanden 5 (H5). Het inkopen van hulp en ondersteuning en het afsluiten van contracten is de start van een veelal langdurige relatie met zorgaanbieders. Contractmanagement is van toegevoegde waarde voor enerzijds het gezamenlijk sturen op de in het contract geformuleerde doelen en afspraken, maar anderzijds ook voor het (door)ontwikkelen van de hulpverlening, wat weer input levert voor een nieuw inkoopproces. Zodoende draag je bij aan de transformatiedoelen, de kwaliteit van zorg en kostenbeheersing. In het kader van de transformatie in het sociaal domein ontwikkel je zelf samen met de collega’s methoden om de transformatie te versnellen.

Je bekijkt de maatschappelijke vraagstukken vanuit meerdere invalshoeken en legt daarbij steeds de verbinding met de afspraken uit het collegeprogramma en verliest daarbij de effecten voor de lange termijn niet uit het oog. Het creëren van draagvlak (intern en extern) vind je een mooie uitdaging. Ook het adviseren van bestuurders heeft zijn plek in deze functie. Dankzij jouw kennis en kunde zorg je ervoor dat kwetsbare burgers binnen deze gemeenten de juiste voorzieningen krijgen en zo kunnen blijven deelnemen aan de maatschappij!

Hoe een werkdag er ongeveer uitziet

In deze functie heb je nooit een standaard werkdag maar het kan er als volgt uit zien.

’s Ochtends heb je overleg met je collegae van de H5 over de nieuwe inkoopcontracten voor de Wmo en het hierop af te stemmen regionaal contractmanagement. Daarna heb je overleg met de collegae van de cluster Dienstverlening over de veranderingen in de uitvoering van de Wmo als gevolg van de nieuwe aanbesteding. Tussendoor ontvang je nog een telefoontje met een vraag van een collega. Uiteraard pak je dit zo snel mogelijk op.

Na de lunch heb je bestuurlijk overleg met de verantwoordelijk wethouder. Vervolgens heb je afstemming met je opdracht gevend strategisch regisseur over de te behalen doelen de komende tijd. Met nog een onverwacht telefoongesprek en het afhandelen van je mail tussendoor vliegt de tijd.

Tevreden sluit je je laptop af. Morgen weer een nieuwe dag vol uitdagingen!

Functie eisen

 • Je hebt tenminste een afgeronde Hbo-opleiding;
 • Je werk graag met data en de vertaling daarvan naar informatie;
 • Je hebt ervaring met contractmanagement;
 • Je hebt ervaring met financiën/budgetten;
 • Je beschikt over goede schriftelijke en mondelinge communicatieve vaardigheden;
 • Verder beschik je over analytisch vermogen en heb je een zakelijke, assertieve, flexibele, proactieve houding;
 • Maar je denkt ook in gelijkwaardigheid, samenwerken, nieuwsgierig naar wat een ander beweegt en welke verbeteringen mogelijk zijn. De ander waarderen en enthousiasmeren;
 • Je bent stressbestendig;
 • Je werkt graag in teamverband;
 • Kennis van wet- en regelgeving op het gebied van de Wmo is een pré.

Arbeidsvoorwaarden

Organisatie
Gemeente Westland
Min. Salaris
€2865 bruto per maand
Max. Salaris
€4671 bruto per maand
Standplaats
Naaldwijk
Maximum aantal uren per week
36

Overige arbeidsvoorwaarden

 • Een salaris van maximaal € 4.671,00 bruto (bij 36 uur), volgens de cao van de gemeente;
 • Een prettige, informele werksfeer met korte lijnen naar bestuur en collega's;
 • Flexibele werktijden en de mogelijkheid om thuis te werken;
 • Een laptop en een mobiele telefoon van de zaak;
 • Een individueel keuzebudget van 17,05% met o.a. de mogelijkheid tot koop van vakantie-uren en aanschaf van een fiets;
 • Een pensioenregeling via het ABP waarbij Gemeente Westland 2/3e deel zal betalen;
 • Een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een reiskostenvergoeding en een werkgeversbijdrage in de kosten van de zorgverzekering;
 • Volop ontwikkelingsmogelijkheden.

Bijzonderheden

Als je interesse hebt in deze functie voor 30-36 uur, solliciteer dan vóór 29 augustus 2022.

Meer weten? Neem contact op met Erik Hofstede Teammanager Samenleving Cluster Beleid 0646625731 of Eefje Steegh, Strategisch Regisseur 0620173957. Een bericht via WhatsApp kan ook.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Over de werkgever

Gemeente Westland

Westland. De Glazen Stad. Dankzij de meest innovatieve agri-sector ter wereld zijn we de vijfde economie van Nederland. Met meer dan 110.000 inwoners die hier wonen, werken, leren en recreëren. In een omgeving die snel verandert, zoeken we steeds opnieuw naar een nieuwe balans. Een balans tussen een groeiende economie en leefbaarheid. Tussen bereikbaarheid en een gezond leefmilieu. En tussen investeren in nieuwe ontwikkelingen en zorgen voor mensen die het moeilijk hebben.

Als je werkt bij gemeente Westland bouw je mee aan onze gemeentelijke organisatie en aan de groei van dit unieke gebied. De uitdagingen zijn groot. De kansen om te groeien ook.

Jouw team

Team Samenleving van de Cluster Beleid is verantwoordelijk voor het gemeentelijk beleid voor het Sociaal Domein, Wonen en Voorzieningen waaronder Zelfredzaamheid/Wmo. Wij werken met 50 collega's aan jeugdzorg, zelfredzaamheid, participatie in de samenleving, wonen, scholenbouw, cultuur, sport, arbeidsmarkt, onderwijs, kinderopvang. Ook is het accounthouderschap verbonden partijen en het contractmanagement sociaal domein belegd bij het team Samenleving. Wij werken in regionaal verband samen met andere gemeenten, de zorgaanbieders, verzekeraars en de onderwijsinstellingen. In deze functie werk je in de keten van Beleid naar uitvoering. Dat betekent dat je intensief werkt met de gemeentelijke clusters Dienstverlening en Bedrijfsvoering en met de partners in het werkveld Zelfredzaamheid waaronder de regionale samenwerking H5.

Solliciteren?

Onze samen­werkings­partner heeft ervoor gekozen om je door te verwijzen naar een andere website waar je een sollicitatie­formulier kan invullen.

Direct solliciteren

Tip een collega

Meer weten?

Heb je vragen en/of opmerkingen over deze vacature? Neem dan contact op via:

jmesker@gemeentewestland.nl