Coördinator Planning & Control

Werken in Haaglanden Bachelor - HBO 36 uur

Omschrijving

Als coördinator Planning & Control (P&C) bij de gemeente Rijswijk heb je een coördinerende rol in het organiseren van de P&C cyclus. Samen met jouw collega’s zorg jij dat werkprocessen in de Financiële Administratie en Planning & Control cyclus naar een hoger niveau getild worden.

Wat je gaat doen

 • Je coördineert het opstellen van de producten uit de P&C cyclus (begroting, jaarrekening en tussenrapportages).
 • Je gaat aan de slag met het verder ontwikkelen van de producten uit de P&C cyclus, hierbij verwerk je verbeteringen die aangedragen worden door de accountant en de provincie.
 • Je draagt zorg voor het leveren van betrouwbare cijfers voor de besturing en control van de P&C cyclus.
 • Je levert een bijdrage aan de interne controle van het team.
 • Je levert een bijdrage aan het optimaliseren van de administratieve processen, de applicaties en de informatievoorziening.
 • Je draagt bij aan het vergroten van de kennis binnen het team, bijvoorbeeld op het gebied van: BBV, risicomanagement en de interne controle.
 • Je zorgt dat de verschillende processen en administraties op elkaar aansluiten.
 • Je ondersteunt direct of indirect in het adviseren van directie, college en bestuur.

Functie eisen

Wat wij van je vragen

 • Je beschikt over HBO werk- en denkniveau.
 • Je hebt relevante werkervaring in een soortgelijke functie, bij voorkeur binnen een gemeente.
 • Je hebt een brede kennis van processen in de (financiële) bedrijfsvoering.
 • Je hebt aantoonbare maatschappelijke interesse. De wereld van cijfers is je vertrekpunt, maar je weet dit te vertalen naar publieke belangen.
 • Je bent een proactief en hebt sterke analytische en sociale vaardigheden.
 • Je hebt overtuigingskracht, een innovatieve blik en krijgt energie van het doorvoeren van verbeteringen.


Wat kan je van ons verwachten?

 • Een bruto maandsalaris van maximaal € 5.118,00 (functieschaal 11 op basis van 36 uur per week).
 • Een tijdelijk contract met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Flexibele werktijden en verlof.
 • Je krijgt een vrij te besteden individueel keuzebudget van 17,5% van je jaarsalaris. Dit budget kun je aan verschillende doelen besteden, zoals extra inkomen, extra verlofuren, fiscalisering van de reiskosten of de aanschaf van een fiets.
 • Om je werk goed te kunnen doen krijg je de beschikking over zakelijke devices (iPhone én keuze uit een iPad of (mini)laptop).


Over de organisatie

Rijswijk is volop in beweging. Dat geldt voor de stad zelf, maar ook voor de gemeentelijke organisatie. De organisatie richt zich op het realiseren van integrale (maatschappelijke) opgaven en stemt haar dienstverlening af op vragen en behoeften van inwoners, ondernemers en instellingen in Rijswijk.


We zijn een toegankelijke organisatie, met ongeveer 470 medewerkers in 35 verschillende teams verdeeld over 5 domeinen. Wie in Rijswijk gaat werken, komt terecht in een open cultuur, waarin de lijnen kort zijn. Je hebt dus snel contact binnen alle bestuurlijke en gemeentelijke niveaus. Je werkt samen in een team op basis van jouw talent en kennis. Daarbij krijg je veel ruimte en eigen verantwoordelijkheid, om jezelf te blijven ontwikkelen.


De open cultuur en de overzichtelijke omvang van de organisatie zorgen ervoor dat jij en je werk goed zichtbaar zijn. Niet alleen binnen de organisatie, maar ook daarbuiten.


Werken bij Rijswijk betekent samen met inwoners en maatschappelijk partners aan de slag gaan om mooie doelen te bereiken. Samen zijn we Rijswijk!


Over het team

Het team Financiën bestaat uit de clusters Advies & Control, Planning & Control, Financiële Administratie en Personeelsadministratie, met circa 18 collega’s binnen het domein Bedrijfsvoering. Het team is verantwoordelijk voor het kas-, debiteuren- en crediteurenbeheer, financiële advisering, regie en productie van begroting, jaarrekening en rapportages en de salarisadministratie. Daarnaast is er een stevige veranderopgave om een aantal producten en processen naar een hoger kwaliteitsniveau te brengen.


Meer informatie

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Harry Engberts (manager Team Financiën) via telefoonnummer 14 070.

Heb je vragen die betrekking hebben op de sollicitatieprocedure, dan kun je contact opnemen met Jitske Fennema via telefoonnummer 06-14418876.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Arbeidsvoorwaarden

Organisatie
Werken in Haaglanden
Standplaats
Rijswijk

Over de werkgever

Werken in Haaglanden

Solliciteren?

Onze samen­werkings­partner heeft ervoor gekozen om je door te verwijzen naar een andere website waar je een sollicitatie­formulier kan invullen.

Direct solliciteren

Tip een collega