Directieadviseur Samenleving & Veiligheid

Gemeente Delft WO bachelor 32 - 36 uur

Omschrijving

Delft is een stad met veel diversiteit. Gegrond in het verleden, met de blik op de toekomst. Net als andere grootstedelijke omgevingen zijn de maatschappelijke opgaven voor Delft uiteenlopend en uitdagend. Kansengelijkheid, bestaanszekerheid, gezondheid en veiligheid vragen de komende jaren om goede ideeën die uitvoerbaar zijn en tot resultaten leiden.

Binnen Samenleving & Veiligheid hebben we een belangrijke rol in het samen met de stad antwoorden formuleren op deze vraagstukken. We adviseren het gemeentelijk bestuur over de inhoudelijke focus en de financiële kaders en stemmen intern af waar onderwerpen elkaar raken of beïnvloeden. Kom jij ons hierbij versterken?

Je rol

Als directieadviseur ben je de rechterhand van Ronald Derks, directeur Samenleving & Veiligheid. Je zorgt voor de begeleiding, advisering en ondersteuning van het inhoudelijke werk en de organisatie. Dit doe je voor het cluster Samenleving & Veiligheid, kortgezegd S&V, dat bestaat uit de afdelingen Toezicht & Handhaving, Bouwen & Bijzonder Onderzoek, Erfgoed, Regie op Uitvoering, Veiligheid Advies en Samenleving Advies.

In jouw rol zorg jij voor integraliteit. Je geeft strategisch en tactisch advies zowel op de inhoud als op het proces. Je hebt een belangrijke rol in het managementteam S&V in het vertalen van plannen naar concrete acties.

Hoe zien jouw werkzaamheden er uit?

  • Volgen en analyseren van de ontwikkelingen binnen de gemeente en het cluster om hiermee de directeur van essentiële informatie te voorzien om hem te positioneren en de juiste zaken te laten doen op het goede moment
  • Signaleren van de strategische vraagstukken en zorgen dat deze worden vertaald naar een agenda/planning voor directeur en MT S&V
  • Trekker/aanspreekpunt voor grotere opgaven zoals bijv. versterken ambtelijke professionaliteit en verbetering besluitvorming
  • Voorbereiden van interne en externe overleggen van de directeur zoals management- en directieteam (MT en DT) vergaderingen. Je stemt hierbij nauw af met de directiesecretaresse, senior adviseurs, businesscontrollers, afdelingshoofden en directieadviseurs van de andere clusters.

Kortom een veelzijdige functie met veel vrijheid.

Je werkplek

Als directieadviseur val je rechtstreeks onder de directeur Samenleving & Veiligheid. Je komt te werken in een cluster dat een essentiële bijdrage levert aan de ontwikkeling van de stad. Er wordt veel vanuit ketenprocessen gewerkt waarbij de complexiteit en daarmee noodzaak tot samenwerking tussen collega’s essentieel is. Je hebt ook nauw contact met de andere directieadviseurs om clusteroverschrijdend te weten waar de gemeente Delft mee bezig is.

De afdelingen Toezicht & Handhaving, Bouwen & Bijzonder Onderzoek, Erfgoed, Regie op Uitvoering, Veiligheid Advies en Samenleving Advies ontwikkelen beleid op een breed terrein aan onderwerpen. Denk hierbij aan ondermijning, wonen, kansengelijkheid, bestaanszekerheid, leefbaarheid en veiligheid. Ook zorgen zij voor de uitvoering van dit beleid of sturen op de uitvoering ervan via maatschappelijke partners als Werkse!, Delft Support en Delft voor Elkaar. Museum Prinsenhof maakt ook deel uit van het cluster.

Functie-eisen
Je profiel

De gemeentelijke wereld begrijp je. Je schakelt moeiteloos tussen verschillende mensen, partijen en belangen. Jouw zorgvuldigheid typeert jou in deze uitdagende en hectische omgeving. Je legt de lat voor jezelf en je eindresultaten uiteraard hoog.

Doordat je een strategisch denker bent en kritisch durft te zijn, beweeg je op een natuurlijke manier in zowel de politieke als ambtelijke omgeving. Daarbij weet jij anderen in hun kracht te zetten en te bewegen, maar ook aan te voelen wanneer je zelf even aan de slag moet.

Je bent een persoonlijkheid waar men blind op kan vertrouwen. Ook weet je verbindingen te leggen die er nog niet zijn en weet je de directeur en MT leden scherp te houden. Een belangrijke eigenschap die je hebt is dat je ideeën goed kunt structuren en vertalen naar concrete acties.

Verder zien wij graag:

  • Wo werk- en denkniveau verworven via bijvoorbeeld een afgeronde opleiding Bestuurskunde of Bedrijfskunde;
  • Minimaal vijf jaar ervaring (binnen een soortgelijke rol);
  • Ruime ervaring met complexe beleidsprocessen en -projecten evenals de daar aangekoppelde besluitvormingsprocessen, liefst opgedaan binnen een overheidsorganisatie.

Arbeidsvoorwaarden

Ons aanbod

Afhankelijk van opleiding en ervaring, is je salaris maximaal € 6.103,- (schaal 12) bij een 36-urige werkweek. Het betreft een aanstelling voor 32 tot 36 uur.

Door het Individueel Keuze Budget heb je maandelijks de beschikking over een deel van je vakantiegeld en eindejaarsuitkering. Je kunt een bedrag laten uitbetalen of o.a. gebruiken voor de aanschaf van een fiets of het kopen van bovenwettelijk verlof. Het ouderschapsverlof wordt gedeeltelijk door ons betaald.

Tot slot: binnen Delft werken wij hybride. Dit betekent dat je deels vanuit huis werkt en deels werkt in ons moderne en duurzame kantoorgebouw boven station Delft. Gemakkelijk per openbaar vervoer te bereiken en midden in de binnenstad. De werktijden zijn flexibel.

Meer informatie of direct solliciteren
Wil je graag meer informatie voordat je op de ‘solliciteer’ button klikt? Neem dan contact op met Ronald Derks via 06 53 98 61 04.

Direct reageren kan natuurlijk ook! Stuur jouw cv en motivatie uiterlijk maandag 12 december in via de ‘solliciteer’ button. Het eerste gesprek vindt plaats op vrijdag 16 december. Het tweede gesprek op donderdag 22 december.

De jongste oude stad van Nederland
Delft, een stad van contrasten. Tot ver in het buitenland beroemd om de prachtige, historische binnenstad (en om Delfts blauw). Maar ook om innovatieve kenniscentra als de TU, TNO en Deltares. Een stad van monumenten en experimenteren. Delft heeft een rijke historie én is, mede door tienduizenden studenten, jong gebleven.

De jongste oude stad van Nederland. Vernieuwing is al eeuwenlang onderdeel van het DNA van Delft. Ook vandaag kijkt de stad reikhalzend uit naar morgen. Het bepaalt de agenda van het bestuur en de gemeentelijke organisaties. Spraakmakende infrastructurele projecten, sociale en bestuurlijke vernieuwing. De organisatie omarmt nieuwe inzichten en creatieve oplossingen.

Functie eisen

Arbeidsvoorwaarden

Organisatie
Gemeente Delft
Max. Salaris
€6103 bruto per maand
Salarisomschrijving
schaal 12
Standplaats
Delft
Maximum aantal uren per week
36

Over de werkgever

Gemeente Delft

Solliciteren?

Onze samen­werkings­partner heeft ervoor gekozen om je door te verwijzen naar een andere website waar je een sollicitatie­formulier kan invullen.

Direct solliciteren

Tip een collega