Data Scientist

Gemeente Delft HBO bachelor 32 - 36 uur

Omschrijving

Weet jij de gemeente Delft verder te bewegen naar een datagedreven organisatie? Word jij enthousiast van data en het op iteratieve manier samenwerken aan vraagstukken in bijvoorbeeld het sociaal domein, ondermijning, demografie en wonen of de energietransitie? Dan zoeken wij jou!

De situatie

Er is steeds meer behoefte om slimmer gebruik te maken van interne en externe data bij diverse vraagstukken. Vrijwel alle ambities en uitdagingen waar de gemeente voor staat, kunnen door beter gebruik van data effectiever ondersteund en versterkt worden. Zowel voor het optimaliseren van onze dienstverlening richting de burger, als voor het verbeteren van onze eigen bedrijfsvoering.

Om met data te kunnen werken heb je minimaal grip nodig op de steeds complexere datawereld. Om die grip te krijgen en te houden hebben we in Delft, via een gemeentelijk gegevensmodel (GGM), inzichtelijk gemaakt over welke data wij beschikken en hoe deze zich tot elkaar verhoudt. Bekroond met de Gemeentedelers 2022 prijs. Dit gegevensmodel vormt grotendeels basis voor het creëren van datasets en informatieproducten. Daarnaast worden er ook externe databestanden en statistische informatie opgevraagd, bewerkt en geanalyseerd.

Je rol

Als Data Scientist lever je een belangrijke bijdrage aan het (datagedreven) oplossen van maatschappelijke vraagstukken. Je werkt op het snijvlak van mens, data en techniek. Je voorziet collega’s in de organisatie gevraagd en ongevraagd van informatie en inzichten op basis waarvan zij beleid of activiteiten kunnen aanpassen en ontwikkelen. Deze informatiebehoefte vertaal jij samen met je collega’s naar relevante interne en externe datasets, combineer je datasets, toets je de kwaliteit van de data en maak je gebruik van statistische modellen en pas je wiskundige technieken toe. Na een goede datavoorbereiding ga je met de datasets aan de slag en voer je (complexe) data-analyses uit, doe je voorspellingen op basis van de data en lever je een bijdrage aan (enquête)onderzoeken (bijvoorbeeld steekproeftrekking, weging van enquêtes). Je brengt de analyseresultaten duidelijk over door middel van presentaties, visualisaties en rapportages. Uiteraard worden verschillende collega’s betrokken in dit proces. Op die manier geven we samen met de organisatie vorm aan datagedreven werken.

Verder ben je proactief betrokken bij het actualiseren en verbeteren van onze huidige informatieproducten, zoals Data op Maat, waarop wij statistische gegevens over Delft publiceren. Je bent als beheerder verantwoordelijk voor de digitale statistische databank ‘Data op maat‘. Ook ben je verantwoordelijk voor het maken van de gemeentelijke bevolkingsprognose naar leeftijd en geslacht per wijk en voor prognoses van de hoofdmaatstaven gemeentefondsuitkering.

Je werkplek

Je komt terecht op de afdeling Gegevensmanagement. De afdeling kenmerkt zich door een prettige sfeer, iteratieve manier van werken, betrokken collega’s en korte lijnen. Ongeveer de helft van de afdeling vormt het BI team. Een multidisciplinair team van ongeveer 16 professionals, die een belangrijke rol spelen om de organisatie datagedreven en informatie gestuurd te laten werken. Een breed pallet aan werkzaamheden zoals het adviseren, analyseren & integreren, maar ook publiceren en presenteren van gegevens.

Functie-eisen
Je profiel

Je bent flexibel en adviseert vanuit jouw expertise over wat nodig is om de maatschappelijke vraagstukken op te lossen. Je werkt nauwkeurig en weet goed de balans te vinden tussen zelfstandig werken en het werken in teamverband. Als Data Scientist bouw je veel contacten op, zowel binnen als buiten de organisatie. Met andere woorden: je wordt enthousiast van data en data-analyses in combinatie met het oplossen van maatschappelijke vraagstukken.

Verder zien wij graag:

  • Opleiding op hbo/wo niveau. Studierichting bij voorkeur in de richting van wiskunde, statistiek of modellering
  • Ervaring in een vergelijkbare functie
  • Ervaring met data-analyses en (enquête)onderzoek
  • Beheersing van één of meer programmeertalen zoals Python en SQL
  • Beheersing van één of meer tools zoals jupyter notebook, SPSS en R. Swing is een pre
  • Ervaring met datamodelleren en ontwikkelen van voorspelmodellen.

Arbeidsvoorwaarden

Ons aanbod

Je salaris is, afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal €5.372,- bruto bij een 36-urige werkweek (schaal 11). De vacature is voor 32 tot 36 uur in de week.

Door het Individueel Keuze Budget heb je maandelijks de beschikking over een deel van je vakantiegeld, levensloopbijdrage, bovenwettelijke verlofuren en eindejaarsuitkering. Je kunt een bedrag laten uitbetalen of o.a. gebruiken voor de aanschaf van een fiets of het kopen van extra vakantiedagen.

Tot slot: binnen Delft werken wij binnen een hybride werkvorm. Deels werk je vanuit huis en deels je vanuit ons moderne en duurzame kantoorgebouw boven station Delft. Gemakkelijk per openbaar vervoer te bereiken en midden in de binnenstad. De werktijden zijn flexibel.

Meer informatie of direct solliciteren
Wil jij meer informatie ontvangen voordat je op de solliciteer-knop drukt? Neem dan contact op met Mark Lander (Afdelingshoofd Gegevensmanagement) via telefoonnummer 06-20978086 of Cees Damen (Statisticus) via telefoonnummer 06-52739190.

Direct solliciteren kan natuurlijk ook! Overtuig ons ervan dat jij de juiste kandidaat bent en upload jouw motivatie en cv uiterlijk zondag 11 december via de solliciteer button.
De gesprekken vinden plaats op donderdag 15 en/of vrijdag 16 december.

De jongste oude stad van Nederland
Delft, een stad van contrasten. Tot ver in het buitenland beroemd om de prachtige, historische binnenstad (en om Delfts blauw). Maar ook om innovatieve kenniscentra als de TU, TNO en Deltares. Een stad van monumenten en experimenteren. Delft heeft een rijke historie én is, mede door tienduizenden studenten, jong gebleven.

De jongste oude stad van Nederland. Vernieuwing is al eeuwenlang onderdeel van het DNA van Delft. Ook vandaag kijkt de stad reikhalzend uit naar morgen. Het bepaalt de agenda van het bestuur en de gemeentelijke organisaties. Spraakmakende infrastructurele projecten, sociale en bestuurlijke vernieuwing. De organisatie omarmt nieuwe inzichten en creatieve oplossingen.

Functie eisen

Arbeidsvoorwaarden

Organisatie
Gemeente Delft
Max. Salaris
€5372 bruto per maand
Salarisomschrijving
schaal 11
Standplaats
Delft
Maximum aantal uren per week
36

Over de werkgever

Gemeente Delft

Solliciteren?

Onze samen­werkings­partner heeft ervoor gekozen om je door te verwijzen naar een andere website waar je een sollicitatie­formulier kan invullen.

Direct solliciteren

Tip een collega