Coördinator Omgevingsplanjurist

Gemeente Westland Master/doctoraal 36 uur

Omschrijving

‘Hoe zie jij dat?’ Die vraag wordt bij ons vaak gesteld. Hou jij ervan om elke dag met creatieve oplossingen te komen voor allerlei vraagstukken? Schakel je makkelijk van strategisch naar tactisch en operationeel niveau? En heb je de skills om bestaande patronen te doorbreken als dat nodig is? Word dan Coördinator Omgevingsplanjurist (senior) bij Gemeente Westland.

Hoe een werkdag er ongeveer uitziet

’s Ochtends werk je eerst je mailbox bij, denk en werk je mee aan het Westlandse model om de bestemmingsplannen te transformeren naar Omgevingsplannen en coach je collega’s planjuristen met hun vragen over casuïstiek en de Omgevingswet. Tussendoor stem je de voortgang over de interne trainingen Omgevingswet af met de externe opleider en heb je overleg over een groot woningbouwproject. Bij dit overleg zijn zowel interne als externe partijen betrokken.

Na de lunch werk je het grootste deel van de middag aan de ruimtelijke procedures van de meer complexe ruimtelijke plannen en ben je voorzitter van het overleg met de Omgevingsplanjuristen. Daarna klankbord je nog even met de tweede senior/coördinator over de verdeling van de werkvoorraad en met de Strategisch regisseur Ruimte over het Portefeuilleoverleg met de wethouder Ruimte. Met nog een onverwacht telefoongesprek tussendoor vliegt de tijd.

Tevreden sluit je je laptop af. Morgen weer een nieuwe dag vol uitdagingen!

Jouw team

 • Aantal collega’s: 45
 • Aanwezige rollen/specialismen: Omgevingsplanjuristen, stedenbouwkundigen, beleidsmedewerkers en accounthouders bedrijven.
 • Onderdeel van het cluster Beleid

Functie eisen

Je hebt WO werk- en denkniveau, en ruime, minimaal 4 jaren relevante werkervaring.Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden om gemakkelijk omgevingsplannen, beantwoording zienswijzen, verweerschriften en raadsvoorstellen te schrijven. Je zit aan tafel bij bestuurders en samenwerkingspartners en kunt hen vanuit verbinding en expertise adviseren en overtuigen. Daarbij lukt het je om de bestuurlijke wensen en de impact hiervan op de ambtelijke organisatie resultaatgericht op te pakken. Je vindt het een uitdaging visies om te zetten naar plannen en resultaten. Je bent proactief, een goed luisteraar, zelfstandig en sociaal. Hierbij ben jij goed in staat per situatie voor de juiste methode te kiezen om een (integraal) resultaat te bereiken. Je hebt een vlotte pen, bent flexibel en kunt goed onder druk met verschillende partijen samenwerken en tot resultaten komen. Dit vraagt van jou eigenaarschap, integraal denken, resultaatgerichtheid en netwerkvaardigheden.

Arbeidsvoorwaarden

Organisatie
Gemeente Westland
Min. Salaris
€3561 bruto per maand
Max. Salaris
€5872 bruto per maand
Standplaats
Naaldwijk
Maximum aantal uren per week
36

Overige arbeidsvoorwaarden

 • Een salaris van maximaal € 6.103,00 bruto per maand (bij 36 uur).
 • Een toelage wegens je coördinator rol.
 • Een individueel keuzebudget van 17,05% met o.a. de mogelijkheid tot koop van vakantie-uren en aanschaf van een fiets.
 • Flexibele werktijden die passen bij eigentijds werken.
 • Mogelijkheid tot thuiswerken.
 • Laptop en mobiele telefoon van de zaak.
 • Een pensioenregeling via het ABP en een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een reiskostenvergoeding en een werkgeversbijdrage in de kosten van de zorgverzekering.
 • Goede faciliteiten op het gebied van opleiding (waaronder de Westlandse School).

Bijzonderheden

Meer weten? Neem contact op met Jan Logtenberg teammanager Beleid via 0629013331 of stuur een bericht via WhatsApp.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Over de werkgever

Gemeente Westland

Westland. De Glazen Stad. Dankzij de meest innovatieve agri-sector ter wereld zijn we de vijfde economie van Nederland. Met meer dan 110.000 inwoners die hier wonen, werken, leren en recreëren. In een omgeving die snel verandert, zoeken we steeds opnieuw naar een nieuwe balans. Een balans tussen een groeiende economie en leefbaarheid. Tussen bereikbaarheid en een gezond leefmilieu. En tussen investeren in nieuwe ontwikkelingen en zorgen voor mensen die het moeilijk hebben.

Als je werkt bij gemeente Westland bouw je mee aan onze gemeentelijke organisatie en aan de groei van dit unieke gebied. De uitdagingen zijn groot. De kansen om te groeien ook.

Solliciteren?

Onze samen­werkings­partner heeft ervoor gekozen om je door te verwijzen naar een andere website waar je een sollicitatie­formulier kan invullen.

Direct solliciteren

Tip een collega

Meer weten?

Heb je vragen en/of opmerkingen over deze vacature? Neem dan contact op via:

awbal@gemeentewestland.nl